PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109832}

Dowody zbrodni

Cold Case
2003 - 2010
7,6 26 tys. ocen
7,6 10 1 26359
6,5 4 krytyków
Dowody zbrodni
powrót do forum serialu Dowody zbrodni

jakie waszym zdaniem były najlepsze odcinki ?

ocenił(a) serial na 9
BBking

Odpowiem ogólnie, że naprawdę wszystkie były dobre. Każdy mnie w jakiś sposób zaskoczył, więc trudno wybrać te najlepsze.

ocenił(a) serial na 9
Magd86

a ja jednak zaryzykuję wybranie tych najlepszych, choć rzeczywiście, całość trzyma poziom naprawdę wysoki (po przymknięciu oka na pewne rzeczy, które zauważa się po obejrzeniu dużej ilości odcinków):

SEZON 1
5. The Runner - naprawdę miał klimat tych starych, czarnych dzielnic... jedno z najlepszych dobrań muzyki, jakie zaobserwowałam
8. Fly away - baaardzo smutne, nie pozostawiające obojętnym po obejrzeniu
10. The hitchhiker - wydawało się że nie moje klimaty, a jednak... naprawdę super
15. Disco inferno - tu też klimat, ale także wiarygodna historia, no i cóż - wydawałoby się, że każdy z podejrzanych miał prawdziwy, nie naciągany motyw
18. Resolutions - sentyment... pierwszy odcinek serialu jaki kiedykolwiek widziałam
22. The plan - trzymał w napięciu cały czas

SEZON 2 (mój ulubiony)
3. Daniela - piękna historia po prostu, bardzo emocjonalna końcówka... mnie przynajmniej bardzo poruszyła
4. The house - super klimat, ciekawy scenariusz... ja to kupiłam
6. The sleepover - super zrealizowane, mnie to na serio wzruszyło
13. Time to crime - ciekawy pomysł na odcinek, wiele interesujących wątków
15. Wishing - pierwszy odcinek po którym poleciały mi łzy
22. Best friends - naprawdę piękny, zwłaszcza te wiersze...

SEZON 3
3. Bad night - że tak powiem, wciągnęłam się emocjonalnie...
9. Perfect day - typowy wyciskacz łez... na mnie zadziałał bez zarzutu
12. Detention - po prostu perfekcyjne pokazanie czym Dowody zbrodni powinny być moim zdaniem
14. Dog day afternoons - jedna z ofiar, którym najmocniej współczułam w ogóle
15. Sanctuary - emocjonalność chyba była specjalnością tego sezonu
16. One night - niby nie było prawdziwego śledztwa, a jednak... strasznie wciągnęło
21. The Hen House - świetne poradzenie sobie z trudnym tematem

SEZON 4
1. Rampage - kolejny poruszający do głębii, przynajmniej mnie
5. Saving Sammy - kurczę, zaczyna brakować mi epitetów...
14. 8:03 AM. - wreszcie pokazanie że ćpają nie tylko marginesy, także tzw. szaraki
16. The goodbye room - no i znowu mnie naszło na płacz...
18. A dollar, a dream - znowu poza opisem...
23. The good death - może zabrzmi to dziwnie, ale odcinek... inspirujący

SEZON 5
1. Thrill kill - dwa trudne tematy ujęte w jednym w niezwykły sposób
4. Devil music - ten klimat...
9. Boy crazy - w osobnym wątku na temat tego odcinka wyraziliście wszystko...

To i tak oczywiście tylko wierzchołek góry lodowej... latwiej byłoby mi pisać, które mi się NIE podobały. Dalszych niż "Boy crazy" odcinków nie widziałam jeszcze... poczekam na emisję w TVNie

ocenił(a) serial na 9
agoludek

Mnóstwo odcinków było rewelacyjnych, ale dla mnie tym chyba absolutnie naj jest odcinek nietypowy - Into the Blue

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
BBking

Było kilka takich, które naprawdę wywarły na mnie duże wrażenie. W zasadzie większość ;)
Jednak tym, który utkwił mi w pamięci najbardziej był Shuffle, Ball Change. Od jego czasu oglądałam serial nałogowo :)

BBking

Rampage.

ocenił(a) serial na 9
BBking

Ciężko ocenić i spamiętać bo było dużo dobrych odcinków...mi się jednak podobał ten z Polakiem, który próbował ratować dziewczyne ze wschodu prze suterenami...

