PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Regina zostanie oskarżona o zamordowanie ukochanej przez widzów/mieszkańców Storybrooke postaci. Emma będzie sądziła, że główna podejrzana jest niewinna natomiast rodzice Emmy, Uroczy i Śnieżka, [w świecie zaczarowanym sprzed klątwy - przyp. red.] przygotują egzekucję złej królowej.

To wszystko w odcinku 2x10 "The Cricket Game".

Źródło:
http://www.spoilertv.com/2012/12/once-upon-time-episode-210-cricket-game_12.html

ocenił(a) serial na 10
michu1945

ciekawe, pewnie tak naprawdę mordercą będzie Cora, a ofiarą hmm... oni się tam wszyscy kochają więc trudno wybrać ale myślę, że jak nazwa odcinka wskazuje to może być Archie Hooper czyli Cricket (świerszcz )

ocenił(a) serial na 6
nicky11

Mogło by pasować, że Cora za tym stoi.
"ukochanej przez widzów/mieszkańców Storybrooke postaci"
Nie wiem czy Archie jest aż tak bardzo kochany, lubię go ale jakoś nie pamiętam o nim za bardzo. Tytuł może być zwodniczy. "The Cricket Game" - może to będzie jakaś gra sumienia? Bo Archie to w końcu takie sumienie jest, no.

ocenił(a) serial na 7
ElisaD

Myślę, że tytuł może nawiązywać do krykieta - gry, w którą namiętnie grała Królowa Kier (w oryginalnej baśni). Pamiętacie? Flamingami i (chyba) jeżami :)

ilco

O tym nie pomyślałem. Każdy na innych portalach gadał o świerszczach, ale nikt o tym tam nie wspomniał.

użytkownik usunięty
ilco

Też tak tytuł skojarzyłem, zwłaszcza po tym jak w Promo, Gold zagrał w krykieta głową Hooka (uderzył go laską w głowę).

ocenił(a) serial na 6

Gold, jak widać lubi, używać swojej laski, np na rodzinie Belli :D. "Cane of feelings" :D

ocenił(a) serial na 7
ElisaD

Znowu kogoś zabiją?:( Hym, mi z tego opisu na myśl w pierwszej kolejności przyszła babcia Czerwonego Kapturka, sama nie wiem dlaczego^^ Ja chcę nowe odcinki!

ocenił(a) serial na 6
Rinoa_Sin

Też myślałam o babci. A może zakonnica? Gold nie lubi zakonnic :D

ocenił(a) serial na 10
ElisaD

'cricket game' - gra w krykieta trochę zbyt oczywiste i dosłowne skojarzenie, dlatego myślę, że mimo wszystko coś tam wcisną o świerszczu, a może dadzą i jeden i drugi motyw. zobaczymy:)

ilco

Tu się akurat nie zgodzę, gdyż w "Alicji w Krainie Czarów" Królowa Kier grała w krokieta (ang. croquet), a nie krykieta :)

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Uroczy i Śnieżka z tym swoim "zawsze Cię znajdę", "znalazłeś mnie" stają się już nudni. Z odcinka na odcinek lubię ich co raz mniej. Też myślę, że to Cora będzie prawdziwym zabójcą.

użytkownik usunięty
sylvia_fw

Teraz pokochasz ich jeszcze bardziej ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=SwGEHXpkB_I&feature=player_embedded

użytkownik usunięty
michu1945

http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Odcinek+ 2x10+The+Cricket+Game+%28Promo%2C+sneak+peeks%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i+kome ntarze%29,2071442

Obawiam się, ze ofiarą może być Bella. Pamiętacie, co powiedziała Regina, gdy przyszła do Granny's zobaczyć się z Goldem? Że Cora może go pokonać, bo teraz ma pewną słabość (Bellę). Ale tak naprawdę, gdyby chodziło o Bellę, zabójcą może być Hook. On od dawna chce się zemścić na Rumpelsztyku za zabicie Milah, więc może się pokusić o zamordowanie Belli, żeby Gold poczuł, jak to jest stracić ukochaną osobę...