PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45374
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Witam wszystkich czy ktoś tutaj z obecnych fanów serialu jest mi w stanie na spokojnie wyjaśnić tą relacje tych postaci oglądam ten serial od początku niestety nie znam komiksu. Po ostatnim odcinku mam spory mętlik w głowie i nie wiem jak się do tego odnieść.

ocenił(a) serial na 8
michskalski

Nie wiem czy to co teraz napisze rozjaśni Ci obraz sytuacji, ale spróbuje rozpisać to co pytasz.

1. Eobard Thawne pochodzi z dwudziestego piątego wieku i z pewnych przyczyn zaczął nienawidzić Flasha (było to już tyle razy tłumaczone że nie chce mi się tego powtarzać) i stał sie odwróconym Falsehm (revers Flash) - dodatkowo jest dalekim krewnym Eddie Thawne, przykładowo jak twój przodek z XV wieku.
2. Flash wytwarza speed force, a odwrócony Flash ją zużywa, by móc poruszać się tak szybko jak Flash i korzystać z innych jego umiejętności np. podróży w czasie)
3. Eobard Thawne (revers Flash) postanawia się cofnąć w czasie i chce zabić młodego Flasha (Barry Allen - jeszcze w tedy nie posiada mocy), przeszkadza mu w tym dorosły Flash i zamiast młodego Barrego Allena zabija jego matkę.
4. Dorosły Flash się ulatnia zostawiając Eobard Thawne (revers Flash) w przeszłości.
5. Eobard Thawne (revers Flash) nie może wrócić do swoich czasów ponieważ do podróży w czasie zużywa speed force, a ponieważ dorosły Flash uciekł z tego czasu wcześniej od Eobard Thawne (revers Flash), a młody Barry Allen jeszcze nie ma mocy to nie ma kto wytworzyć speed force.
6. Eobard Thawne (revers Flash) ma komputer z przyszłości o nazwie Gideon, który pokazuje mu co się stanie w przyszłości kiedy zmieni coś w przeszłości dlatego może bardzo precyzyjnie zmieniać przyszłość.
7. Eobard Thawne (revers Flash) wie o tym że Harrison Wells zbuduje Star labs, a w 2020 dojdzie tam do wypadku i powstanie Flash.
8. Eobard Thawne (revers Flash) nie chce tak długo czekać na powstanie Flasha i postanawia przyspieszyć bieg działania.
9. Eobard Thawne (revers Flash) zabija Wellsa oraz jego dziewczynę/żonę około 15 lat przed głównym czasem serialu.
10. Eobard Thawne (revers Flash) podszywa się pod Wellsa (dzięki tej dziwnej maszynie do kradzieży ciała).
11. Eobard Thawne (revers Flash) jako Wells przyspiesza powstanie Star labs i wypadek dzięki któremu powstał Flash.
12. Eobard Thawne (revers Flash) jako Wells pomaga Flashowi by mógł jak najszybciej osiągnąć pełnie swoich możliwości i mógł wytworzyć dość speed force aby on sam mógł wrócić do XXV wieku (choć oczywiście wcześniej chce zabić Flasha).

Tak skrótowo mam nadzieje że rozjaśniłem Ci sytuację.

Rosomak_88

chyba już zrozumiałem zależność bardzo dziękuje za wyrozumienie i szczegółowe wyjaśnienie.

Czy ten Eobard Thawne ma coś wspólnego z Eddiem z tym co jest iris obecnie ?? Czy to jest jego jakiś przodek tylko

ocenił(a) serial na 9
michskalski

tak, Eddie jest pra-pra-pra....-pra dziadkiem Eobarda :). Nie wiem dokładnie ile tych pra pra było w oryginale :)

ocenił(a) serial na 10
Rosomak_88

Czekaj czyli że jak mam rozumieć, to nie jest tak jak tłumaczyłem sobie oglądając odcinek że on siedzi w jego ciele??? Tzn. Że Wells jest ty Eobarem i jest zły tak, więc ogólnie Wells nie istnieje a Eobard jest zły i wszystkich wykorzystuje pod postacią Wellsa??? Ale to się pokomplikowało, bo dalej nie wiem co to za goryl w kanałach był itd. Z głupiałem z tym wszystkim.

ocenił(a) serial na 8
tytan5017

Ja tylko tak roboczo nazwałem tę maszynę bo sami nie wiemy jak do końca działa. Wiemy tylko że dzięki niej Eobard Thawne zaczął wyglądać dokładnie tak jak Wells i mówić tak jak Wells. Są jakieś teorie że cząstka Wellsa i Eobard Thawne dzielą to ciało ale jak dla mnie jest to bez sensu bo:
1 Eobard Thawne mówi do Wellsa że ratownicy jadą go ratować, a nie Wellsa lub nas ratować,
2 Tu uwaga spojler - w zwiastunie nowego odcinka jakaś kobitka wypowiada się że Wells od wypadku nie był taki sam - koniec spojlera,
3 Eobard Thawne - nie potrzebuje inteligencji Wellsa bo jest od niego mądrzejszy, a po za tym ma komputer z przyszłości,
4 Eobard Thawne podszywający się za Wellsa do tej pory nie pokazała nic co mogłoby świadczyć o tym że jest w nim chociaż trochę prawdziwego Wellsa na razie gra rolę dobrego profesora, a jak uzna że musi kogoś zabić to po prostu to robi.

