PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45399
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

1.Czy Flash jest najszybszą postacią fikcyjną?
2.Czy jest szybszy od światła?Jeśli tak to o wiele czy nie?
3.Kto jest szybszy Flash czy Zoom
4.W ile Flash przebiegnie całą ziemie wokół z miejsca do miejsca? (biorąc szczyt jego możliwości)
5.Czy Flash może robic z tą samą prędkością(co biega) inne rzeczy?
Jakby ktoś znał odpowiedź na te pytania to bardzo prosze ;D

ocenił(a) serial na 10
Psychopath_filmweb

Myślę że mogę odpowiedzieć na te pytania ale moja wiedza dotycząca Flasha opiera się jedynie na bajce Liga Sprawiedliwych i na informacjach które przeczytałem w internecie, więc jeżeli chodzi o komiks to nie będę się wypowiadał.
1. Jeżeli chodzi o DC to tak.
2. Potrafi przenosić się w czasie
3. Poruszają się z tą samą prędkością
4. W jednym odcinku ligi był moment kiedy walczył z Lexem luthorem złączonym z Brainiackiem. Był to chyba 34 odcinek, dokładnie nie pamiętam. Tu masz link http://www.youtube.com/watch?v=53OyPYa7SEI
Co prawda nie był to Barry Allen tylko Wally. Nie wiem czy są sobie równi czy Barry jest szybszy.
5. Tak

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

1. Może nie najszybszy, ale w ścisłej czołówce (ogólnie, a nie tylko o komiksach DC).
2. Jest o wiele szybszy od światła, jego szybkość nie jest do końca określona.
3. Choć Zoom porusza sie szybciej od Flasha, to właśnie Flash jest szybszy.
4. Poniżej 0,01 s.
5. Tak.

BluRay2012

a czy flash ma ogolnie nieograniczona predkosc?

ocenił(a) serial na 9
Psychopath_filmweb

Ma ograniczenia, ale ich nie znam.

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

Ograniczeniem jego prędkości jest on sam ponieważ gdy przegnie trochę z ta prędkością co zdarzyło się w komiksach porostu linia czasu ulega zniekształceniu co może być fatalne w skutkach .

ocenił(a) serial na 8
Daniel1992

poprostu*

Daniel1992

A nawet "po prostu" ;]

PS. Ja myślę, że Chuck Norris jest najszybszą postacią fikcyjną.

ocenił(a) serial na 5
Psychopath_filmweb

Co do pytania 5-tego, to dzięki swojej prędkości może między innymi miotać z rąk czymś na podobieństwo tornad oraz podróżować w czasie.

DomingosCFC

Może jeszcze przechodzić przez materie wprawiając się w odpowiednie wibracja a nawet doprowadzić do jej eksplozji. Może też biegać po wodzie. Natomiast co do podróży w czasie jest tak że może się przenosić ale jego moc oprowadza do zmian w czasoprzestrzeni (w przeciwieństwie do Zoom'a).

ocenił(a) serial na 9
kViatu

Do podróży w czasie używa speed force. Przenosi się do speed force, a z racji, że speed force jest poza czasem opuszczając go może przenieść sie do dowolnej daty. Wejście i wyjście ze speed force wymaga od niego dużego wysiłku fizycznego i bardzo dużej szybkości.

ocenił(a) serial na 8
Psychopath_filmweb

W komiksie "Marvel Versus DC #2" (crossover między-wydawniczy), Flash wyprzedził swojego odpowiednika w Marvelu - Quicksilvera.

ash_williams85

Ale tam było to tak rozwiązane że w świecie Marvela nie ma speed force i Flash tam w ogóle nie mógł biegać.

kViatu

Ale Flash tworzy speed force, on jest speed force tam gdzie jest on jest także moc prędkości

ocenił(a) serial na 8
ash_williams85

Quicksilver w pewien sposób nie jest szybki(on tak na prawdę nie potrafi biegać jak Flash) a potrafi wpleść się w linię czasową i jest szybszy od czasu :) Ciężko to wytłumaczyć. Tak jak by zwalniał czas i chodził między nim.

Sigrandil

Flash dzięki połączeniu ze speedforce ma tkzw speedster vision

alienus909

I wyówicie o komiksach a nie serialu flash