PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40015
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Zasady są proste! Gra polega na leczeniu (heal) bądź ranieniu (hurt) jednego, bądź kilku bohaterów z serialu.

Można pisać 1 posta dziennie!

Naszym celem jest zabicie 24 postaci których nie lubimy aż zostanie 7 wspaniałych
(wtedy założony zostanie nowy temat, stan zdrowia pozostałych bohaterów z końcówki tej gry zostanie wyzerowany, a ja umieszczę też kolejność w jakiej odpadały kolejne z postaci)

Każda osoba która pisze posta - ma codziennie do dyspozycji 2 punkty lecznicza (heal), i 3 które ranią (hurt) i musi je wszystkie rozłożyć na liczących się w grze bohaterów.

W momencie gdy dana postać uzyska ZEROWĄ ilość punktów zdrowia - umiera - i zostaje usunięta z listy. (gdy zabijasz daną postać w miejscu aktualnego zdrowia - zamiast wartości 0 wpisz RIP)

Mam nadzieję, że każdy zrozumiał o co chodzi!

~I pamiętajcie że wartość punktów w każdym poście musi wynosić 2 - dla heal, i 3 dla hurt. Głosować można RAZ DZIENNIE~

Cora (50)
Belle (50)
Mulan (50)
Daniel (50)
Granny (50)
Grumpy (50)
Baelfire (50)
Geppetto (50)
Pinocchio (50)
The Giant (50)
Blue Fairy (50)
Maleficent (50)
Cinderella (50)
Evil Queen (50)
Mad Hatter (50)
Henry Mills (50)
Prince Filip (50)
Snow White (50)
King George (50)
Huntsman (50)
Emma Swan (50)
Captain Hook (50)
Neal Cassidy (50)
Jiminy Cricket (50)
Princess Abigail (50)
Rumplestiltskin (50)
Princess Aurora (50)
Prince Charming (50)
Red Riding Hood (50)
Genie/Magic Mirror(50)
Victor Frankenstein (50)

PONIŻEJ PIERWSZY POST, WRAZ Z PRZYKŁADEM JAK NALEŻY ZAPISYWAĆ SWOJE ZMIANY! JEŚLI KTÓREJŚ Z WAŻNYCH POSTACI BRAKUJE, TO PROSZĘ JĄ DOPISAĆ, NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO PIĄTKU 25 STYCZNIA!

ocenił(a) serial na 8
Artemisek

Cora (50)
Belle (50)
Mulan (50)
Daniel (50)
Granny (50)
Baelfire (50)
Grumpy (50)
Geppetto (50)
Pinocchio (50)
The Giant (50)
Blue Fairy (50)
Maleficent (50)
Cinderella (50) 3x HURT (47)
Huntsman (50)
Evil Queen (50)
Mad Hatter (50)
Henry Mills (50)
Prince Filip (50)
Snow White (50)
King George (50)
Emma Swan (50)
Neal Cassidy (50)
Captain Hook (50) HEAL (51)
Jiminy Cricket (50)
Rumplestiltskin (50)
Princess Aurora (50) HEAL (51)
Princess Abigail (50)
Prince Charming (50)
Red Riding Hood (50)
Genie/Magic Mirror (50)
Victor Frankenstein (50)

Tak to powinno wyglądac, osoba która odpowie na mój post powinna skasowac stare wartości życia 50 - przy Hooku, Aurorze, i Cindrelli - a pozostawić aktualne.

Artemisek

Podobna gra już się toczy i ma się nieźle. Nie bardzo wiem, po co chcesz to powielać

użytkownik usunięty
gunia5

Bitwa gwiazd Once Upon a Time
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Bitwa+gw iazd+Once+Upon+a+Time,1911618

ocenił(a) serial na 8

Hehe, nikt tam nie pisał od dłuższego czasu - sam też nie widziałem tej gry chociaż na forum jestem codziennie, dla tego też założyłem nowy temat co by nie było nudy na forum (3 tygodnie przerwy, a nie każdy lubi spoilery)
Założyłem już dawno, dawno temu takie gry na subforach lost (jak leciał 4 czy 5 sezon w usa) i bodajże pll (ze 2 lata temu) - pomimo że przypadku tego pierwszego były już posty z 2 innymi grami, i jakimś wymyślaniem historii, i jakoś nikomu nie przeszkadzało że jest kilka, raczej ciepło były przyjęte:P
Z resztą dawne heal/hurt bardziej mi się podobały niż te z hall of fame, i shame bo segregują postaci w kolejności od najbardziej lubianych - no i nie ma sytuacji w których jedynymi postaciami do głosowania są jakieś epizodyczne.