Jakieś pomysły na dalsze losy Housa po wiadomych wydarzeniach na końcu sezonu 6? Jestem ciekaw co wymyślą scenarzyści, mam nadzieję ze jednak wszystko się jakoś szybko ułoży na początku następnego sezonu abyśmy mogli cieszyć się Jego postacią w pełni cały sezon;)A tak w ogóle wie ktoś o planowanej ilości sezonów które będa jeszcze kręcone tak na pewniaka?
tak na pewniaka to sezon 6. na 99% sezon 7 i na 90% sezon 8 co dalej nie wiadomo jak będzie oglądalność wysoka to pewnie przedłużą kontrakt z całą ekipą i będzie dalej a na razie mała oglądalność raczej nie grozi bo może i w USA ostatniego sezonu nie oglądało tyle co poprzednie ale jednak jest najpopularniejszym serialem na świecie
co do pomysłów to:
- pierwsze 6-7 odcinków House będzie w psychiatryku. Z początku nie będzie wiedział co ma z sobą zrobić ale pod koniec 2-godzinnego początku(bo tyle ma trwać z tego co czytałem) znów zacznie być taki jak dawniej. Wraz z kolejnymi odcinkami będzie czuł się coraz lepiej i zachowywał się gorzej niż dotychczas, będzie leczył w psychiatryku. Po jakimś czasie sami będą się go chcieli pozbyć
-Wróci do szpitala. Jego więzi z Wilsonem staną się silniejsze niż kiedykolwiek a z Cuddy będą raczej oziębłe. Będzie ją winił za to że nie pojechała z nim do psychiatryka i nie odwiedzała go w nim a Cuddy będzie mu na wszystko pozwalać bo będzie mieć wyrzuty sumienia. Mam nadzieję że w końcu raz na zawsze to zakończą bo myśl że House będzie z Cuddy nie jest dla mnie zbyt optymistyczna
-przypadki staną się jeszcze ciekawsze niż dotychczas a wszystko doprowadzi do finału tak dramatycznego że przebije 4 i 5 razem wzięte. W finale zginie 13 (tak mi się wydaję)
Nieźle. To jest niestety wada i zarazem zaleta seriali. Im dalej w las tym bardziej zagmatwane i naciągane się stają. Sezon piąty ładnie by zakończył dzieje Housa ale że ma jeszcze dużą oglądalność to pewnie będą dalsze sezony, prawdopodobnie ostatni będzie nie do oglądania i wtedy dopiero wszystko się skończy (pewnie już nie tak zgrabnie).
Mam głupią teorie czemu House miał halucynacje :-P Kiedyś jak wywołał u siebie migrenę wziął sobie LSD. LSD rozpuszcza się w tłuszczach. Kiedy Wilson przeszedł na zdrową dietę House zaczął głodować, jego organizm sięgnął po rezerwy tłuszczu i przy tym zapodał sobie LSD :-P
.
.
.
.
.
.
Mam nadzieje że ta teoria poprawiła wam chociaż humor
no cóż ja nie wiem czy im dalej tym gorzej bo na razie jestem na 3 sezonie i na razie im dalej tym lepiej. I już nie takie teorie słyszałem np. nawrót halucynacji po wstrzyknięciu ketaminy w ostatnim odcinku 2 sezonu itd. Wyjdzie albo że to związane z Viocdinem albo całkowicie coś zaskakującego czego nikt nie mógł przewidzieć
co do oglądalności to nie ma dużej ma ogromną może w USA ostatni sezon miał trochę mniejszą oglądalność ale ogólnie na świecie w zeszłym roku był to najpopularniejszy i najchętniej oglądany serial na świecie. W dodatku wciąż utrzymuję się na liście najlepszych seriali w historii nawet na Filmwebie od nie wiem kiedy wciąż znajduje się na miejscach 1-3 nigdy niżej
Po tym co przeczytałem, jednak nie sadze żeby House długo siedział w psychiatryku, zaczęłoby się wszystkim nudzić. Jak dla mnie powinien ( jak to on) wywinąć jakąś akcję i w miarę szybko( może nie do końca legalnie:P) opuścić szpital, i to by mi pasowało:) Chociaż przydałaby mu się porządna kuracja przeciwko jego objawom choroby psychicznej( pod co można podpisać to co się z nim działo, tak z ciekawości?)
A tak w ogóle końcówka 5 sezonu była niesamowita i momentami przebijała genialny koniec sezonu 4:)
Cd. do sezonów i kontynuacji, chociaż 5 sezon miał mniejszą oglądalność nie sądzę, aby ktokolwiek chciałby się żegnać z Dr. Housem:)
Sezon V miał oglądalność bardzo zbliżoną do I (średnio na odcinek około 13 mln.) Raczej sezon VI i ewentualnie VII będą przyciągać mniej widzów, jak to zawsze bywa, ale House jest tym fenomenem że sezon I oglądało 13 mln., II oglądało 17, a III ponad 19 mln. Liczę więc na to że jeszcze długo nacieszymy się tym serialem, a oglądalność będzie na wysokim poziomie. Scenarzyści na pewno jeszcze nie raz nas zaskoczą :)
po ostatnim odcinku 5 sezonu, tym że ma być 2-godzinny początek VI sezonu liczę na przynajmniej 14 mln widownię. Jeśli twórcy pokażą że wciąż mają świetne pomysły i że House jest nadal świetny myślę że oglądalność będzie duża.
Co do oglądalności poprzednich sezonów w Amercye to średnia poszczególnych sezonów wygląda tak
I sezon - 13.3 mln
II sezon - 17.3 mln
III sezon - 19.4 mln
IV sezon - 17.6 mln
V sezon - 13.0 mln
Teraz wszedłem na angielską wikipedię i zobaczyłem że 5 sezon oglądało średnio 13 mln poprzednio pisało że 12 ale to już jest ostateczne więc jest wciąż bardzo dobrze wciąż trzyma dobry poziom nie tak jak np. Zagubieni 5 sezon już tylko 10.94 mln już o 4 sezonie Prison Break nie wspominając bo miał tylko 5.3 mln
Ja nie przejmowałbym się aż tak statystykami( chociaż mogą one nam dużo powiedzieć o popularności serialu) ponieważ serial jest już wystarczająco długo na antenie i ludzie którzy go oglądają są fanami i oglądać będą i tak i tak:)
Ale przewaga nad innymi serialami jest widoczna i cieszy oko:) oby tak dalej:)