PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607039}

Bez tajemnic

2011 - 2013
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 12059
6,5 4 krytyków
Bez tajemnic
powrót do forum serialu Bez tajemnic

Zapchajdziura zrobiona prze HBO. Wszystko szare, smętne... pseudoprawdziwe. Przegadane na maxa. Akcji prawie nie ma. Może pomysł ciekawy ale na słuchowisko radiowe a nie na serial.

MCmagenta

Zapchajdziura? No błagam. Mów sobie co chcesz, ale zapchajdziurą to nie jest. "Bez Tajemnic" to naprawdę dobry serial na wysokim poziomie, z bardzo ciekawym i dobrze napisanym scenariuszem.
Poza tym jak można spodziewać się akcji po serialu o psychoterapeucie? Teriapia to nic innego jak rozmowa, a to chyba oczywiste, że w rozmowie akcji nie znajdziesz.
"Bez Tajemnic" mogłoby w sumie być słuchowiskiem radiowym, ale dużo by na tym straciło. Bo bardzo dobrego warsztatu aktorskiego większości aktorów w tym serialu, przejawiającego się przecież nie tylko w głosie, w słuchowisku radiowym nie znajdziesz. A tutaj aktorstwo jest na naprawdę wysokim poziomie. Poza tym wykonanie też jest świetne, technicznie serial jest majstersztykiem w porównaniu z innymi polskimi produkcjami.
Jedyne z czym się zgodzę w twojej wypowiedzi to to, że wszystko jest rzeczywiście zbyt ponure, smutne, szare... No, ale jednak ludzie przychodzą do terapeuty z problemami, więc to oczywiste że to, o czym mówią nie jest kolorowe i radosne.

FreckledBoy

Technicznie i aktorsko jest ok... ale szkoda, że nie daje żadnego impulsu by radośniej spojrzeć na świat. Wesołych świąt.

MCmagenta

Myślę, że to aby radośniej spojrzeć na świat nie jest zamierzeniem tego serialu. On właśnie pokazuje nam świat prawdziwy i pomaga odkryć niektóre rzeczy/cechy w sobie. To że jest trochę smutny to jak najbardziej prawda, ale dzięki temu jest taki wiarygodny.
Gra aktorska jest rewelacyjna.
Wesołych świąt!

frosche

Radziwiłowicz fenomenalny! A Janda...Klasa

FreckledBoy

Moje pytanie jest proste, czy serial został wydany na płytach DVD, ewentualnie czy ktoś ma 3 sezony 'zripowane' ?... Proszę o kontakt. hindsight @ o2. pl

ocenił(a) serial na 9
MCmagenta

powiem wrednie : żeby zrozumieć i zachwycić się "Bez tajemnic" trzeba mieć jednak poziom inteligencji wyższy niż pantofelek.

limajka

Sama to wymyśliłaś, czy cała klasa w gimnazjum ci pomagała?

MCmagenta

Tak to serial dla fanów tematów psychologicznych, dla mnie bardzo pouczajacy i wciagajacy. Mam nadzieje, ze bedzie 3 sezon.
radziwiłowicz w roli terapeuty sprawdza sie doskonale, no i pacjenci którzy poddaja sie terapii są dobrani roznotematycznie.
dla mnie jest to serial wyjatowy.

MCmagenta

nie lubisz filmów psychologicznych to nie ogladaj a nie krytykujesz!!!!!!!!!!!!!

przyjemniak4

Skąd wniosek że nie lubię filmów psychologicznych? Nie spodobał mi się konkretnie TEN serial (właściwe to telenowela).

ocenił(a) serial na 10
MCmagenta

to najlepszy serial w polsce ;] świetni aktorzy , scenariusz 1 klasa , no i co ważniejsze serial typowo życiowy bez pawich piór w tyłku no ale niestety 2 sezony i już klapa , bez Radziwiłowicza nie ma sensu minuty już oglądać tego serialu a szkoda bo potencjał był ogromny , każdy odcinek inna osoba inna historia ani na moment nie było nudy !

