Może mi ktoś wyjaśnic dlaczego na komercyjnej stacji jaką jest AXN jest nadawana ocenzurowana wersja tego serialu, a na publicznej tvp2 oryginalna? Bardzo to dziwne...
Właśnie też chciałam o tym napisać!
Na przykład w czwartek w ostatnim odcinku 2 sezonu na TVP2 była ta scena kiedy kolesiowi...powiem tak....wyleciało oko ;] A następnego dnia w tym samym odcinku na AXN ta scena została wycięta, mnie to zdziwiło, wycinania to się bardziej po TVP spodziewałam....
koledzy i koleżanki jeśli posiadacie całość sezonów to czy ktoś nie zechciałby mi ich nagrać? będę wdzięczny i pokryję koszta. kontakt: hasos@o2.pl
Powycinane są brutalne sceny. Ja to zauważyłem w ostanim odcinku 2 serii. Nie zostały pokazane 3 sceny: jak temu pacjentowi wylatuje oko, potem jak bryzga krwia na twarz Chase, a na koniec jak House przecina go robotem i wychodzą mu wnętrzności.
Dokładnie! Byłam lekko zdziwiona kiedy oglądałam odcinek po raz drugi na AXN i Chase nie został obryzgany tą krwią... Byłam pewna, że widziałam tę scenę i nie wiedziałam co się z nią stało. Analizując odcinek przypomniałam sobie scenę z okiem a potem oglądając końcówkę nie zobaczyłam tej trzeciej wspomnianej sceny... Przyznaję Wam rację - takiego wycinania spodziewałabym się bardziej po TVP... Dlaczego oni to cenzurują? Przecież Cameron w rozmowie z House'm (o ile kojarzę dobrze) wspomnia o tym, że Chase został obryzgany krwią - ktoś kto oglądał tylko AXNową wersję będzie zachodził w głowę o co jej chodziło...