PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=831201}

Evil

2019 - 2024
7,0 1,5 tys. ocen
7,0 10 1 1486
Evil
powrót do forum serialu Evil

Nie wiadomo o co chodzi w tym serialu, nawiedzenia, demony, potem jakiś... chyba pastisz z tym demonem, ni to straszne, ni to śmieszne, temat chwilami ciężki, potem jakaś wesołą muzyczka w tle, chyba sami twórcy nie wiedzieli w którą iść stronę, czy zrobić poważnego egzorcystę, czy lekkie buffy postrach wampirów :)
Bez sensu, jak dla mnie.

maximus_

a moze warto poczekac i obejrzec przynajmniej dwa trzy odcinki i dopiero wtedy sie wypowiadac, a nie po pilocie juz z gory skreslac? jest cala masa wartosciowych seriali ktore w pierwszym odcinku nie powalaly a pozniej sie juz konkretnie rozkrecaly i wszystko sie logicznie ukladalo

miko1980

Drugi odcinek jest podobny.

maximus_

A mi się podoba. W końcu jakaś normalna bohaterka, a nie laska co wygląda jakby 70 proc. czasu spędzała na zabiegach upiększających

blackfield1

a ja tam kompleksów nie mam, lubię ładne aktorki i kobiety ;)

maximus_

a co to ma wspólnego z kompleksami :) ?? zgadzam się z blackfield. Dja serialowi szanse, albo nie oglądaj .. po co masz sie masochizowac jak to takie słabe :)

hazelzkrainyasgardu

wyraziłem tylko swoją opinię, na tym polega forum

maximus_

Taka tania podróbka "Z Archiwum X".

ocenił(a) serial na 8
Matrioszek

dziwne porównanie, znam całe x-files i nie było tam odcinka o demonach vs Bóg, a co dopiero fabuła, x-files ma inną strukturę i jak są już powiązane wązki to rządowym spispu i współpracy z ufo, natomiast z evil masz często podjęcie tematu wiary, ale nie tylko w Boga ale też w zło które się dzieje wokół Nas.

SWoland

Mylisz się. W XF było sporo odcinków o walce Boga z diabłem, o demonach, i to były głównie odcinki poświęcone wierze Scully, która jest katoliczką, np. Revelations z 3 serii, w którym Dana uważała, że ma zadanie od Boga, chronić pewnego chłopca. All Souls, Irresistible z 2 serii a przede wszystkim sequel z 7 serii Orison, gdzie Scully uważała, że jest narzędziem w rękach Boga. Zresztą główna bohaterka trochę przypomina mi Scully, też równie sympatyczna i sceptyczka, do wszystiego podchodzi naukowo, ale nie jest katoliczką, choć kiedyś była, a Scully jest katoliczką, która przestała chodzić do kościoła, co z czasem w serialu się zmienia przez to co przeszła. Zresztą dzięki odcinkom o walce dobra ze złem, w sensie Bóg vs diabeł, takim jak właśnie Irresistible z 2 serii, powstał serial Millennium, w którym to był główny wątek, jest to spin-off XF. Więc XF często podejmowało temat wiary na przykładzie Dany, ale też temat zła, które dzieje się wokół z nas, a w Milenium to była tradycja, bo o tym był cały serial.  Pamiętam też, że w odcinkach o wierze Scully, które w jakiś tam sposób poruszały temat Boga, to Mulder był sceptykiem, często śmiał się z jej wiary.

ocenił(a) serial na 8
michax77

uhmm tylko tam to były wyjątki aby każdy był happy tematycznie, a tu temat przewodni, w x-files nie miałem jakiegoś długiego Bożego spisku:), Milenium było dobre przez 2 sezony, potem jak zwykle zabrakło pomysłów, a szkoda

ocenił(a) serial na 4
maximus_

Sugerując się opiniami sądziłam, że serial będzie w klimacie startego Z archiwum X albo Millennium i się zawiodłam. Obejrzałam pierwszy i drugi sezon. Nudy.

Basia_101

też dobrze wyczułem, że lipa, fajny był serial "The Outsider" z 2020

ocenił(a) serial na 8
Basia_101

dwa sezony zajeło Ci stwierdzenie, że słaby serial? XD