Moje typy:
Marcin Dorociński
Piotr Fronczewski
Bogusław Linda
Andrzej Seweryn
Jakub Gierszał
Robert Więckiewicz
Andrzej Chyra
Dariusz Kowalski (czyli Tracz z Plebanii). W Plebanii stworzył genialną postać czarnego charakteru, więc miło byłoby zobaczyć go w roli jakiegoś czarnego charakteru w "czasie honoru" .
Co do Dariusza Kowalskiego się zgodzę, z chęcią bym go zobaczył w "Czasie Honoru". Osobiście bardzo chciałbym, aby stworzono (W KOŃCU) ciekawą postać kobiecą (był ciekawy wątek z agentką, to ją zastrzelili) W tej roli z chęcią ujrzałbym Karolinę Kominek. Na pewno znalazłbym miejsce dla Pana Fronczewskiego. Pan Wakuliński świetnie nadawałby się do roli Żyda. A kto jeszcze Może Michał Bajor, Jan Kobuszewski, z chęcią zobaczyłbym też Adriannę Biedrzyńską i Magdę Dąbrowską.
odświeżam, macie jakieś propozycje? A jakie macie pomysły do własnej wersji "Czasu Honoru"?
Jan Frycz, Cezary Żak, Krzysztof Stroiński, Piotr Machalica, Janusz Gajos, Krystyna Janda, Maja Komorowska, Anna Dymna. A moją wersję wydarzeń SnapeForever już znasz :P
ci co są, wystarczą...z resztą to chyba ostatnia seria serialu, bo o czym miałaby być kolejna ? W sumie wątek komunizmu można ciągnąć przynajmniej do śmierci Stalina, ale postacie agentów UB nie byłyby już tak wyraziste jak tych wojaków niemieckich, którzy się uganiali za AK :) Wszak tam były obecne nie tylko tajne służby ale też wojsko, były akcje sabotażu itp...a za komunizmu tego sabotażu już tyle nie było. Jedna seria o komunie wystarczy, można ewentualnie zrobić ostatni odcinek jako retrospekcje, gdzie dziadkowie żyją w latach 90-tcyh i okazuje się, że to wszystko było wspomnieniem, no nie wiem, co twórcy nam zaserwują.
Pomysł z Dariuszem Kowalskim genialny, po Traczu ten aktor mógłby zagrać każdego, np. szorstki gestapowiec albo ubek, albo dla odmiany jakiś pozytywny charakter. W ogóle Tracz to najlepiej zagrana postać z polskiej telenoweli.
Dymna by się nadała, jakby była w wieku, gdy grała w "Kochaj albo rzuć", była wtedy śliczna i zjawiskowa a jej kreacje w bardziej poważnych filmach bardzo śmiałe i pozytywne...teraz, to nie wiem kogo by miała w Czasie Honoru grać
Nie chciałbym z kolei, żeby zagrała Urbańska, bo jej popis w 'Bitwie Warszawskiej" już pokazał, że w filmach historycznych nie pasuje. :)
Kogo Dymna mogłaby zagrać ? A chociażby wdowę po żołnierzu, albo coś w tym typie, dobrej aktorce można dać bylejaką rolę, a i tak zagra genialnie.
Andrzej Grabowski, Paweł Królikowski Paweł Wilczak , Rosatti mogła by miec bardziej rozbudowaną rolę nie sądzicie?? a poza tym Jerzy Stuhr byłby świetny. dodam jeszczę Izabelę Kuna i Edytkę Olszówkę oraz Anie Samusionek. to tak na szybko co wymyśliłem :)
Jak dla mnie pasowali by z pewnością Marcin Dorociński, Marek Bukowski (zamiast Wojciecha Majchrzaka naprzykład) z kobiet też mogłaby być Grabowska, no i Andrzej Chyra też dałby chyba radę. Jeszcze ewentualnie Robert Więckiewicz, jak wymieniani wcześniej Fronczeski czy Żak sa oczywiscie bardzo dobrymi aktorami, tak chyba do Czasu Honoro by mi nie pasowali
Jak dla mnie, to mógłby zagrać tam jeszcze Jakub Gierszał, oczywiście nie wykluczając żadnego z aktorów, grających główne role;) Z drugiej strony, to wywaliłabym z obsady Agnieszkę Wiedłochę, która gra Lenę. Moim zdaniem średnio się nadaje do tej roli i tego filmu, w ogóle. Zamiast Niej mogłaby zagrać np. Kamilla Baar, Ona byłaby wspaniała w roli Leny;)
Oooo, właśnie, Kamila Baar byłaby idealna. Świetnie sprawdziła się w dramatycznej roli w Londyńczykach, widziałam ją także na deskach teatru, ma kobieta charakter i charyzmę, mimo dziewczęcego wyglądu. Mnie osobiście STRASZNIE irytuje fakt zastąpienia dumnej, wyniosłej, zimnej i opanowanej Mai Ostaszewskiej Magdaleną Różczką. Totalnie mi nie pasuje do tej roli - za słodka, zbyt cierpiąca, zbyt przerażona i totalnie bez charakteru :( ciekawe czemu Maja odeszła. Straszna szkoda. Różczka lepiej sprawdza się w serialach obyczajowo-komediowych (w "Lekarzach" mnie aż tak nie irytuje ;))
Chciałabym tu zobaczyć Piotra Cyrwusa, Dominikę Ostałowską i Tomasza Karolaka
Dużo wnieśliby do tego serialu
Przede wszystkim brakuje jeszcze braci Mroczków, Kasi Cichopek i Edyty Herbuś, no i jeszcze Doda też by się przydała, prawda.
można by się pokusić o brata Piotra Żurawskiego (Romka) Michała mógłby zagrać jakiś epizod
Mówisz i masz, narazie spełniono twoje marzenia odnośnie Cyrwusa, tak więc czekamy jeszcze na Karolaka i Ostałowską :P
niedługo pojawi się Ferdek Kiepski w roli piekarza, ale jeszcze nie wiem w którym odc
W VI serii pojawią się (oficjalna wiadomość)Sonia Bohosiewicz, Marcin Żurawski, Joanna Osyda, Wojciech Mecwaldowski, Jerzy Schejbal.
pewnie tak, brat serialowego Romka Sajkowskiego, w VI serii będą także Wojciech Błach i
Tomasz Stockinger
Mirosław Baka, Michał Żebrowski, Przemysław Sadowski - ich bym widział w serialu chętnie. O ile się tam nie pojawili już, bo dopiero obejrzałem 1 sezon :)
Są i Baka i Sadowski :-) ten pierwszy ma naprawdę świetną rolę agenta Kominternu, a Sadowski gra kogoś z Kedywu.