PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95626}

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

CSI: Crime Scene Investigation
2000 - 2015
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 44431
7,1 7 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas

Które przypadki zrobiły na was największe wrażenie i najbardziej zapadły wam w pamięć??
Mi z chłopakiem który w skutek choroby miał włosy na całym ciele i z tym laboratorium (to na wzór tych z niemieckich obozów koncentracyjnych) w którym szaleniec badał ludzi.

dkf

6x11 Werewolves – człowiek z genem wilkołaka
6x19 Spellbound – zamordowano jasnowidza
7x04 Fannysmackin - gang napadający na turystów w Las Vegas
7x07 Post Mortem – rozprawa sądowa Grega
odcinki z Miniature Killer
wątek Gedda vs Warrick
wątek Kepplera

użytkownik usunięty
dkf

Według mnie cały siódmy sezon, był najlepszy z wszystkich, a najciekawsza sprawa, to ta z makietami.

ocenił(a) serial na 8

te, gdzie był miniaturowy morderca
odcinek ze szpitalem psychiatrycznym ( gdzieś 5 sezon)
odcinek, gdzie szukają porwanego niemowlęcia, znajdują zwłoki, a potem okazuje się, że porwanie zostało upozorowane przez rodzinę dziecka, bo zabił je przez przypadek trzyletni braciszek

ocenił(a) serial na 8
panna_x_filmweb

poza tym lubię te odcinki, gdzie zło wygrywa, nie ma typowego happy endu np. morderca uchodzi bezkarnie, ogólnie wolę te mroczniejsze i cięższe, te komediowe niezbyt mi leżą.

dkf

Dawno nie oglądałem CSI, ale poza wymienianymi już miniaturami, pobiciem Grega i odcinkiem Tarantino dwie sprawy zapadły mi w pamięć:
- go-karcista bez głowy - po samym odcinku pomyślałem że całkiem ciekawie sobie wymyślili powód utraty głowy, ale gdy potem możliwość takiej śmierci potwierdzili pogromcy mitów trochę osłupiałem.
- zabójstwo na miejscu spektaklu "Wędrówki z dinozaurami". Mniejsza o sprawę, ale te dwa momenty gdy laboranci stoją z rozdziawionymi szczękami patrząc na dinozaury i potem robią sobie selfie z raptorem były bezcenne. :)

ocenił(a) serial na 10
dkf

Ja raczej nie podam konkretnych odcinków bo trudno tak wybrać czy przypomnieć sobie wszystko ale ja bardzo lubię wątki które ciągną się przez kilka odcinków a nawet sezonów:
1. Sprawa z pierwszego odcinka Paul Millander,
2. Sprawa z Tami Felton
3. Lady Heather
4. Sam Brown
i jeszcze inne które nie były głównymi sprawami w sezonie ale mimo to łączyły odcinki i sezony na przestrzeni tych wszystkich lat w spójną całość

dkf

Mi zapadły w pamięci:
1. Zabójstwo w samolocie, gdzie cała ekipa badała sprawę. Sprawcami była większa ilość pasażerów.
2. Morderstwo niemowlaka znalezionego koło drzewa, niestety sprawcą był 4 czy 5 letni brat.

dkf

Ta nie rozwiązana sprawa osoby w tym obcisłym czarnym kombinezonie który "wymierzył sprawiedliwość" m.in. kobiecie w myjni samochodowej. Ten który był tak "elastyczny" że zmieścił w bagażniku w miejscu na oponę i w oknie wielkości drzwiczek dla psa.

Kajka12

Sqweegel :) to była sprawa wprowadzona z powodu książki Zuikera :)

adamo001

Do końca 15 sezonu liczyłam że do niej wrócą :)

Kajka12

Ja również, bo to była jedna z najlepszych spraw, ale niestety sobie odpuścili. Też liczyłem, że może w LV zakończą wątki z Miami, bo zostały otwarte przez anulowanie serialu, a tu nic.

ocenił(a) serial na 9
dkf

Wątki z Paulem Millanderem i Natalie Davis, czyli miniaturowym mordercą. Oglądałam po kilka razy żeby nie przegapić żadnego szczegółu.

dkf

Początek 8 sezonu gdy sara na koniec 1 odcinka rozmawia z gilem :D <3 kocham ten serial <3

dkf

hej wgl ktoś może pamięta który to był odc i który sezon o takiej sekcie? Co oni na końcu mieli wypić jakaś trucizne bo chcieli popełnić masowe samobójstwo