ocenił(a) serial na 9
MCmagenta

Ten film będzie nudny dla każdego, kto szuka akcji, strzelanin i pościgów, kto ziewa przy pokazywaniu złożoności codziennych problemów. Skoro wolisz mieć z tego słuchowisko radiowe, to nie dostrzegasz, jak istotna czynnikami są tutaj: gra aktorska, mimika, gesty i mowa ciała generalnie. Trudno, widać psychologia i rozgryzanie, co się kryje pod powierzchnią zjawisk Cię nie kręci. Dla mnie jest to wspaniały serial ze znakomitym, bardzo dobrze oddanym, podłożem psychologicznym, świetnymi dialogami, umiejętnym przełożeniem na polskie realia z izraelskiego oryginału i takim rzadkim wrażeniem "prawdziwości". Nad każdym odcinkiem siedziałem skupiony niczym Wolski z błyskiem w oku wyłapującym - często niekoniecznie jawne i oczywiste - fragmenty prawdy składające się na losy każdego bohatera. I nie mam tu na myśli tylko pacjentów. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 3
felidiusz

pierwszy sezon byl ciekawy ale drugiego nie da sie ogladac. Mielismy z zona b. pozytywne nastawienie ale po 3 mega nudnych i irytujacych odcinkach przestalismy to ogladac. Zupelny brak pomyslu na kontynuacje.

ocenił(a) serial na 5
MCmagenta

Każdy ma prawo do swojej opinii. Nie jest to serial dla każdego, potrzebne są opinie dla osób z innym gustem i zainteresowaniami. Osobiście dużo bardziej podobała mi się wersja amerykańska. Poruszała mnie bardziej. Tutaj jest trochę zbyt teatralnie. Nie czuję tego. Ciekawa jestem oryginału tureckiego.

ocenił(a) serial na 9
Innna

Wikipedia podaje, że oryginał jest izraelski.

ocenił(a) serial na 5
felidiusz

Mój błąd. BeTipul jest izraelski.

MCmagenta

Promowany i polecany serial, ja się ogromnie rozczarowałam. Nudny, psychologiczny bełkot, nieliczne wątki ciekawe. Ocenę ratuje doborowa obsada dobrych, polskich aktorów.

ocenił(a) serial na 8
aleksandraa888

Fajny przeciwnik 'codziennych' seriali, przepełnionych akcją i zawiłościami życia codziennego, które nigdy nam się nie przytrafią. W bohaterach Bez Tajemnic każdy może znaleźc coś z siebie, nawet jeśli jego historia jest inna. Serial realizuje to, co było zamierzeniem - sięga do wnętrza postaci i 'rozszyfrowuje' ją - co równocześnie jest zadaniem psychoterapii.
Czekałam na kolejne odcinki, dla mnie na plus!

MCmagenta

Zapchaj-dziura :O? Jakim trzeba być mało wymagającym widzem ,zeby określić ten wnoszacy się psychologicznie na wyzyny serial :O ?? Widac,ze z tematem nie masz za wiele wspolnego,nie obserwujesz postaci,tylko chyba cghcesz miec wszystko podane na tacy. Cokolwiek ,co się dzieje u Ciebie z boku,albo w Twoim zyciu obserwujesz? zastanawiasz się nad tym?poddajesz pod refleksję? Bop mi się wydaje ze lapiesz jak leci. Bez zastanowienia.

Przede wszystkim- postaci , które nie są z kartonu. A przede wszystkim pokazana praca psychologa która jest często TRUDNA i której widać nie bardzo rozumiesz efekty, przyczyny, skutki.

Podejrzewam,ze ten film /serial jest nudny dla osób , które nigdy w zyciu nie zderzyły się z analizą człowieka,jego zachowania i całkowicie ich to nie interesuje. Co , po co ,dlaczego? Dlaczego psycholog nie podaje na tacy rozwiązań? dlaczego zadaje niewiele pytan? dlaczego nie mowi o sobie? itd.

Tak to jest dopoki cos nas nie dotyczy, a potem jak się siadzie "na kozetke" to sie wymaga od psychologa cudów. A nie wie się,dlaczego on ich nie spelnia jak za dotknięciem rozdzki..

ocenił(a) serial na 8
radyjko_15

lepiej bym tego nie skomentował!

elmartin

dziekuje :))))) staralam sie chociaz uwazam,ze pewnie jeszcze lepiej by ktos to opisał heh :)

MCmagenta

Posiadam ten nuuuuudny serial na DVD, gdyby ktoś chciał kupić....

ocenił(a) serial na 10
MCmagenta

Serial znakomity, wspaniale zagrany, superciekawe rozmowy pacjentów z terapeutą. Dla mnie najciekawsze były spotkania z Anitą i Jackiem, szczególnie w I serii.