Matey90

Nie oglądałem wiele epizodów z tego serialu. ale pamiętam jeden, który wywarł na mnie ogromne wrażenie, a w szczególności końcówka tego epizodu. Było to dawno i nie pamiętam który to był odcinek i z którego sezonu. Może mnie naprowadzicie. Był to odcinek, w którym dwaj nastolatkowie(bodajże), wzieli za zakładników swoich rówieśników ze szkoły w jakimś centrum handlowym. Pod koniec ci dwaj ich zastrzelili. Jeżeli ktoś kojarzy to proszę o nazwę tego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
John_Kramer

To odcinek "Rampage", sezon 4 epizod 1.

ocenił(a) serial na 7
jaroszek512

Dziś kolejne 2 odcinki, heh. Ja to wszystkie lubię, głównie przez muzykę, najbardziej początek i koniec jak kładą te pudełka z danymi tych rozwiązanych spraw.

ocenił(a) serial na 8
anetka4

właśnie zaczęłam oglądać cały serial od pierwszego sezonu (wcześniej oglądałam dużo odcinków na tvn ale to były już dalsze sezony) i z tego co najbardziej mi utkwiło w głowie to
- fly away
- rampange

- nie pamiętam tytułu ale w serialu było o tym jak zabito trzech małych chłopców i oskarżono o to nastolatków ale jak się później okazało zabił ich ojciec, jednego z chłopców..

i jeszcze czwarty tez nie pamiętam tytułu ale z ''Romeo i Julia''
kocham ten serial ;))

ocenił(a) serial na 9
amary

ten trzeci odcinek o którym piszesz to "Thrill kill", pierwszy odcinek sezonu 5, a czwarty to "Stalker" - ostatni sezonu 4...
Też kocham ten serial (co pewnie już widać po ilości postów)

ocenił(a) serial na 8
agoludek

no wlasnie a wie ktos moze gdzie mozna ogldnac on-line sezon 4 i dlasze sezony... ?

amary

"Wishing". Jak dla mnie zdecydowanie jeden z najlepszych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
q_Madzik_p

Sanctuary, A Dollar, a Dream, Love Conquers All (pierwszy jaki widziałem), The Badlands, The Promise, Committed, That Woman, można tak wymieniać w nieskonczonosc

jaroszek512

Zdecydowanie "Rampage" najbradziej mi się podobał!

ocenił(a) serial na 8
BBking

mind hunters był przerazajacy...

ocenił(a) serial na 7
bienemajaw

WŁAŚNIE!!! Mind Hunters wlansie obejrzalam i jestme przerażona..... Czy w ogóle się rozwiąże w 'przyszłości' ten wątek?

bienemajaw

to jeden z bardziej przerażających odcinków, pozostaje długo w pamięci.

BBking

Pierwszy odcinek jaki widziałam był o matce i jej pięciu synach. Każdy z nich był jeden po drugim mordowany- ten odcinek zrobił na mnie ogromne wrażenie. Ostatnio leciała jego powtórka ale nie zdołałam go obejrzeć- za bardzo przeżyłam to wszystko :/ a o czym jest Mind Hunters? zaciekawiliście mnie strasznie Waszymi komentarzami na ten temat, czego odcinek dokładnie dotyczył?

ocenił(a) serial na 7
BBking

chyba bez sensu zdradzać.. najlepiej obejrzeć samemu;]

a w temacie to zabiło mnie dziś WISHING......... strasznie smutne i ten aktor tak grał prawdziwie, że szok.

ocenił(a) serial na 9
sister_Ernestine

witam, uwielbiam ten serial. Najbardziej lubię odcinkil gdzie rekonstruuowane sa wydarzenia z przed więcej niz 10 lat. Wtedy jest ciekawe zderzenie perzeszlosci z

ocenił(a) serial na 9
BBking

Ogólnie serial bardzo mi się podoba.Jedne odcinki są lepsze inne troszke mniej:) Mogę natomiast powiedzieć którego odcinka nie oglądnęłabym 2gi raz( nawet gdyby obiecywano mi "złote góry"). Najbardziej ochydny jak dla mnie byl 2x23 "The woods"-masakra!!!!
Poza tym jednym odcinkiem -serial godny uwagi i polecenia.

