Psycholog (?) robi zdjecia swojego "interesu" w krzaczkach przy drodze aby wyslac do swojej dziewczyny, ktora wyglada na 15 lat.
"Uniwersalna dobroc" o dziwo skierowana do imigrantow, o dziwo biednych, uczciwych i schorowanych. Szczytem byla Romka zebrzaca pod sklepem, ktora nie zwinela mu zakupow, ktore zostawil jej do "popilnowania".
Z seriali to juz nawet Star Trek byl bardziej realny.
W czasie, gdy czekałam na Twój komentarz włączyłam to dziwo. Ale tylko na chwilę. Szkoda za dużo komentować. Masz świętą rację. Badziew.
Dzięki za odpowiedź.
Chodzi tu o to że główny bohater nie potrafi odmawiać innym ludziom. W drodze do pracy musiał zaspokoić swoją rozwydrzoną dziewczynę bo był na każde jej skinienie. Romce zostawił swoje zakupy i poszedł zrobić sobie... Serial dla osób myślących i potrafiących wyciągać wnioski. Problemem jest nieumiejętność stawiania granic innym osobom, dawanie się wykorzystywać egoistom. O tym jest ten serial i to powinno się wziąć pod uwagę, kiedy się go ocenia. Dziwny system macie ocen - nie rozumiem, albo nie podoba mi się - szajs, 1... niezbyt mądrze.
Nie musisz mi pisac, o czym ten serial jest. To bardzo latwo dostrzec juz po kilku minutach.
I nie obrazaj prosze tych, ktorym sie serial nie podoba, piszac ze to "dla myslacych", bo moze sie okazac, ze obrazasz modrzejszych od siebie lub tez ktos po prostu odpisze Ci, ze jest to film dla debili i patologii.
I nie wiem, dlaczego twierdzisz, ze mam dziwny system ocen - gdybys zadala sobie trud, to bys zobaczyla ile filmow ocenilem i z jakimi ocenami. U mnie na 1 ocenione sa totalne gnioty, w ktorych nie mozna znalezc niczego pozytywnego. Gosta wlasnie taki jest - film totalnie glupi, nierealny i dla patologii, z zerowa fabula, beznadziejnymi postaciami i jeszcze gorszymi aktorami. A co gorsze serial ten chce byc brany na powaznie. Tu musi byc 1. W koncu jest gorszy niz jakies glupkowate Scary Movie, ktore w swej glupocie przynajmniej nie udaja czegos czym nie sa.
Ocenianie po jednym odcinku uważasz za mądre? Ocenianie po tym że fabuła ci się nie spodobała? Że nie zrozumiałeś przekazu? Nie potrafisz oglądać filmów, które odbiegają od twojego poglądu na świat? Bo na świecie jest patologia. I psycholodzy też bywają zaburzeni psychicznie i niestabilni. Napisałam że film jest dla myślących - to była odpowiedź na to że nie zrozumiałeś sensu tamtej sceny i że po psychologu spodziewałbyś się czego innego; również na to że pisałeś właśnie że film jest dla patologii, a to błąd rozumowania, w filmie jest przedstawiona patologia, obraz niestabilnych psychicznie ludzi, zaburzonych, z problemami. Rozumiem że dla ciebie filmy o patologii są robione dla patologii? A np filmy kryminalne, akcji, gdzie są dragi, seks, przemoc, morderstwa, to dla patologi czy to już dla normalnych ludzi? :D
Współczuję ci tej wewnętrznej złości, strasznie dużo żółci w sobie masz. Komentując mój wygląd i obrażając mnie bo się z tobą nie zgadzam pokazujesz tylko swój poziom. Można stwierdzić po jednym odcinku serialu że to shit i nie oglądać dalej, oczywiście, ale ocena całego serialu po jednym odcinku to co innego, szczególnie, że jest opcja oceniania każdego odcinka z osobna :) Nie będę ciągnąć dyskusji z kimś tak prostym i chamskim. Żegnam.
Ciekawe. Naprawdę bardzo wrażliwa z ciebie osoba skoro takie coś nazywasz wyzwiskiem i się tak uruchamiasz. Współczuję. Życzę zdrowia.
Ojej, ojej, przylazła baba, nazwała innych "niemyślącymi" a chwile później się oburza, że ktoś ją "w podzięce" nazwał idiotką. Myślisz sobie, że tobie wolno obrażać innych tylko dlatego, że jesteś takiej a nie innej płci? No to źle myślisz.
Pokaż mi to oburzenie bo go nie widzę :D Mam gdzieś twoje zdanie na mój temat. To ty się oburzasz wielce i urażony czujesz. Żal mi cię i tyle.
Skończyłam.
Jeżeli o mnie masz takie zdanie to co myślisz o sobie pisząc takie rzeczy xd Zabawny z Ciebie hipokryta.
Poczytaj slowniczek i naucz sie definicji slow.
