PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45474
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Jakie wrażenia po odcinku? Z każdym odcinkiem uwielbiam Marlize DeVoe coraz bardziej. Aktorka odwala kawał dobrej roboty i mam nadzieję, że pojawi się jakoś w przyszłych sezonach. To samo z aktorem grającym Clifforda. Trzeba powiedzieć, że zajebiście dobrali aktorów. Cisco i Gypsy zerwali, ale mam nadzieję, że zobaczymy Gypsy w przyszłości. Miałem nadzieję, że Accelerated Mam pojawi sie dłużej niż w 3 sezonie, a było go widać przez ułamek sekundy. I chyba juz wiadomo, że tajemnicza dziewczyna to Dawno Allen. Nawet kolor jej błyskawic to połączenie błyskawic Barry'ego i Iris. Zastanawiam się, kto z Team Flash zginie w tym sezonie. Jedynymi opcjami są Cecile, Joe i Harry, ale chyba najprawdopodobniej deadnie Cecile.

Cravlin

Może jednak Iris bo ta córka coś smutna się zrobiła jak ją zobaczyła

kamil1735

Raczej nie, bo nie sądzę, że chcieliby przerabiać drugi raz jej "śmierć"

kamil1735

Nawet jeśli mieliby uśmiercić Iris - bo rzeczywiście reakcja córki na jej widok daje do myślenia - to chyba jednak jeszcze nie w tym sezonie, skoro Iris ma najpierw urodzić dziecko :))

kamil1735

Ona po prostu nie lubiła Iris, myślę że to ona może być dzieckiem Cecile

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

Też to odebrałem jakby jej nie lubiła

ocenił(a) serial na 8
Raister

No i Iris jest jedyną osobą w ekipie, z którą ta dziewczyna nie chciała mieć styczności. W sumie jej się nie dziwię :D

Meximax

Jej wzrok raczej nie wskazywał na to, że nie lubi Iris, tylko z jakiegoś innego powodu raczej nie chciała jej zobaczyć, może bała się (jeżeli jest córką Barry'ego i Iris), że matka ją pozna, nawet jeżeli jej jeszcze nie urodziła czy coś XD, a ten wzrok na koniec mógł być przez to, że straciła okazje czy coś, ale nie wiem XD

ocenił(a) serial na 8
dunio_4

Też pomyślałam, że to może być córka Joe i Cecile, ale licze, że jednak Barry'ego i Iris. No cóż, liczę, że nie będziemy musieli czekać do kolejnego sezonu by się dowiedzieć.

Ingrid_Fox

Twórca serialu powiedział, że w finale się dowiemy kim ona jest.

ocenił(a) serial na 8
Cravlin

Nie czytam spoilerów od twórców, ale dzięki. Ciekawa jestem :)

ocenił(a) serial na 5
Cravlin

Are you ok ? Are you alright ? Are you hurt ? Ile jeszcze tego pieprzenia będa nadużywać ?
Iris do Barrego : "Uderz go " "Uderz go jeszcze raz " Ludzie czy Allen może w końcu na tym etapie sam stoczyć walke a nie być sterowany jak avatar !?
No prosze żonka odwróciła się od DeVoe, ktoś to już przewidział jakieś 13 odcinków temu. Co za plot twist. <szok i niedowierzanie>
Na +
*Fajne wykorzystanie Cecille mimo że jej nienawidzę.
* Calkiem spoko są te sceny walki, mimo że nie mają sensu bo DeVoe mógłby ich po prostu w końcu rozwalić.
Zabić ochroniarzy TAK, zabić Gypsy która przeszkadza ci w planie NIE.

Niech ten sezon się wreszcie skończy....

coolerss

Z całym szacunkiem, ale jak śmiesz mówić gościowi, który jest jakieś 100 razy mądrzejszy od ciebie kogo ma zabić? :P

ocenił(a) serial na 6
Cravlin

Odcinek bardzo podobny do 7 epizodu przez flashbacki, które wyjaśniają, czemu Marlize była tak ślepo oddana mężowi, fajny ten kontrast między tym co DeVoe chciał zdziałać, a tym co naprawdę robi. Mam nadzieję, że DeVoe nie zabije Marlize, to byłoby przegięcie. Bardzo dobrze dobrani aktorzy do tych ról, ciekawe sceny walk, Catelyn chce odzyskać Frosty, no i (chyba) Dawn Allen. Mogliby w końcu wyjaśnić tę postać, mam nadzieję, że ponownie spotka się z Barrym no i z Iris, o ile to faktycznie ich córka. W finałach Arrowa i Flasha szykują się chyba zgony, jakoś tak fabuła do tego zmierza. We Flashu może chodzić o Cecile albo Joy, nie wiem jak z Harrym, ale biorąc pod uwagę, że w 3 sezonie zmarł HR, głupie by było co sezon zabijać jakiegoś Wellsa, prędzej skończą z Joe.
Swoją drogą gdzieś czytałem, że Cavanagh i Martin zarabiają po 100000$ na odcinek, a Gustin 30000$, reszta około 20000$. Z całym szacunkiem dla starszych aktorów, ale takie rozbieżności są śmieszne. Postać Martina jest jak dla mnie w ogóle niepotrzebna, jak Lance'a w Arrow, nic nie wnosi, absolutnie, palnie moralne kazanie od czasu do czasu u tyle. Tak samo Harry, obie postacie zaczynają mnie strasznie nudzić, a i utrzymanie aktorów nie jest warte tej nudy, którą muszą oni serwować. O wiele lepiej sprawują się Grant i Danielle, którzy zdecydowanie zasłużyli na podwyżki, cała reszta obsady to dla mnie paranoja ostatnio, nawet Valdes, po części to wina scenarzystów, ale ci aktorzy mogliby też się wykazać od czasu do czasu. Ten sezon jak dla mnie jest Gustina, no i Panabaker też troszkę, biorąc pod uwagę Frosty. Reszty po prostu mogłoby nie być tak naprawdę.