ocenił(a) serial na 9
cckkee

Oglądnęłam dziś 6x02-i powiem wam że chyba miałam deja vo. Miałam wrażenie jakgdybym oglądała skrót filmu-z tym że film bije na łeb "colda". Jeśli ktoś lubi taki rodzaj fabuły-polecam...."Freedom writes". Jak dla mnie 10/10 !

ocenił(a) serial na 7
cckkee

Committed i Honor - zapłakałam się na smierc........

ocenił(a) serial na 10
BBking

Spoiler

Sezon 3
9.A Perfect Day- ojciec policjant bije matke,ona postanawia uciec z bliźniaczkami i innym mężczyzną,w dniu ucieczki wracają się po białego kotka, on ich łapie rozkazuje jej jechać,zatrzymują sie przy moście,grozi matce że wypuści dziewczynki do morza,kobieta łapie tą bliższą jej,druga wpada do wody. Policjant-tyran zostaje potem zamordowany przez tamtego drugiego mężczyznę z którym kobieta chciała uciec,po latach dziewczyna dowiaduje się o siostrze.

Sezon 4
16.The Good-Bye Room - dziewczyna w ciąży trafia do zakonnic,zostaje zamordowana dzień po urodzeniu dziecka,sprawcą okazuje się (?) zakonnica,której pewnie była żal dziecka,nie chciała żeby małą wychowywała puszczalska, matka nie chciała oddać dziecka,więc trzeba było ją zabić przecież to naturalne
18.A Dollar, a Dream- matka mieszkała z dziećmi w samochodzie, ale wygrała na loterii,bezdomny,którego znała pozazdrościł i zabił ją

Sezon 5
9.Boy Crazy - dziewczyna,która ubierała się jak chłopak została wysłana do psychiatryka przez ojca,tam w psychiatryku zrobili z niej warzywko,dziewczyne zamordował jej najlepszy przyjaciel bo chyba go poprosiła (?)

Na wszystkich powyższych zmoczyłam łzami całą poduszkę,były inne też dobre i nieraz lepsze,których tu nie opisywałam,bo nie chciałam tracić waszego cennego czasu. No i pamiętam w urywkach odcinek o wypadku samochodowym,po latach znalazł się chyba świadek,który widział wszystko z okna,ale nie mam pojęcia który to numer odcinka.

ocenił(a) serial na 10
Nieznajoma313

Co do odcinka 16 sezon 4 - nie zabiła zakonnica. Zakonnica powiedziała, że zostawia otwarte tylne drzwi, w momencie kiedy dziewczyna śpiewała kołysankę swojej córeczce. Później Rush przesłuchiwała tą drugą dziewczynę,tą która urodziła chłopca i wtedy się wszystko wyjaśniło.

Co do odcinków, to ciężko jest wymienić jakiś jeden wyjątkowy,można by wymieniać bez końca, zapamiętałam szczególnie te, mogłabym je oglądać bez końca
01x02 Gleen
04x01 Rampage
05x13 Spiders
06x08 Triple Threat
06x16 Jackals

ocenił(a) serial na 8
BBking

Perfect day ... Bardzo wzruszający i zapada w pamięć.

ocenił(a) serial na 10
BBking

dla mnie dwuodcinkowy Mind Hunters i potem the Woods! Wbiło mnie w fotel, do tej pory mi sie przypomina ten koleś jak musze iść gdzieś nocą. -.- najmocniejszy ze wszystkich. Poza tym uwielbiam te wszystkie wyciskacze łez :)

ocenił(a) serial na 8
BBking

Trudno wybrać ten jeden, ale jeżeli ktoś by mi przystawił w centrum handlowym karabin do głowy i kazał wybrać, to wybrałbym "Rampage" - 1 odcinek 4 sezonu. Wywarł on na mnie zdecydowanie największe wrażenie. Tym bardziej, że najbardziej lubię, gdy śledztwa dotyczą zabójstw z lat 80., a przecież śledztwo w "Rampage" dotyczy sprawy z 1995 r.

ocenił(a) serial na 6
DesmondsFilms

To już nie będzie Dowodów na TVNie? Tylko na TVN7? CHlip...

ocenił(a) serial na 10
BBking

The Rampage, Static (Scarlet Rose to jedna z moich ulubionych piosenek), The Woods i Two Weddings (dosyć zabawny odcinek).

