"Zła wiadomość dla fanów "Dr House'a". Odtwórca głównej roli Hugh Laurie zasugerował, że serial zakończy się już niebawem.
23 maja amerykańska telewizja wyemituje ostatni odcinek siódmego sezonu cyklu. Jak twierdzi Laurie, doktor House pożegna się z fanami w ósmym sezonie.
- Zbliżający się ósmy sezon będzie ostatnim - poinformował Laurie w wywiadzie dla "Radio Times". - On zakończy serial. Na razie tylko ja podpisałem kontrakt na nowe odcinki, czekam teraz na resztę aktorów.
Na otarcie łez fani serialu mogą zaopatrzyć się w debiutancką, bluesową płytę Hugh Lauriego, "Let Them Talk", która ukaże się 16 maja. "
Wiadmośc za portalem Orange z dnia 10.05.2011r.
Także jaka wreszcie jest prawda jedni mówią, że Robert Sean Leonard podpisał kontrakt na ósmą serie a tu wynika, że nikt nie podpisal. A jest tu cytat z wypowiedzi Hugh Laurie.
Może Laurie jeszcze o tym nie wie ? Ja bym się jednak nie martwił na pewno dostaniemy 8, ostatni sezon
Sezon 7 nie może być ostatni, bo to by było bez sensu, zostawić ten serial bez zakończenia po 7 sezonach.
a co miałoby być tym zakończeniem?? ja tam wole żeby się skończył teraz, zachowując jeszcze jakiś względny poziom, niż żeby oglądanie go, nawet dla wielkich fanów, stało się drogą przez mękę, a kiedyś wiodący serial pozostał tylko kolejnym tasiemcem...
Tylko Hugh Laurie ma podpisany kontrakt, Robert Sean Leonard chce odejść, obetną im budżet - ostatnio takie niepokojące informacje pojawiały się na temat serialu Dr House. Teraz jednak wreszcie jest dobra wiadomość, która właściwie przesądza, że powstanie kolejna seria.
Choć byłoby dziwne, gdyby FOX nie chciał kolejnych odcinków, bo to serial ciągle bardzo popularny na całym świecie, ciężko byłoby je kręcić tylko z odtwórcą tytułowej roli. Deadline.com donosi jednak, że kontrakty przedłużyli właśnie Robert Sean Leonard (Wilson) i Omar Epps (Foreman). Okazuje się poza tym, że tak naprawdę bez umowy zostaje już tylko Lisa Edelstein. I prawdopodobnie też ją podpisze.
Na portalu czytamy też, że ósma seria prawdopodobnie będzie ostatnią. Czy waszym zdaniem tak być powinno? Moim zdaniem twórcom trochę zabrakło w ostatnim czasie ''pary'', ale jednocześnie chciałabym, żeby tak fantastyczny kiedyś serial miał odpowiednie zakończenie... a wy? Zagłosujcie w sondzie.
jest to ze strony popcornera
najlepiej byłoby, gdyby się skończył na 7 sezonie. I to mocnym akcentem-na przykład śmiercią Housa, bo to już się nudne robi :)
Nie wiem co miało by być tym zakończeniem ale ja bym chciał żeby dostali jeszcze 8 sezon i zrobili go tak jak należy i pozamykali wszystkie wątki. Bo z tego co mi wiadomo nie zrobili jakiejś awaryjnej wersji finału 7 sezonu więc jego zakończenie nie jest definitywnym zakończeniem serialu. Zresztą 2 odcinki do końca to za mało czasu a teraz by już chyba nic nie nakręcili nowego nawet jakby chcieli.