jak dla mnie jednym z najlepszych to odcinek s1e23 "modern warefare" ! hahah jest
mnóstwo genialnych odcinków, ale nie pamiętam jak sie nazywyają ale ten jest mistrzowski
poziom dowcipu jest 20/10 !
Zachęcam do oglądania tego serialu, bo jest naprawdę śmieszny!! Zgadzam się z Tobą trutek122 odcinek z 6 różnymi liniami czasowymi wymiata. :) REWELACJA 10/10!
Ja jak na razie jestem na 02x02 i do tego momentu zdecydowanie odcinek z motywem paintball'owym wymiótł po całości! ;D
Faktycznie odcinek dobry, a czy kojarzycie z jakiego filmu to była scena jak Chang wchodzi z karabinem
Scena, w której Chang wchodzi z karabinem jest nawiązaniem do Scarface, z kolei ostrzelanie gabinetu dziekana przez Jeffa jest nawiązaniem do Rambo 2. Tak mi się przynajmniej wydaje,
Nie wydaje mi się, The Killer mało kto widział, więc marne by to było nawiązanie. Jednocześnie w tym filmie pada tyle trupów, że nie sposób zapamiętać jak, no chyba że jesteś ledwo co po seansie. Ale mimo wszystko będę obstawał przy swoim:) Scarface żyje w świadomości większej liczby widzów, a i pierdołowaty Chang z większą od siebie giwerą stojący w lekkim rozkroku od razu przywiódł mi na myśl słynne "Say hello to my little friend".
Wejście z wykałaczką i w rytm spokojnej, azjatyckiej muzyki to też Scarface? :)
To było podwójne nawiązanie. Muzyka i wykałaczka była nawiązaniem to filmu Dzieci Triady (Johna Woo) a garnitur i i sposób ostrzału do Scarfacea ;)
Do "The Killera" równie dobrze też mogłoby być. Nie zapominajmy, że to Ameryka przecież i tam takie azjatyckie filmy a szczególnie te Johna Woo są bardzo popularne i są częścią jej multikulturowej kinematografii.
Mój ulubiony to aktualnie "Remedial Chaos Theory". Mistrzostwo świata. Arcydzieło. Sam motyw z alternatywnymi rzeczywistościami to niesamowity pomysł.
Na drugim miejscu "Paradigms Of Human Memory".
To odcinek w którym grupa wspomina swoje stare przygody (które oczywiście nie zdażyły się w serialu, ale zostały nakręcone specjalnie na potrzeby odcinka). Jest to taki "oszukany" clip-show złożony z nowych scen. Świetny odcinek. Szczególnie, że znów obrywa się Glee :D
To odcinek 21 sezonu 2. Polecam!
wczorajszy 3x20 Digital Estate Planning
Shirley i Annie w sklepie z bronia- genialne