Nie jestem fanką komiksów, ale bardzo mi się spodobał Flash. Tak jak czytam na forum, wspominacie inne produkcje (jak w temacie), w których jest on bohaterem, ale że jestem laikiem w tym temacie, trochę mi się miesza...
Chętnie bym sobie pooglądała teraz, kiedy mamy hiatus i mam w związku z tym taką prośbę:
czy bardziej zorientowani mogliby tu w tym temacie zebrać te inne produkcje, najlepiej z krótkim komentarzem, o czym konkretnie dany film/serial jest i na ile jest wart obejrzenia, na ile Wam się podobał.
Dzięki!
Google i wszystko wyjaśni Wiki
Seriale i filmy telewizyjne
Legends of the Superheroes - reż. Chris Darley, Bill Carruthers (1979)
Flash (The Flash) - twórcy Danny Bilson i Paul De Meo (1990-1991)
The Flash (pilot) - reż. Robert Iscove (1990)
The Flash II - zemsta Prestigiditatora (The Flash II: Revenge of the Trickster) - reż. Danny Bilson (1991)
Flash III: Deadly Nightshade - reż. Danny Bilson (1991)
Justice League of America - reż. Félix Enríquez Alcalá, Lewis Teague (1997)
Tajemnice Smallville (Smallville) - twórcy: Alfred Gough, Miles Millar (2001-2011)
Arrow - twórcy Greg Berlanti, Marc Guggenheim, i Andrew Kreisberg (od 2012)[5]
Flash (The Flash) - twórca Kevin Williamson (od 2014)
Seriale animowane
The Superman-Aquaman Hour of Adventure (1966-1969)
Superfriends (1973-1986)
Superman (Superman: The Animated Series) (1996-2000)
Liga Sprawiedliwych (Justice League) (2001-2004)
Liga Sprawiedliwych Bez Granic (Justice League Unlimited) (2004-2006)
Batman (The Batman) (2004-2008)
Batman: Odważni i bezwzględni (Batman: The Brave and the Bold) (2008-2011)
Liga Młodych (Young Justice) (2011-2013)
Filmy animowane
Liga Sprawiedliwych: Nowa granica (Justice League: The New Frontier) - reż. Dave Bullock (2008)
Liga Sprawiedliwych: Kryzys na dwóch Ziemiach (Justice League: Crisis on Two Earths) - reż. Lauren Montgomery, Sam Liu (2010)
Liga Sprawiedliwych: Zagłada (Justice League: Doom) - reż. Lauren Montgomery (2012)
Liga Sprawiedliwych: Zaburzone Kontinuum (Justice League: The Flashpoint Paradox) - reż. Jay Oliva (2013)
Justice League: War - reż. Jay Oliva (2014)
Dzięki za odpowiedź, chociaż nie o to mi chodziło. Może źle się wyraziłam.
Umiem korzystać z googli.
Prosiłam o komentarz fanów - które Waszym zdaniem trzeba obejrzeć, które warto, a które były słabe i dlaczego. Czego się mogę spodziewać po poszczególnych produkcjach. Obawiam się, że jeśli zacznę oglądać wszystko jak leci, to się zrażę i nie wytrwam, tak jak miałam z Marvelem.
Może doprecyzuję jeszcze bardziej: chodzi mi w szczególności o te, które wyjaśniają sposób działania Speed Force, podróże w czasie, między wymiarami itp. Ale niekoniecznie i nie wyłącznie: również te, które są ważne z jakichś innych powodów.
Może ja nie jestem jakimś mega fanem komiksów itp.
To od siebie dodam że warto oglądnąć te pełnometrażowe filmy animowane.
Wydaje mi się, że wyjaśnianie różnych rzeczy co Cię interesuje to wg mnie trzeba by było zacząć czytać komiksy
Liga Sprawiedliwych: Nowa granica
Liga Sprawiedliwych: Kryzys na dwóch Ziemiach
Liga Sprawiedliwych: Zagłada
Liga Sprawiedliwych: Zaburzone Kontinuum
Ja zdecydowanie polecę Ci wyżej wspomnianą animację Flashpoint Paradox, ona wzbudziła we mnie zainteresowanie Flashem i jest jedną z ulubionych animacji od dc;)