PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512751}

Community

2009 - 2015
7,5 19 tys. ocen
7,5 10 1 19350
7,8 17 krytyków
Community
powrót do forum serialu Community

jak dla mnie jednym z najlepszych to odcinek s1e23 "modern warefare" ! hahah jest
mnóstwo genialnych odcinków, ale nie pamiętam jak sie nazywyają ale ten jest mistrzowski
poziom dowcipu jest 20/10 !

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

Polecam 4ty odcinek 3ego sezonu, jest mistrzowski!

ocenił(a) serial na 9
trutek122

Zachęcam do oglądania tego serialu, bo jest naprawdę śmieszny!! Zgadzam się z Tobą trutek122 odcinek z 6 różnymi liniami czasowymi wymiata. :) REWELACJA 10/10!

ocenił(a) serial na 7
jaro1983

Ja jak na razie jestem na 02x02 i do tego momentu zdecydowanie odcinek z motywem paintball'owym wymiótł po całości! ;D

ocenił(a) serial na 9
jaro1983

Najlepszy odcinek EVER!!! :D

EpicFail

Faktycznie odcinek dobry, a czy kojarzycie z jakiego filmu to była scena jak Chang wchodzi z karabinem

ocenił(a) serial na 7
Sedes_z_Bakelitu

Scena, w której Chang wchodzi z karabinem jest nawiązaniem do Scarface, z kolei ostrzelanie gabinetu dziekana przez Jeffa jest nawiązaniem do Rambo 2. Tak mi się przynajmniej wydaje,

ocenił(a) serial na 8
Uzi

Wejście Changa to bardziej nawiązanie do 'The Killer' Johna Woo.

ocenił(a) serial na 7
Nawrocki

Nie wydaje mi się, The Killer mało kto widział, więc marne by to było nawiązanie. Jednocześnie w tym filmie pada tyle trupów, że nie sposób zapamiętać jak, no chyba że jesteś ledwo co po seansie. Ale mimo wszystko będę obstawał przy swoim:) Scarface żyje w świadomości większej liczby widzów, a i pierdołowaty Chang z większą od siebie giwerą stojący w lekkim rozkroku od razu przywiódł mi na myśl słynne "Say hello to my little friend".

ocenił(a) serial na 8
Uzi

Wejście z wykałaczką i w rytm spokojnej, azjatyckiej muzyki to też Scarface? :)

użytkownik usunięty
Uzi

To było podwójne nawiązanie. Muzyka i wykałaczka była nawiązaniem to filmu Dzieci Triady (Johna Woo) a garnitur i i sposób ostrzału do Scarfacea ;)

użytkownik usunięty
Uzi

Do "The Killera" równie dobrze też mogłoby być. Nie zapominajmy, że to Ameryka przecież i tam takie azjatyckie filmy a szczególnie te Johna Woo są bardzo popularne i są częścią jej multikulturowej kinematografii.

użytkownik usunięty
EpicFail

Mój ulubiony to aktualnie "Remedial Chaos Theory". Mistrzostwo świata. Arcydzieło. Sam motyw z alternatywnymi rzeczywistościami to niesamowity pomysł.
Na drugim miejscu "Paradigms Of Human Memory".

ocenił(a) serial na 9

o czym jest "Paradigms Of Human Memory" ?

użytkownik usunięty
EpicFail

To odcinek w którym grupa wspomina swoje stare przygody (które oczywiście nie zdażyły się w serialu, ale zostały nakręcone specjalnie na potrzeby odcinka). Jest to taki "oszukany" clip-show złożony z nowych scen. Świetny odcinek. Szczególnie, że znów obrywa się Glee :D
To odcinek 21 sezonu 2. Polecam!

użytkownik usunięty
EpicFail

wczorajszy 3x20 Digital Estate Planning
Shirley i Annie w sklepie z bronia- genialne

ocenił(a) serial na 9

3x20 może nie najlepszy, ale na pewno w pierwszej trójce

ocenił(a) serial na 9
kester

Dobry jest też odcinek 14 sezonu 3 stylizowany na dokument. Wojenne wspomnienia wymiatają.