Jedyny realny powód dla którego miął pozwolić żyć w sobie cząstce Wellsa są jego wspomnienia, ale myślę że jego wspomnienia potrafiłby zgrać bez potrzeby implementacji w siebie jego osobowości ewentualnie wszystkie nieścisłości w kontakcie z innymi ludźmi może zwalać na amnezję po wypadkową.

Obstawiam tak Eobard Thawne podszywa się pod Wellsa, a oryginalny doktorek nie żyje.

Co do goryla w kanałach to Gorilla Grodd jeden z głównych wrogów Flasha.

ocenił(a) serial na 10
Rosomak_88

Czyli że Goryl jeszcze się pojawi, więc co Eobard gada do Cisco że traktuje go jak syna jak to wredny facet, w ogóle skąd on się wziął, i co Flash mu zrobił że chce go zabić. I to głupie nie zabił Bary'ego, a zabił jego matkę, po co, chore.

ocenił(a) serial na 10
Rosomak_88

Wszystko fajnie tylko nie do końca zgadza się podpunkt 7. Barry został Flashem w trochę inny sposób.

ocenił(a) serial na 10
crashwin

Chyba chodziło mu o serial

ocenił(a) serial na 10
Punisher0204

Ja wiem że chodziło mu o serial tylko że pierwotnie Wells nie przyczynił się do powstania Flasha.

crashwin

W jaki sposób został flashem? Serial jest zajebiaszczy i chyba zacznę czytać komiksy. Nie bardzo rozumiem jak Eobard Thawne przyspieszył powstanie flasha. Zawsze myślałem, że flash powstał przez przypadek(chemikalia, uderzenie pioruna). Raczej trudno byłoby stworzyć takie same warunki, chyba że organizm Barrego ma coś w sobie co pozwala mu na taką "transformację"

ocenił(a) serial na 10
atraxxx

No właśnie Barry został Flashem w taki sposób tylko ani Well ani Akcelerator cząsteczek nie miał nic z tym wspólnego. Dlatego napisałem "w trochę inny sposób". Skoro pierwotnie Star Labs powstało w 2020 roku to nie mogło się przyczynić do powstania Flasha. Eobard skądś wiedział co potrafi Akcelerator dlatego użył go żeby dać Barremu moce. Być może w podobny sposób zyskał swoje

ocenił(a) serial na 8
crashwin

Tak jak kolega Punisher0204 napisał chodziło mi o serial. Flash w serialu powstał z chemikaliów + piorun tylko ten piorun powstał z chmury burzowej, która powstała podczas nieudanego eksperymentu w Star Labs, a wiec eksperyment miał w tym procesie kluczowe znaczenie. Jak Eobard Thawne mógł to przyspieszyć to można wytłumaczyć na wiele sposobów np. mógł wiedzieć że wystarczy burza wywołana eksperymentem w Star Labs + Barry w laboratorium i gotowe mamy Flasha. Mógł też tak przesuwać inicjację akceleratora w Star Labs i sprawdzać w swoim komputerze, który pokazuje przyszłość czy ta data eksperymentu da w efekcie Flasha.

ocenił(a) serial na 10
Rosomak_88

Wiem że chodziło ci o serial tylko że Flash nie powstał w 2020 roku dlatego nie mógł mieć z tym nic wspólnego akcelerator. W tej lini czasowej Eobard wykorzystał akcelerator chociaż nie wiem dokładnie po co skoro wystarczyły by chemikalia i piorun. Może nie miał pewności czy w poprzedni sposób się uda. Wydaje mi się też że gdyby nie wypadek w Star Labs to nie mógłby "zaopiekować" się Barrym.

ocenił(a) serial na 5
Rosomak_88

A dlaczego RF chce zabic Barego , przecież wtedy nie powstanie Flash i nie będzie Force Speed, a przecież na tym Speed Force RF bardzo zależy

ocenił(a) serial na 9
michskalski

Czy Barry dozyl do XXV wieku skoro goni sie z RF z tegoż wieku? Czy to po prostu swoisty paradoks?

ocenił(a) serial na 8
ryych

To predzej RF (Eobard) przeniósł się do 2032 bodajże aby zabić starego Barrego vel. flash, a zaś pewnie dlatego iż nie udało mu się tego uczynić, zmienił plan i cofnął się jeszcze dalej w przeszłość z zamiarem zabicia małego Barrego by wogóle flasha nie było w przyszłości. Inaczej tego nie rozumię. Bo niemożliwym jest, aby osoba urodzona w XX wieku (Barry) dożyła XXV wieku, To Eobard musiał sie cofnąc dwa razy w przeszłość. Jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi. Z komiksów wiemy że flashów było kilku ale każdy był innym po smierci wcześniejszego. Niemnej w 25 wieku nie ma już flasha ani superbohaterów. Została po nich pamięć tylko.