Lovly

"Into the blue" dla mnie chyba najlepszy ale było ich tak wiele :D

ocenił(a) serial na 10
BBking

1x01 - Look Again
1x03 - Our Boy Is Back (AKA Useless Cats)
1x04 - Churchgoing People
1x06 - Love Conquers
1x09 - Sherry Darlin
1x11 - Hubris
1x13 - The Letter
1x17 - The Lost Soul of Herman Lester
1x22 - The Plan
1x23 - Lover's Lane

2x03 - Daniela
2x06 - The Sleepover
2x09 - Mindhunters
2x16 - Revenge
2x17 - Schadenfreude
2x23 - The Woods

3x01 - Family
3x02 - The Promise
3x09 - A Perfect Day
3x12 - Detention
3x 16 - One Night
3x 17 - Superstar
3x23 - Joseph

4x01 - Rampage
4x04 - Baby Blues
4x05 - Saving Sammy
4x07 - The Key
4x09 - Lonely Hearts
4x14 - 8:03 AM
4x19 - Offender
4x 20 - Stand Up and Holler
4x 24 - Stalker

5x01 - Thrill Kill
5x02 - That Woman
5x03 - Running Around
5x08 - It Takes a Village
5x09 - Boy Crazy
5x10 - Justice
5x13 - Spiders (odc. Przypomina mi film “Fanatyk”)
5x14 - Andy in C Minor
5x15 - The Road

6x04 - Roller Girl

7x02 - Hoodrats
7x03 - Jurisprudence
7x07 - Read Between the Lines
7x15 - Two Weddings

Poszukuję odc. o młodym mężczyźnie, którego zamordował Ku Klux Klan – świadkiem była mała dziewczynka, z którą ojciec siedział w aucie i zatykał jej uszy. Ktoś pamięta tytuł odcinka?

ocenił(a) serial na 9
Ling1983

2x19, "Strange fruit"...

ocenił(a) serial na 10
agoludek

Dzięki piękne :) Strasznie ciężki był ten odcinek...

ocenił(a) serial na 8
BBking

Ja uwielbiam "Thrill Kill", jeszcze ta Nirvana w tle. Polecam też "Rampage" i "Detention".

Roxelle

2x09 i 2x23 moim zdaniem świetne. Inna sprawa, że odcinki Cold Case były rewelacyjne i jakby nadal jestem zły na CBS za anulowanie Cold Case. Też jakby każdej sprawie dodatkowej pikanterii dodawała idealnie grana główna bohaterka- Lily Rush.

ocenił(a) serial na 9
adamo001

the plan sezon 1 odc 22, i sezon 1 odc 23

ocenił(a) serial na 9
Dakota13

Mind Hunters sezon 2 odc 9

Dakota13

ciąg dalszy w odcinku 23 The Woods (ta sama seria 2)

BBking

Mi się bardzo podobał taki jeden, którego nazwy nie pomnę, aczkolwiek było o kryzysach w bankowych dawnych czasach, gwałtownym spadku pieniądza, o najeździe UFO w który wszyscy uwierzyli i zabójstwie matki, która dorabiała jako pani do towarzystwa. Pamiętam, że bardzo podobała mi się gra aktorska głównego jej tam "wybawiciela i podrywacza".

ocenił(a) serial na 10
BBking

według mnie:
Best Friends( cudownie pokazana miłość dwóch dziewczyn)
The goodbye room
Rampage

ocenił(a) serial na 10
ladygump

A mnie najbardziej podoba się odcinek o pierwszej sprawie Lilly Rush czyli sezon 3 odcinek 6 "Saving Patrick Bubley" i sezon 4 odcinek 24 "Stalker"