Ekspatki
powrót do forum 1 sezonu

Nicole Kidman.

ocenił(a) serial na 6

Kolejny raz kiedy prawie 60-letnia Kidman ma małe dzieci a jej koleżanka dobijająca 50 stara się o dziecko. Zaginanie rzeczywistości niezłe. Już pomijam, czemu ktoś w ogóle zatrudnia Nicole skoro ona gra tylko oczami bo całą mimikę zabrał botoks. Poza tym serial po dwóch odcinkach dość niezły. Zobaczymy co dalej.

Radioactive_

Jak to, kto? Ona sama. Jest jedną z producentek :)

ocenił(a) serial na 6
Nana5

To wiele wyjaśnia. :D

Radioactive_

Myślę, że są to dzieci z in vitro i przyjaciółka również myśli o zostaniu mama z in vitro.

Może panie maja po 50-60 lat, ale na pewno na tyle nie wyglądają.

BlueLips

Zdecydowanie powinna już grać będzie a nie młode mamy. To nie tylko botoks ale interwencje chirurga. Z każdym serialem mniej więcej co pół roku można oglądać coraz bardziej przerażająca twarz Kidman. Wg mnie wygląda na swój wiek a przy tym mega nienaturalnie

binabal

Mnie ona przeraża i obrzydza troszkę, mimo że niby każdy ma wolność i niech robi co chce. 
A przeraża prosty fakt: babka dojrzała,  multimilionerka,  wpływowa, a ulega kretyńskim impulsom, żeby wstrzykiwać sobie jakieś g.. i upodabniać swoje rysy to innych nabotoksowanych babek w pogoni za przemijającą młodością. Jeszcze nie zauważyły, że to nie działa?
Scenę w kostnicy, kiedy miała napad histerycznego śmiechu, oglądałam  z fascynacją , ale taką niedobrą- jak się obserwuje egzotyczny okaz robala. 
Było kilka innych scen, w których nie dało się jej rozpoznać:( 

ocenił(a) serial na 5
zarazzapomnelogin

Tak! Ten śmiech w kostnicy to było coś ...coś trudnego do opisania!

ocenił(a) serial na 6
zarazzapomnelogin

Zgadzam się. Ten śmiech. Coś z Jokera miała w tym ujęciu. :D Ma oryginalną urodę, ale zniszczyła ją w pogoni za młodością.

zarazzapomnelogin

Zabawne, że kobiety piszą takie komentarze hejtujące inne kobiety. Jakoś dziwne, że żadnej z was nie przeszkadza umieszczanie w filmach akcji starych dziadów po 50, którzy w scenach walki kładą na łopatki 10 umięśnionych 30 latków. Lol. Takie bajeczki wam nie przeszkadzają? Dla mnie to są jeszcze większe bzdury niż 50 latka rodząca dziecko- bo to z in vitro jeszcze jest realne. Natomiast biorąc pod uwagę fakt, że zawodnicy sportów walki kończą karierę po 30 roku życia, same odpowiedzcie sobie na pytanie jak realny jest obraz takiego starego Sylvestra Stalone (79 lat) rozkładającego wszystkich na łopatki w scenach walki. Ale jakoś na to nikt nie zwraca uwagi. Same promujecie takimi komentarzami dyskryminację kobiet ze względu na wiek, w czasie gdy faceci robią co chcą. Żenujące. Kidman może i ma swoje lata, ale na nie nie wygląda, czego nie można powiedzieć o starych dziadach grających role "super agentów", albo innych "wojowników". Zastanówcie się następnym razem trochę nad tym.

