PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498068
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Serial jej nie posiada. Posiadają ją jedynie pojedyncze odcinki, w których tworzona jest na podstawie następującego schematu:

* Ktoś choruje, zwykle w czasie seksu lub imprezy.
* Okazuje się, że osoba stojąca obok jest 100 razy bardziej chora i to ona będzie bohaterem odcinka.
* Pojawia się intro serialu.
* Na scenę wchodzi Dr House.
* Na scenę wchodzi Cuddy z plikiem dokumentów.
* Dr House mówi losowo wybrany dowcip na temat piersi Cuddy.
* Cuddy daje Dr. House'owi kartę pacjenta.
* Dr House wchodzi do swojego gabinetu, tam rozmawia ze swoją drużyną. Strzela losowo wybrany dowcip na temat wzrostu, pochodzenia, płci, preferencji seksualnych, rozmiarów piersi, preferencji gastronomicznych lub pracy dziadka od ósmego pokolenia w górę pacjenta. Zleca rezonans, posiew, biopsję lub nakłucie lędźwiowe. Potem następuje znalezienie diagnozy, która okazuje się błędna.
* Ekipa House'a diagnozuje toczeń.
* Dr House wysyła swoją ekipę do włamania się do domu pacjenta.
* Upada diagnoza tocznia.
* W międzyczasie Dr House odrabia godziny w przychodni rozmawia z najlepsiejszym przyjacielem Wilsonem. W trakcie wykonywania tych czynności wpada na pewien trop w związku z pacjentem i wychodzi w połowie wywodu z pomieszczenia, a kamera zawsze robi najazd na zdumione twarze pacjentów/Wilsona.(niepotrzebne skreślić)
* Dr House w ostatnim momencie żąda czegoś dziwnego, np. pokazania penisa pacjenta.
* Dr House pokazuje wszystkim jakiś dowód (np. małego penisa).
* Dr House leczy pacjenta wbijając mu w głowe gwoździe.
* Wszyscy lubią Dr. House'a.
* Jeżeli sądzisz, że nie wszyscy lubią Dr. House'a, patrz punkt poprzedni.
* Ukazanie samotności Dr House'a w jego domu, gdzie zazwyczaj gra na pianinie/gitarze łykając Vicodin albo popijając jakiś droższy trunek. (Niekiedy zatrudnia dziwkę)

Nie moglem sie powstrzymać z kopiuj/wklej. ;)

ocenił(a) serial na 10
Sined

I to najwyraźniej przepis na sukces, skoro tyle osób ogląda ten serial z zachwytem :))

Domino_993

nonsensopedia:)
ale,ale mimo,iż wiem co się może tam wydarzyć,okazać to i tak uwielbiam House'a,jego dowcipy i całe zacne obliczne:)

Sined

Ja nie wiem na jakim etapie jesteś (tzn. na którym sezonie)..
Ale po oglądnięciu 4-tego, widzę jako jeden z motywów przedstawienie jak zmieniają się ludzie/charaktery. Co je powoduje, jakie skutki mają różne wydarzenia.

A poza tym jakoś płytko skupiłeś się tylko na aspekcie ...'medycznym' podczas gdy dla mnie (i myślę dla innych, którzy 'naprawdę' lubią Housa) esencja tego serialu to psychologiczno-filozoficzne dyskusje/walki/potyczki słowne między głównymi bohaterami. To jak się mistrzowsko 'zaginają', to jak potrafią myśleć z wyprzedzeniem o kilka kroków na przód - kto jak na co zareaguje i jak poprzez spryt, ustawienie 'zasadzki' wpłynąć na kogoś żeby zrobił to o co MI chodzi :)
To jest to co sprawia największą przyjemność oglądania (np. dla mnie).

Psychologia, socjologia - to jest to co jest głównym obszarem działania serialu :)

ocenił(a) serial na 10
rhotax

zgadzam się z przedmówcą, to jest esencja całego tego serialu, częste są takie niuanse słowno psycholigiczne które odkrywam z pewnym opóźnieniem :)

ocenił(a) serial na 10
Sined

Wszyscy fani House'a nałogowo i ostentacyjne pożerają owocowe Tic-Taci głośno przy tym grzechocząc. A potem szpanują na forach, że "a ja se dzis kupilam tiktaki i udaje ze to moj vicodin :DD"

Haha to też jest dobre xDD

ocenił(a) serial na 10
Sined

właśnie o to chodzi, że w tym serialu powoli wszystko składa się w całość mi osobiście serial bardzo się podoba i mogę z dumą powiedzieć,że jestem FANKĄ :)

ocenił(a) serial na 10
Sined

Hahaha, no uśmiałam się , nie powiem :D Ale w sumie zgadzam sie z tym poniekąd. Temu sie nie da zaprzeczyć przecież. I przyznaję to z czystym sercem mimo że jestem fanką Housa ;) I chociaż niektórzy fani (fanatycy) mogą czuć sie oburzeni sprowadzeniem ich ukochanego serialu do tak prostego schematu to ja tylko przyklasnę temu, kto tenże schemat napisał :D
Paradoksalnie większość osób ogląda dr. Housa właśnie dzięki fabule której rzekomo nie posiada ;)

ocenił(a) serial na 10
Sined

Całkowicie nietrafione stwierdzenie. House ma fabule, a odcinki sa ze soba spojne i powiazane. Ukazanie pewnego schematu tego serialu to zaden argument bo w ten sposob mozna wykazac schematycznosc kazdego serialu.... Zdaje sobie sprawe ze ogladajac dowolny odcinek mozna nie tracic watku, ale to tak samo jak w kazdym serialu. Zreszta "przepis" jaki podales wyzej nie odnosi sie do kazdego odcinka i jest mocno uproszczony...