PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51410
6,2 10 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Zacznę od tego, że kiedyś nawet lubiłam ten serial i pisałam na tym forum. Niestety, od tamtego czasu trochę się zmieniło.
Po pierwsze- im dłużej "Czarodziejki" są emitowane tym lepiej widać, że ten serial to równia pochyła. Z sezonu na sezon jest gorzej- te ich "przygody" z demonami bywają czasami wręcz śmieszne. Wiem, że to serial fantasty, ale nawet w takich powinno być trochę logiki.
Po drugie- scenarzyści totalnie skopali sezon czwarty i kawałek piątego przez ohydnie przedłużający się wątek Cole'a, tak jakby zupełnie nie mieli pomysłu na coś nowego. Bo ile razy można kogoś uśmiercać?
Po trzecie- coś chyba jest nie tak, skoro oglądając ten serial czekam tylko na to kiedy się skończy. W sumie dzieje się to samo co wcześniej tylko, że Piper jest jak Prue, Phoebe jak Piper a Paige jak Phoebe. Można było wprowadzić więcej zmian i nowych wątków wraz ze śmiercią Prue.
Cóż, kiedyś moja ocena to było 9/10, dziś tylko 5/10 i pewnie niedługo poleci jeszcze niżej...
Może ktoś mi wytłumaczyć co wy jeszcze widzicie w tym serialu???

ocenił(a) serial na 10
Lady_From_Burton_World

ja aktualnie oglądam sezon 8 i tam zrobi się ciekawie (już 7 sezon miło zaskakuje) , a 5 i 6 cóż są takie jakie są... raz lepiej raz gorzej... niektóre odcinki są nudne, przyznam to szczerze, ale mimo to bardzo lubię ten serial, może dlatego, że jestem już przy końcu jego oglądania i prawdopodobnie będę tęsknić, kiedy obejrzę ostatni odcinek...:D
ale co do twojego postu całkowicie go rozumiem

Lovely_Paige

Być może jeszcze się rozkręci, skoro mówisz, że 8 sezon jest ok. Ale 4 i 5 to naprawdę zepsuli :/

ocenił(a) serial na 10
Lovely_Paige

Nie mogli wprowadzić więcej wątków po śmierci Prue. Bo Shannen nie zgodziła się wystąpić w późniejszych odcinkach.

Lina_senpai

4 sezonu przyznam szczerze nie lubię. 5 jest ok oprócz kilku odcinka 16 bo wkurzało mnie ciągłe skakanie wokół Wyatt'a. 6 czasami jest nudnawy, ale ratuje go poczucie humoru Phoebe, Paige i Chris'a. 7 jest w sumie najlepszy, a do 8 jeszcze nie doszłam. Sezonów 1-3 nienawidzę przez smętność Prue.
podrawiam

Magda10

No 1 i 2 sezon trochę nudnawy. 3 zaczyna się powoli rozkręcać...
Ale dalsze sezony już są fajne :P

ocenił(a) serial na 10
Magda10

tak odkąd Piper zostanie mamą nic już nie będzie takie samo...

ocenił(a) serial na 9
Lovely_Paige

Najbardziej skopali 4 sezon.Nie lubie go,jest strasznie nudny.Pierwsza połowa 5 tez nie jest za dobra,ale potem sie rozkręca;)Ja osobiscie uwielbiam 6,ze względu na Chrisa.7 tez jest fajna,do 8 jeszcze nie doszłam.

ocenił(a) serial na 10
_Mia_

Wedlug mnie najciekawszy jest 3 i 7 sezon. Zgadzam się z załozycielka. 4 prawie cały 5 i prawie cały 6 sezon uważam za nieudany.