PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498068
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Czy tylko mi się wydaje że apple sponsoruje serial? W każdym odcinku gdzieś świeci się obrzydliwe jabłko:P

dardfazer

Właściwie ja kteraz pomyślę, to ogryzek pojawia się w większości odcinków (4x10,8x02 itd.)

ocenił(a) serial na 10
dardfazer

Jak i w większości amerykańskich filmów czy seriali, kompy Apple są tam dużo bardziej popularne niż w Europie, choć fakt tez może być jednym ze sponsorów jak np Nike często House jest lub był dawniej pokazywany w nich i nawet logo było bezczelnie pokazywane. A co do apple tez było kiedyś o IPhonie jak było o prezentach :-)

ocenił(a) serial na 10
rafib1975

Czasem się pokazuje ale ja właściwie nie zwracam na to uwagi. Właśnie tu widać jak można zrobić w serialu reklamę która w niczym nie przeszkadza, właśnie na przykład to że House używa laptopa z logiem Apple czy tam kamera najedzie na jego buty. Zupełnie co innego niż w polskich telenowelach gdzie mamy coś w stylu:
"-dzwonisz za granicę, masz tyle pieniędzy ? - Dzwonię z Heyah więc mam rozmowy za darmo". Jak słyszę coś takiego to padam

ocenił(a) serial na 10
Joker_27

Zgodzę się w Polsce to przesadzają z tymi krypto reklamami u nas już to nie krypto tylko definitywnie reklamy, np. tak jak piszesz lub specjalnie pokazywane loga produktów czy firm!!! Ale w Housie to pokazywanie loga Nike tez już źle pachniało. Jest jedno amerykanie już na tym zjedli zęby wiec im to ładnie wychodzi a raczej subtelniej :-) Fajnie te krypto reklamy były z krytykowane w "Truman Show". A chyba największą "awanturą" o sponsoring było w którymś Bondzie jak zawsze pił Martini a w którymś filmie pił Finlandię.

ocenił(a) serial na 10
dardfazer

Kasa leci za promocję Appla. W końcu Housa ogląda miliony ludzi. Sam bym kupił jakiś sprzęt Appla, ale nie mam tyle kasy :(