na robienie z głównych bohaterów brytoli? wieje nudą, słabymi aktorami i obciachowymi efektami (co widać w zwiastunie).
Właśnie obejrzałem trailer i wygląda strasznie. Efekty, gra aktorska, główny bohater (i nie chodzi o to że to że to Bryt..) ogólnie wygląda to źle. Nie lubię oceniać Filmów/Seriali po zapowiedziach ale....... Poza tym na imdb figuruje ten serial jako TVmovie więc może nawet nie powstać ale zobaczymy.
Został zamówiony pierwszy sezon więc powstanie. Ja z grą aktorską nie mam problemu, a czepianie się efektów specjalnych w serialu telewizyjnym to debilizm i niedojrzałość. Nie od dziś wiadomo że seriale w porównaniu do filmów to budżet nadgryzionej kanapki z serem.
Nie przesadzasz trochę? Od debilów i niedojrzałych ludzi wyzywać za to, że oczekują więcej od serialu? Efekty specjalne w serialu są słabe? Najwidoczniej drogi forumowiczu nie widziałeś wysoko budżetowych produkcji HBO i Discovery - kłania się Gra o Tron lub Kosmos z Neil deGrasse Tyson, a do niedawna jeszcze - Almost Human. Wszystkie te seriale mają wysokie budżety, rewelacyjną obsadę i efekty specjalne.
Tyle że Gra o Tron to serial z ogromnym budżetem, gdyż HBO może sobie pozwolić na to, bo jest stacją abonamentową. NBC to stacje darmowa, nie zarabiają aż tak dużo. Te cztery miliony na HBO to jak 22 miliiony na normalnym kanale, a do tego dochodzi jeszcze HBO GO i te inne HBO.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hellblazer jesli moje życzenie się spełni to "w ogóle nie będzie efektów specjalnych", nie o to tu chodzi...
widać że nie znasz komiksowego Constantina,to jest bryt,poza tym jego wygląd nie przypomina wcale Reevesa.
Ja się chyba niejasno wypowiedziałem. Przecież nie pisałem nic o komiksie. Nie podoba mi się po prostu opcja słabych aktorów z brytyjskim akcentem, którzy mogą psuć nawet najlepszy serial. Na przykład według mnie serial da Vinci's Demons jest świetny, ale grę aktorską głównego bohatera z trudem przełykam każdego odcinka. Co do samej adaptacji komiksu - przecież nie o to chodzi żeby zerżnąć to co jest w komiksie i przełożyć na ekran. Sztuką jest zrobić z tego coś ciekawego. Między tym co fajne w książce / komiksie, a tym co fajne na ekranie jest ogromna różnica. Wystarczy przypomnieć sobie powieści Brown'a kontra dwa pełnometrażowe filmy i to z dobrym aktorem, aby zauważyć, że nie wszystko co na papierze dobrze wychodzi na ekranie.
a mi jakos nie przeszkadza gra aktorska bo nie znam sie na tym i mam na to luz. A efekty dla mnie sa ok bo ja ogladajac serial chce milo spedzic czas a nie siedziec i mowic" wow ale efekty specjalne" "ale wybuch" itp itd. Jak chcecie efekty to ogladaj sobie avatara albo cos
Przepraszam, najwyraźniej nie mogę mieć własnego zdania odnośnie tego jakie seriale mi się podobają i muszę iść oglądać filmy fantasy. I'll be shutting up now.
Brytyjscy aktorzy to w większości dobrzy aktorzy. Skoro gość w oryginale jest Brytem, to jest Brytem. Jakby mieli ekranizować Wiedźmina, i zrobili z Geralta murzyna to by Ci to nie przeszkadzało? Proszę Cię. Każdy jest zadowolony z Bryta Constantine'a. Świat to nie tylko grubi hamerykańcy ludzie którzy myślą że mleko jest z kartonu, a oni sami są najmądrzejszym krajem.
Po 1. Filmowy Constantine był na tyle dobry, że miał fajnego Lucyfera i Gabriela. Nawet fabuła była ok. Ale Constantine to Brytol. I oglądanie Reevsa z jego jankieskim akcentem było męczarnią chyba dla wielu fanów komiksu. Dlatego teraz tego nie zmienili i bardzo dobrze.
Po 2. Porównywanie budżetu seriali takich stacji HBO z NBCU nie ma w ogóle sensu. Obciachowe efekty to masz w wielu filmach, które obecnie wychodzą, a mają ponad 500% razy większy budżet.
Po 3. Aktor jest ok, obejrzyj odcinek (wyciekł do sieci) a nie oceniaj po trailerze bo to czysta głupota.
Ja tam się cieszę, że głównym bohaterem jest prawdziwy "brytol". Kocham brytyjski akcent, którym zaraził mnie Benedict <3 Jak na pierwszy odcinek średnio budżetowej stacji było ok. Jedyne moje zastrzeżenie to słaba jakość, którą ludzie wrzucają gdyż przez to nawet nie mogę ocenić efektów specjalnych. No i skrzydełka są kiepskie, bo w moim wyobrażeniu anioła powinny być dwa razy większe.