A na opinie sobie zasluzylas - nastepnym razem nie obrazaj ludzi. To, ze tobie sie gowno podoba nie oznacza, ze ci, ktorzy gowna nie lubia, to kretyki. Wiecej pokory dziewuszko.
"Ponadto chcialbym zauwazyc, ze jestes niezbyt tolerancyjna. Jezeli sie komus dany film nie podoba, to jest to jego sprawa i nie musisz nikogo z tego tytulu obrazac."
Spójrz na ocenę filmu i zastanów się kto jest kretynem.
Obrażasz mnie chociaż ja stwierdziłam fakt - nie zrozumiałeś scen w filmie i oceniłeś serial po jednym odcinku. Zabolało cię tak bardzo to, że napisałam że film jest dla ludzi myślących, że musiałeś się zacząć wyżywać. Twoje zachowanie jest żałosne i może ty poczytaj te żółć która z ciebie wychodzi i zajrzyj do słownika bo jesteś hipokrytą.
Dziewuszko, nieistotny jest powod, dla ktorego zaczelas obrazac innych. Wazne jest, ze to ty zaczelas obrazac. I obojetne co teraz napiszesz, niewazne jak bardzo bedziesz sie starala odwrocic kota to i tak sie nie wybielisz.
Jeszcze raz ci napisze (chociaz pewnie znowu nie zrozumiesz): zastanow sie zanim kogos obrazisz, bo oberwiesz w rewanzu tym samym.
Mogę być dla ciebie kim chcesz, wiem, że chciałbyś, by zabolały mnie twoje wyzwiska po stylu w jakim piszesz, niestety one mnie bawią, bo w porównaniu do Ciebie mam poczucie własnej wartości i nie wylewam złości przez internet. Ogólnie dzięki za rozrywkę, fajnie się te wypociny czytało. Masz problem ze sobą i radzę zasięgnąć pomocy specjalisty, zanim siebie znienawidzisz. A teraz naprawdę kończę bo nie mam czasu na gównoburze bo się dzidzi urażone poczuło.
W koncu! Ciezko rozmawiac z tleniona blondi, ktora na poczatku obrazi innych piszac "nie myslicie" a pozniej udaje, ze ona wcale nikogo nie obrazila.
I mylisz poczucie wlasnej wartosci z narcyzmem i totalnym zadufaniem. Niestety mam dla ciebie smutna wiadomosc - tego juz sie nie wyleczy, wiec ci w zasadzie wspolczuje.
Oł boi, cóż za prawdziwek. Nie zmieniaj się proszę, filmweb to komediowe złoto dzięki takim jak ty <3
Może nie tyle badziew, szajs itd, bo Szwecję zawsze fajnie się ogląda, ale strasznie to wkurzające. Aktorzy ok ale grają niedorozwojów.
Obejrzałem aż 2 odcinki ale już dziękuję.
Ja nawet nie wiem co to jest ta "m jak milosc", ale widze, ze Ty ogladasz, skoro nawet wiesz o czym to jest.
Ponadto chcialbym zauwazyc, ze jestes niezbyt tolerancyjna. Jezeli sie komus dany film nie podoba, to jest to jego sprawa i nie musisz nikogo z tego tytulu obrazac.
Powtorze: film oderwany od realiow, promujacy wrecz nienormalnosc (np od psychologa dzieciecego oczekiwalbym aby nie robil zdjec swojego interesu przy drodze). Moze Ty lubisz takie akcje, ale nie wszyscy musza je lubic.
Obejrzyj jeszcze raz na spokojnie scene z robieniem fotki przewiń jest faktycznie niepotrzebna i przerysowana. Ale serial jest celną satyra na współczesne społeczeństwo nie tylko szwedzkie, nie chodzi o realizm potraktuj Gostę jako personifikację Szwecji czy tez innych krajów zachodu? Tak własnie zachowuje się Szwecja jako kraj , cierpliwie dba o wszystkich przytuli imigranta, pomoże staruszce, odda rower bandzie rozwydrzonych nastolatków głaszcząc ich po głowach zastanawiając sie jakiż to trudny los mieli itd itd itd aż do zajechania, ale co dalej ile tak można, jak można dyskutować temat czy fotel bujany w gabinecie (odc 4) jest bezpieczny czy niebezpieczny dla pacjentów :) do takich to absurdów dochodzi się w społeczeństwach pokroju dzisiejszej Szwecji.
Ten serial porusza bardzo dużo ciekawych watków społecznych patrz przez warstwy, warto!
by the way : komentarz lucyny dabrowskiej ponizej krytyki, nie ocenia sie ludzi przez pryzmat tego co oglądają. Poczułaś się lepiej wypluwając z siebie jad? Poczułaś się mądrzejsza, lepsza bo ty rozumiesz bo ty jesteś bardziej oświecona? nie tędy droga nie tędy.... serdeczności
To tragikomedia, realizm nie jest cechą tego gatunku. To satyra na szwedzkie państwo dobrobytu i jego mentalność