PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497992
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Pomyślałam, że wielbiciele tego serialu przeczytają chętnie artykuł na ten temat. Ciekawe jest tu np. porównanie Grega z Sokratesem.
Mołego czytania. Pozdr.

http://www.polityka.pl/doktor-filozofii/Text01,935,270477,18/

ocenił(a) serial na 10
_LG_

nie mogę się powstrzymać ;
"To prawdopodobnie dlatego wkłada w usta Jacka Moriarty’ego (to nieprzypadkowo także nazwisko śmiertelnego wroga Sherlocka Holmesa), bohatera ostatniego odcinka pierwszej serii serialu, następujące umoralniające banały: „Wydaje ci się House, że liczy się tylko ta prawda, którą można zmierzyć. Dobre intencje się nie liczą. To, co nosisz w sercu, się nie liczy. Ale wartość ludzkiego życia może być mierzona liczbą łez wypłakanych po czyjejś śmierci. A nawet jeśli się mylę, to wciąż jesteś żałosny. Naprawdę sądziłeś, że celem twojego życia jest poświęcić się innym i nie otrzymać nic w zamian? Nie... Ty wierzysz, że nic nie ma celu, zapominasz nawet o tych istnieniach, które ratujesz. Obedrzesz ze znaczenia nawet tę jedyną przyzwoitą rzecz w twoim życiu. Jesteś żałosny bez powodu... Nie wiem, dlaczego chcesz żyć”."

to było w ostatnim odcinku DRUGIEJ serii - epizod 'No Reason' .

a tak ogólnie artykuł całkiem, całkiem :)

calin_a

Też to zauważyłam - pomylili serie - ale sam fakt, że napisano cokolwiek jest znaczący;)

ocenił(a) serial na 10
_LG_

o tak , tu się muszę zgodzić :D