Brzozka1

A to sie wysiliłeś! 1 bzdurny komentarz wkleiłeś kilka razy xd

Brzozka1

A odpowiadając- co to za chochoł ? Skąd wiesz jakie kto ma podejście do starszych facetów udających młodzików? Bardzo dzielnie walczysz ze zmyśloną rzeczywistością , order z ziemniaka w drodze.

zarazzapomnelogin

Kilka razy, bo jest to ta sama odpowiedź do kilku osób, które pisały te same bzdurne komentarze dotyczące oceniania wyglądu kobiety, oraz jej wieku. Najczęściej oczywiście w kontekście oceny przeprowadzanych zabiegów. Co zabawne- w momencie kiedy aktorka nie przeprowadza żadnych zabiegów, to wtedy najczęściej ludzie piszą: "Ojej, jakie ma straszne zmarszczki! No mogłaby coś z tym zrobić". Tak źle i tak niedobrze. Ten samochodzik hipokryzji już pogubił kółeczka, czy jeszcze jedzie dalej? Było to tysiące razy poruszane w środowisku filmowym, zarówno przez aktorki, jak i filmowców- dlaczego w tym zawodzie ciąży taka presja, dlaczego głownie na kobietach i jakie podwójne standardy panują wobec kobiet i mężczyzn. Więc żeby pisać, że to jest "zmyślona rzeczywistość" to trzeba być kompletnie odklejonym ignorantem, albo zwyczajnie mieć bardzo malutką wiedzę dotycząca tego co się dzieje w kształtowanych przez przemysł filmowy wzorcach kulturowych. Bo czy tego chcemy, czy nie- przenoszą się one też na otaczająca nas rzeczywistość. Wystarczy spojrzeć jak rozpowszechniły się tzw. wypełniacze- kiedyś to było dostępne tylko dla gwiazd filmowych i bogaczy- teraz praktycznie każda 18 latka biega z ustami glonojada. Oczywiście nie twierdzę, że to dobrze- ten trend jest chory, ale to właśnie świadczy o tym, że popkultura kształtuje naszą rzeczywistość. Jak ktoś jest zupełnie nieświadomy, to potem pisze takie bzdury jak wy, żeby jeszcze bardziej rozpowszechniać to ocenianie kobiet po wyglądzie i spłycanie ich do oceny: twarzy/wieku/ciała. Hipokryzji ciąg dalszy. I tak- tekst jest długi, ale już nie wiem jak to prościej wyjaśnić żeby w końcu dotarło.

binabal

Zabawne, że kobiety piszą takie komentarze hejtujące inne kobiety. Jakoś dziwne, że żadnej z was nie przeszkadza umieszczanie w filmach akcji starych dziadów po 50, którzy w scenach walki kładą na łopatki 10 umięśnionych 30 latków. Lol. Takie bajeczki wam nie przeszkadzają? Dla mnie to są jeszcze większe bzdury niż 50 latka rodząca dziecko- bo to z in vitro jeszcze jest realne. Natomiast biorąc pod uwagę fakt, że zawodnicy sportów walki kończą karierę po 30 roku życia, same odpowiedzcie sobie na pytanie jak realny jest obraz takiego starego Sylvestra Stalone (79 lat) rozkładającego wszystkich na łopatki w scenach walki. Ale jakoś na to nikt nie zwraca uwagi. Same promujecie takimi komentarzami dyskryminację kobiet ze względu na wiek, w czasie gdy faceci robią co chcą. Żenujące. Kidman może i ma swoje lata, ale na nie nie wygląda, czego nie można powiedzieć o starych dziadach grających role "super agentów", albo innych "wojowników". Zastanówcie się następnym razem trochę nad tym.

ocenił(a) serial na 7
Radioactive_

Tak uwielbiam Nicole, że nawet ten Jej botoks pokochałam:)

ocenił(a) serial na 6
Radioactive_

Wygląda jakby miała góra 40, przynajmniej w tym serialu.

M_COL

Oczywiście, że tak. Niestety jak widać wylał się hejt- i to o dziwo nie od facetów, a od innych kobiet. XD Często zastanawiam się co mają w głowie osoby zakładające takie wątki jak ten, bo to jest tylko promowanie ageizmu wobec kobiet i to przez same kobiety. XD Myślę, że prawda jest taka, że większość komentujących tu pań chciałaby w tym wieku tak dobrze wyglądać i zwyczajnie ma ból 4 liter niestety. Można dyskutować jak bardzo zmieniła się twarz Kidman przez zabiegi, ale jedno jest pewne: nie wygląda na swoje lata.

Radioactive_

O tak wygląda strasznie

Radioactive_