PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497992
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Na czym polega fenomen serialu "Dr House" albo "Dextera"? Co takiego mają te seriale, ze są tak wysoko w rankingu?

P_Halliwell

http://www.filmweb.pl/topic/1025472/Czy+mo%C5%BCecie+mi+powiedziec+co+w+tym+seri alu+jest+takiego+niezwyklego.html
http://www.filmweb.pl/topic/1015149/Na+czym+polega+fenomen.html

Takich tematów było już sporo. Poczytaj więc wsześniejsze...
Pozdr

P_Halliwell

Mają magiczny klimat (do tych seriali dołączył bym jeszcze Morderstwa w Midsomer),czego brakuje w wielu innych serialach.

ocenił(a) serial na 10
P_Halliwell

Sa realistyczne, mają swoisty humor. Ogólnie ogląda się je z przyjemnością:D A ty co myślisz?

ocenił(a) serial na 8
piratka4

Myślę, że te dwa seriale swoją siłę czerpią z bohaterów. Zarówno w Dexterze jak i Housie główni bohaterowie są po prostu genialni. House jest cholernym chamskim ignorantem przy którego tekstach ze śmiechu zwijała by się nie jedna osoba. A po za tym niesamowicie wciągające

ocenił(a) serial na 10
fifa114

House i Dexter zbudowani są na kontrastach wobec otoczenia. Dexter to sympatyczny "chłopak z sąsiedztwa", który skrywa mordercze instynkty, zaś House, z pozoru cham i gbur, tak naprawdę okazuje się dobrym człowiekiem. To właśnie ta dualna natura bohaterów i ich "odmienność" tak przyciąga widzów.

P_Halliwell

Byłes kiedyś lekarzem? Uczyłes się w klasie biologiczno - chemicznej? Jesteś fanem ludzkiej anatomii?

Jeśli tak to jestes zachwycony tym filmem, ponieważ jak na razie po obejrzeniu chyba ze 40 odcinków doszukałam się tylko dwóch błędów <dotyczących szybkości działania pewnych leków>

Ogladałeś Chirurgów? Ostry dyżur? Na dobre i na złe?

Jeśli tak to jesteś zachwycony tym serialem, ponieważ nie musisz oglądać wyidealizowanych lekarzy, którzy są gotowi poswięcić swoje życie dla pacjentów.

Oglądałes chociaż jeden odcinek housa?

Czy ten skur****n Cie nie zauroczył^^ ;D

Ten serian jest taki wspaniały, ponieważ nie jest idealny i na tym polega jego perfekcyjność!