a żadnych objawów u trzynastki nie da się zaobserwować. Ba, wygląda na to że przeżyje ona całą swoją rodzinę w tej chorobie. Nie wspomnę o tym że odcinek 07x18 był nudny i nie wniósł nic nowego poza faktem, że 13 powróciła. A taki to miało potencjał... To koniec tego serialu.
Pełny obraz objawów ujawnia się najczęściej dopiero po 40-45 roku życia. Pierwsze symptomy mogą pojawiać się już wcześniej (co było poruszane w kilku odcinkach), ale często nie przywiązuje się do nich większej uwagi, jeśli choroba nie została wcześniej zdiagnozowana.
Jednak Hadley wróci? Jeśli tak, to cieszę się:)
Przed dodaniem tego tematu powinieneś przynajmniej trochę poczytać o tej chorobie, bo tak to robisz z siebie idiotę...
czyli jej brat umarł na huntingtona i był o kilkadziesiąt lat od niej starszy, tak?
Remy Hadley, Trzynastka – fikcyjna postać, dramatu medycznego stacji FOX Dr House. Odtwarza ją Olivia Wilde.
Historia[edytuj]
Trzynastka urodziła się na początku lat osiemdziesiątych w okolicach Nowego Jorku, jako córka Johna i Anny Hadley. Kiedy była mała dziewczynką, jej matka zaczęła wykazywać pierwsze objawy choroby Huntingtona. Jej ojciec nie chciał aby mała Remy patrzyła jak umiera jej matka więc, nie nie pozwolił, aby jeździła z nim do domu opieki odwiedzać Annę. Matka Trzynastki zmarła zanim ta zaczęła się pojawiać w serialu. W okresie dojrzewania Trzynastka odkryła, że jest biseksualna.(wikipedia.pl)
Prawdopodobnie, Hadley pochodzi z bogatej rodziny gdyż studiowała ona w Sarah Lawrence College w Nowym Jorku, który jest znany z tego, że ma jedne z najwyższych czesnych w USA.
czyli ma tak 29 czy 30 lat :)
Myślałam że jest o wiele młodsza bo Taub powiedział że 13 jest w podobny wieku do Masters.
przeciez studia medyczne trwaja bardzo dlugo w Stanach, wiec nawet gdyby dopiero co je ukonczyla to i tak wychodzi conajmnieej 27 lat.. a brat mogl byc np 20 lat, no powiedzmy 15 starszy, to wcale nic wyjatkowego
Przecież to jest tylko serial, a nie film dokumentalny. Tu wszystko jest fikcją.
Nie wiem jak Wy oglądacie House'a, przecież medycyna, to kolejne studia Masters. Poprzednio ukończyła historię sztuki i matematykę. To ile ma lat, 20?
W którym momencie to było ? Ja tylko słyszałem że lubi matematykę i architekturę, nic nie było że studia jakieś skończyła
tylko, że ona ma "podobno" ponad 150 IQ (czego w ogóle nie widać) więc matematykę i sztukę mogła skończyć wtedy kiedy normalni ludzie kończą liceum.