PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=326316}

Caprica

2009 - 2010
7,0 2,8 tys. ocen
7,0 10 1 2813
Caprica
powrót do forum serialu Caprica

Jeśli nie oglądałem Battlestar Galactica ,mogę się brać za Caprica? Dzięki z góry:)

ocenił(a) serial na 10
UnKnowN_3

Z tego co wiem akcja Caprici dzieje sie okolo 50 lat przed wydazeniami z serialu BSG. Mysle ze mozesz ogladac ;]

ocenił(a) serial na 9
UnKnowN_3

Możesz, dla fabuły nie ma to większego znaczenia. Nieznajomość BSG nie popsuje Ci oglądania, mimo że jest jest tutaj kilka nawiązań, które fani łatwo wyłapią.

FTW

Niby można, bo twórcy chcieli tak zrobić tą serie żeby nie trzeba było oglądać BSG. Ale znowuż może Ci to nieco popsuc oglądanie BSG, bo część rzeczy nie będzie już tajemnica po obejrzeniu Capriki. Zresztą kto Ci zabroni ^^

UnKnowN_3

Spokojnie możesz się brać za oglądanie, nawiązań do BSC jest niewiele, a to dlatego, że pierwotnie serial nie miał z tym universum nic wspólnego. To że akcja zostało osadzona na Caprice wymuszone zostało przez szefostwo stacji, i ma na celu zwiększenie potencjalnej widowni o fanów BSC.

ocenił(a) serial na 7
UnKnowN_3

Jeśli nie oglądałeś BSG to napraw ten błąd ;) A co do samego pytania , to owszem , możesz obejrzeć bez znajomości BSG , ale warto by było wiedzieć o co chodzi.

ocenił(a) serial na 9
BalooCTW

Według mnie zdecydowanie najpierw obejrzeć BSG. Caprca to prequel, ale wiele kwestii jest wyjaśnionych przez co BSG miejscami będzie mniej atrakcyjne. Najpierw BSG a potem Caprica!

ocenił(a) serial na 4
UnKnowN_3

Obejrzyj BSG - całkiem nietypowe science fiction (nietypowość zdecydowanie na korzyść BSG). Natomiast Caprica...ma się nijak i do BSG i do całego gatunku. Ja się czułam oglądając Capricę jak w świecie Kronik Sary Connor, a nie w uniwersum BSG :/.

Podsumowując - Caprica ma tak mało wspólnego z Galacticą, że można sobie ją zaserwować pominąwszy BGS. Przy czym Caprica ma tak gówniany scenariusz, tak odpychające efekty i wejściówkę, zestaw tak przerysowanych i wnerwiających bohaterów, że można zaoszczędzić ten czas na wiosenne porządki albo na 1 sezon BGS ;))