ocenił(a) serial na 5
359

100 000 za odcinek ? Nie ma opcji

ocenił(a) serial na 6
coolerss

Chyba jednak jest, poszukaj na youtube. Tam są takie filmiki ile zarabiają aktorzy Flasha, Arrowa, itd. Też mnie to bardzo zdziwiło, że aktor grający główną postać zarabia ponad połowę mniej od tych dwóch. I to w zasadzie kiedy ci dwaj są już zbyteczni tak na dobrą sprawę. Te seriale zniechęcają mnie do postaci, które lubiłem od początku, jako taką sympatię mam do samego Arrowa i Flasha, poza tym lubię jeszcze Killer Frost i Black Siren. Inni to już postacie drugoplanowe, jak np. Merlyn, Anatoly, Snart, Roy czy nawet Thea już w zasadzie. Czyli pojawiają się tylko co jakiś czas. Cavanagha uwielbiałem - jego Reverse Flash był dla mnie najlepszy, o wiele lepszy od Letschera. Martin znacznie więcej wnosił do Flasha w pierwszych dwóch sezonach, kiedy pokazywano śmierć rodziców Barry'ego, prowadził śledztwo w sprawie Reverse'a itd. A teraz już się wypalili, nie mają żadnej ciekawej historii - Joe nie robi absolutnie nic, a Harry - straszne rzeczy! głupieje! naprawdę poczułem grozę, normalnie żenada w porównaniu z początkami. Cavanagh jeszcze w crossoverze zabłysnął. W reszcie sezonu absolutnie nic nie wniósł.

ocenił(a) serial na 5
359

tylko że Cavanagh to akurat najlepszy aktor w tym serialu. Gustin i Panabaker też spoko reszta to tło.
I kto to ten Martin ?

coolerss

Jesse L. Martin - Joe

ocenił(a) serial na 5
Cravlin

lol to faktycznie smiech na sali ze tyle zarabia, jesli w ogóle...

coolerss

Chyba aktor grający Joe, tak by wynikało z kontekstu. Jakby nie można było napisać wprost, że chodzi o aktora grającego taką a taka postać, nie? Ja tam się nazwisk obsady nie uczę na pamięć, widać niesłusznie... :)

359

Podobno aktor grający Lance'a z Arrowa odchodzi ze serialu więc może i Harry też zniknie....

ocenił(a) serial na 8
Cravlin

>Znika super zaawansowana technologia
>Joe przyjeżdża na miejsce z cywilami, a Iris przesłuchuje pracowników i dowiaduje się supertajnych informacji od tak
...Proszę, niech ten sezon już się skończy :D

ocenił(a) serial na 5
Meximax

Dokładnie o tym samym pomyślałem ale juz nie chcialo mi sie pisać w poście xD
Dlaczego Iris przesłuchuje pracowników ? Jeżeli już do Joe miał ku temu podstawy bo jest detektywem a tak to z jakiej paki ludzie mają podawać takie informacje Iris która jest .... no właśnie nikim. Zwykłym cywilem.

ocenił(a) serial na 5
Cravlin

W ogóle nie pasowało to w jaki sposób jego zonka się od niego odwróciła. "Yo are nothink withoute me" Serio ? Z jakiej paki ona tak się szczyciła skoor skamlała przez wszystkie poprzednie odcinki.Totalna zmiana charakteru od tak .
Swoą drogą DeVoe używa takich słów jak "Technology is cancer; we must rid humanity of it and their intelligence."
oraz "We need technology to save the world...using my intelligence."
Brawo scenarzyści

ocenił(a) serial na 10
coolerss

No przecież było pokazane że Thinker jej dragi podawał. I robił to za każdym razem gdy Marlize orientowała sie że coś jest nie tak. Teraz po prostu nie zdążył :)

Cravlin

Zobaczyliśmy nowego flasha z ziemi E19 na JEDNĄ SEKUNDĘ XD

Oni chyba jaja sobie robią

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

No bo on jest taaaak szyyybkiii że dłużej nie dało rady :D

dunio_4

Koleś, który go grał nawet se założył Instagrama i dodał zdjęcie butów Accelerated Mana, więc myslalem, że będzie miał jakąś większą rolę, a tu taki ch*j XDD

ocenił(a) serial na 8
Cravlin

Ten serial zrobił się nudny jak flaki z olejem. Oglądam tylko z sentymentu, a podczas oglądania jedyne o czym marzę, to żeby odcinek się już skończył. Zero emocji, zero zwrotów akcji, zero akcji samej w sobie. Sztuczne przeciąganie i gadki o niczym.