PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=811750}

Black Summer

2019 - 2021
5,3 5,5 tys. ocen
5,3 10 1 5453
5,4 5 krytyków
Black Summer
powrót do forum serialu Black Summer

Zapowiadało się ciekawie, niestety w serialu pełno jest niewyjaśnionych akcji. Motywy ludzi zwłaszcza w drugim sezonie nie są znane. Nie wiadomo dlaczego zabito wszystkich w klubie z którego ukradli broń, nie wiadomo o co w ogóle chodzi ze strzelającymi do siebie ludźmi przez cały drugi sezon. Pełno bezużytecznych postaci takich jak:
- starszy mężczyzna występujący w bodajże trzech odcinkach który odzywa się raz, nie robi nic wartego uwagi a potem opuszcza grupę; oczywiście bez słowa
- Luke który istniał tylko po to żeby zabić Lance'a. Nawet nie wiem co się z nim potem stało, według Z Nation Wiki zginął, chociaż ja to jakoś przegapiłem.
- praktycznie każda postać dodana w drugim sezonie, bo i tak wszyscy giną

Największym problemem tego serialu jest to, że bohaterów nie ma jak polubić. Prawie w ogóle ze sobą nie rozmawiają, nie widać między nimi żadnych więzi. Drugim największym problemem jest to, że wydarzenia nie zawsze są opisywane chronologicznie, co sprawia że ciężko jest zrozumieć o co właściwie chodzi. Do tego dochodzą absurdalne sytuacje opisane w innych opiniach więc nie będę tego powtarzał.