Dexter: Resurrection: Sezon 1 Dexter: Resurrection sezon 1, odcinek 2

Dexter: Resurrection | Camera Shy

8,4 76  ocen
8,4 10 1 76
Dexter: Resurrection
powrót do forum s1e2

W pierwszym odcinku mogłem to znieść, aby fabuła szła do przodu, ale w drugim już nie. W pierwszym odcinku Dexter bezproblemowo znajduje kluczyki do auta i ucieka natychmiast. W drugim odcinku to już istnieje jakiś publiczny rejestr osób, który on sprawdza, aby zobaczyć czy zabójca jest w sieci. Takie narzędzia oczywiście mają tylko policjanci a nie każdy po kolei. Nie wspomnę już o zakupie auta, sprawdzeniu dokumentów holowanego.

kacperpozd

Chodzenie po hotelu jak duch. Nikt go nie widzi, nawet kamery. Nie wspomnę już wejścia do kuchni pełnej ludzi. Może to kontynuacja Invisible Man?

kacperpozd

nawet nie ma o czym mówić, każdy element nie ma racji bytu w realnym świecie, tak było od początku pierwszego Dextera, tu ciężko znaleźć cokolwiek co by miało odzwierciedlenie w prawdziwym życiu, albo to akceptujemy albo nie ma co oglądać tego serialu
a propos tej wyszukiwarki to nawet nie trzeba było być zalogowanym żeby móc wyszukiwać ludzi, aktualny adres z mapą (miejsce na cmentarzu to już kuriozum i chyba żart twórców), miejsce pracy, do takich danych nie ma dostępu nawet policja, nie ma aż tak dokładnego rejestru osób, a tutaj mamy dostęp online dla każdego, no żart, jak wszystko tutaj, i miło że Ronald Schmidt nie ma zdjęcia na stronie firmy ale zabija ludzi wożąc ze sobą plecak z wielkim logo firmy w której pracuje :)

Jake_Boe

Zgadzam się że od zawsze to było i fakt było to akceptowalne i dalej jest. Jednak to nie zmienia faktu, że jest to absurd, który należy wypomnieć.

kacperpozd

Do tego odcięcie kreską wydarzeń z New Blood i żadnych konsekwencji dla Dextera. Batista wypadł jak Batista czyli naiwny idiota. Aż prosi się o powrót ulubionych bohaterow Miami Metro i odprawę ze łapiemy prawdziwego Rzeźnika z Zatoki

Marcin5800

To jest w ogóle absurd zgadzam się. Jakby słowo się nie rzekło, że BHB żyje i jest nim Dexter. W zamian dostajemy łopatologiczy dialog z Batistą, który nie brzmi absolutnie realnie. Pokładam jednak nadzieję w wątek Angela, bo w opisie jest to, że Dexter będzie szukany przez niego.

Marcin5800

Przecież Batista tylko udaje, że wierzy Dexterowi. On już sobie uświadomił, że Doakes, LaGuerta i Angela mieli rację.

kacperpozd

To gdzieś wyciekło, że tyle osób pisze o tych odcinkach? Z tego co wiem to wychodzi za 2 miesiące

prowned

11 lipca była oficjalna premiera dwóch pierwszych odcinków i co tydzień wychodzi nowy.

kacperpozd

A napisy pl juz sa?

aronn

Chyba nie. Tylko angielskie mi się wyświetlają.

aronn

jest lektor AI, brzmi nawet w miarę spoko

Aragorn88

Fakt, jak na lektor AI jest całkiem znośnie.

aronn

Są w sieci odcinki z polskimi napisami

ocenił(a) serial na 9
aronn

są napisy do ściągnięcia przetłumaczone przez AI

prowned

XD.

kacperpozd

Mnie jeszcze rozwaliło to, że będąc w pokoju ofiary dotykał rzeczy gołymi rękoma, a przecież sam pracował jako technik kryminalny i wiedział że zostawia odciski palców. I to jego wejście do kuchni pełnej pracowników i nikt go nie zauważył. Serio? Uwielbiam Dextera, ale logika w tym DR jakby jakoś totalnie zniknęła.

patti_4

Jakoś na to uwagi specjalnie nie zwróciłem przy Dexterze, ale przy Harrisonie TAK. To boli w oczy, że właśnie nie zadbali o te szczegóły, które cieszyły w oryginalnym serialu. Liczę na to, że skupili się na fabule a nie na szczegółach, choć szkoda.