PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=811750}

Black Summer

2019 - 2021
5,3 5,5 tys. ocen
5,3 10 1 5453
5,4 5 krytyków
Black Summer
powrót do forum serialu Black Summer

Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Jeśli jesteś fanem zombiaków, ten tytuł na pewno Ci się spodoba. Serial cały czas trzyma w napięciu. Jest realistyczny. Z-nation się przy nim chowa... bo tak naprawdę Z-nation to bajka/komedia, były tam tak absurdalne i głupie sceny - męczyłem się przy każdym odcinku i przestałem go oglądać. A tu dopiero 3 odcinek, a ja już wiem, że się nie zawiodę. Póki co więcej się dzieje niż w The Walking Dead. Polecam każdemu miłośnikowi zombie.

użytkownik usunięty
crougle

"Serial cały czas trzyma w napięciu. Jest realistyczny" hahahaha dobre ! serial jest słaby i to nawet bardzo słaby. głupota goni głupotę. Chcesz oglądnąć dobry serial o zombie (świeży) ? - to oglądnij KINGDOM.

ocenił(a) serial na 8
crougle

Dokładnie jak ktoś lubi klimat zombie , to jak najbardziej . Ja się nie nudziłem, poza tym w ktorym filmie czy serialu nie ma absurdów.

ocenił(a) serial na 6
crougle

Dzięki za polecenie Kingdom, na pewno obejrzę. Co do Black Summer zdążyłem już obejrzeć cały i cofam swoją wcześniejszą opinię. Przyznaje, że faktycznie jest miejscami głupi, zapowiadało się fajnie po 2 odcinkach. Ale po odcinku, w którym bohaterzy znaleźli się w jakimś bunkrze pod ziemią, znikąd wiedzieli jak do niego wejść, gdzie jest ukryta broń i znali wszystkie przejścia - To było beznadziejne i już taka bajka się zrobiła z tego. A i jeszcze ten głuchy hindus z początku - jego gra była okropnie sztuczna, wytrzeszczał oczy jakby mu kijek wsadzili nie powiem gdzie... Reszta aktorów była ok.

Jakby troszkę więcej posiedzieli nad scenariuszem i utrzymali ten realizm z dwóch pierwszych odcinków, to mogłoby coś z tego wyjść dobrego. Jeśli jesteś miłośnikiem zombie, to powinieneś go obejrzeć, bo nudny nie jest i ma swój klimat, ujęcia nie kiczowate - dopracowane.

ocenił(a) serial na 6
crougle

Widać nieuważnie oglądałeś. Ta parka z czarnego pickupa była z tego właśnie "bunkra" stąd wiedzieli gdzie jest broń itp. i znali cały rozkład budynku.

crougle

jak wyżej. serial ma skoki poziomów, faktycznie pierwsze epizody najlepsze. Tak jak rozumiem że parka wszystko ogarniała - tak nie czaje motywu zabicia wszystkich ludzi tam. Wczesniej mieli rozterki moralne, a potem to kompletnie zniknęło. Plusem jest że bohaterowie mysla i emocjonuja sie szybko - bo jakby zatrzymali sie na chwile to koniec. Sceny w śródmieściu, trochę bekowe - ale jedocześnie wierze że tak by to wyglądalo. Ludzie są głupi i marnują amunicje. Nie potrafią strzelać, strzelają do siebie, itp. Nie sa to superhero ala TWD