PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499421
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

pusto

ocenił(a) serial na 10

pusto jakoś tak bez House'a. Plączę się między serialami, ale nie mogę znaleźć tego jednego
dającego mi satysfakcję, radość, wzruszenia i zaangażowanie w fabułę jakie niósł House. Czy
ktoś zna serial, w który można się zagłębić? :) Aktualnie oglądam od początku House'a,
Bones, Sherlocka, troszkę Breaking Bad, Lost skończyłam, a myślę nad Grą o Tron, Mad Men
i Plotkarą...

Pozdrawiam i z góry dziękuję. :)

MykHaOtyk

Masz racje pusto bez Housa. Właśnie skończyłam ogladac odcinek specjalny ' Swan Song" podsumowujacy 8 lat serialu i mi sie troche smutno zrobiło... Co do seriali już troche ich obejrzałam. Polecam Gre o Tron oraz Suits te seriale sa naprawde na bardzo dobrym poziomie. Z tego co wymieniłaś Plotkara też mi przypadła do gustu a między przerwami zaglądam jeszcze do True Blood, How I met your mother (dopiero zaczełam a juz jestem na 2 sezonie), oraz The Vampires Daires - ale to już kwestia gustów. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
monina14

Właśnie! Zapomniałam o Suits :) świetny serial, potwierdzam :) dziękuję za propozycje, na pewno skorzystam.
A co do Swan Song, nagrałam go sobie na telefon, więc zawsze jest pod ręką... :) Hugh jest boski... Jakie szczęście że jeszcze troszkę go poogladamy.. The Oranges, Mr. Pip, RoboCop... :)

monina14

ah... i zapomniałam wspomnieć o Chirurgach którzy również skardli moje serce i coś z dreszczykiem na wieczory - Supernatual.

ocenił(a) serial na 8
MykHaOtyk

A oglądasz anime?

ocenił(a) serial na 10
wilkszary

Niee... raczej nigdy nie interesowałam się tym gatunkiem :)

ocenił(a) serial na 8
MykHaOtyk

Skoro tak, to mogłabyś obejrzeć to anime:
http://www.filmweb.pl/serial/Monster-2004-192515
To z pewnością jest serial, w który się można zagłębić. ;)

No i może to:
http://www.filmweb.pl/serial/Kemono+no+Souja+Erin-2009-493763
To też mi się bardzo podobało.

MykHaOtyk

Skoro Plotkara ci się spodobała, to może The O.C, które już reklamowałem w innym temacie też ci się spodoba, choćby z tego względu, że to dzieło tego samego twórcy.

MykHaOtyk

Mnie też jakoś tak smutno bez House'a...Przez 8 lat człowiek się przyzwyczaił, że co roku w we wrześniu House był. To już była część rytualu.
Martwie się co będzie na jesieni :( Wtedy mi będzie smutno

ocenił(a) serial na 10
Sasayaki

najdziwniejsze będą wtorki, kiedy zawsze ze szkoły wracałam do domu biegnąc, byle obejrzeć czym prędzej nowy odcinek, choć czasami oglądało się w nocy, zgodnie z premierą na FOXie...
Tak, to był rytuał..

MykHaOtyk

Ja to zawsze budzik synchronizowałam z amerykańskim czasem jak się zbliżał koniec sezonu ^^ :D Te rozmowy o nowym odcinku, spoilery, opinie. Na wtorki się czekało. :(

ocenił(a) serial na 7
MykHaOtyk

Ciekawe by zarywać nocy na jakiś serial. To już obsesja.

ocenił(a) serial na 6
MykHaOtyk

To jeszcze ktoś pamięta o tym serialu? o_O

ocenił(a) serial na 10
freeman10

dziwi Cię to??? :))

MykHaOtyk

pusto strasznie, jak tak siedzę i oglądam tapety i zdjęcia to sie smutno robi, przywiązał się człowiek to tego, po wakacjach zacznę oglądać chyba od nowa wszystko

kamsek

I co będziesz sobie sezony rozdzielał na wtorki? :D I do początku 3 tygodnia maja oglądanie jednego sezonu, a potem letnia przerwa i od września kolejny sezon?

ocenił(a) serial na 10
MykHaOtyk

dzięki wszytkim za odpowiedzi, jeśli macie jeszcze jakieś propozycje w zanadrzu to piszcie śmiało ;)

MykHaOtyk

A co do seriali to Dexter. Ma tez pewną właściwość jaką miał House: Jest schematyczny. Może Ci się spodoba

ocenił(a) serial na 10
MykHaOtyk

obejrzyj Shameless, koniecznie. Ten serial podważył moją opinie o zajebist%sci Housa. O ile zawsze uwielbiałem oglądać Doktora i nie wierzyłem, że kiedykolwiek znajdę równie dobry serial, tak Shameless bez problemu mu dorównał i ostatnio zastanawiam się czy go nie przerósł. Oglądając dwa pierwsze sezony(tylko tyle na razie zrobili), czułem się jakbym był chory na depresję maniakalną, raz śmiałem się w głos, a po chwili chciało mi się płakać (bardzo rzadko mi się to zdarza, nie mówiąc już o samym płakaniu. W skrócie serial jest ZAJEBISTY i trzeba go obejrzeć.

ocenił(a) serial na 10
Sindbad95

Okaaaaaay, czuje się bardziej niż na maxa zainteresowana... Obejrzę na pewno!
Ogromne dzięki, takiej odpowiedzi oczekiwałam ! :)

ocenił(a) serial na 10
MykHaOtyk

daj znac czy sie spodobał ;)

ocenił(a) serial na 10
Sindbad95

Tak jest :) jednak chwilę musi to poczekać bo obowiązki.. Ale w wolnej chwili biorę się za Shameless...
Poczytałam trochę, i naprawdę myślę ze mi się spodoba. Bardzo.

ocenił(a) serial na 10
MykHaOtyk

i co ważne wersje US. Jest jeszcze wersja UK, nie oglądałem ale słyszałem, że znacznie gorsza.

ocenił(a) serial na 7
MykHaOtyk

A może ambitne seriale typu The Wire, Deadwood czy Sopranos?