Hej. szukam wszyyystkich odcinków, w którym House był chory/udawał chorobe
Np cos typu odcinek z kotem,postrzał,wypadek autobusowy, ten odcinek w którym wszedł do izolatki
bo był pewnien,że wie co jest pacjentowi,ale msiał tam zostac bo jednak sie mylił i wszyscy sie bali
ze umrze ;/
Ogólnie chodzi o odcinki, w których inni sie o niego martwili ( nie tylko te co podałam, lecz wszystkie
jakie kojarzycie)
Z góry dzięki :>
Hej! Jakiś czas temu oglądam jeszcze raz ten serial, ale tym razem robię sobie notatki z odcinków. Póki co jestem w połowie drugiego sezonu, więc tylko w tym zakresie mogę pomóc. Nie są to odcinki, w których H. choruje (oczywiście, pomijając nogę), ale widać w nich, że inni się o niego martwią i próbują jakoś mu pomóc.
[SPOILERY]
s.1, e.11 Detox - Wilson namawia Cuddy, żeby założyła się z H., że nie poradzi sobie bez Vicodinu. H. przyjmuje zakład, wygrywa, ale przyznaje przed Wilsonem, że jest uzależniony.
s. 1, e. 21 Three Stories - Historia zawału mięśnia. Cuddy i Stacy znajdują "kompromis" i decydują o wycięciu części mięśnia.
s. 2, e. 11 Need to Know - Wilson przeżywa pocałunek H. i Stacy. Martwi się tym, że H. załamie się, jeśli z tego związku nic nie wyjdzie. Pod koniec odcinka ma pretensje do H., że odepchnął żonę, bo lubi być nieszczęśliwy.
s. 2, e. 12 Distractions - W celu podważenie skuteczności leku opracowanego przez dawnego kolegę ze studiów, H. wywołuje u siebie migrenę. Wszyscy, oprócz Wilsona, starają mu się w tym czasie pomóc.
s. 2, e. 13 Skin Deep - Nasilający się ból nogi rozprasza H. Wilson i Cuddy sugerują przyczyny psychiczne. H. prosi Cuddy o morfinę, ale zamiast niej dostaje sól fizjologiczną.
Tyle ode mnie!
Oczywiście, na początku, chciałem napisać, że od jakiegoś czasu oglądam ponownie ten serial. Przepraszam za taką dziwną konstrukcję gramatyczną.
s04e14 No More Mr Nice Guy
Pacjentem House'a był nienaturalnie miły gość, powodem czego była kiła. Ekipa House'a uznała, że skoro kiła może powodować nadmierną uprzejmość, to czemu nie nadmierną nieuprzejmość? Tym sposobem doszli do wniosku, że House musi mieć kiłę. House podmienił fiolki krwi, tzn. zamienił swoją na krew pacjenta z kiłą, aby wszyscy byli pewni, że jest chory i się martwili.