Fajnie się dziewczynki bawiły w łazience :P A tak ogólnie zombie ,koniec świata te są te klimaty które kocham więc to anime mnie bardzo wciągnęło,ale jak oglądam kolejne odcinki to od razu przypominają się wszystkie filmy z serii ''..... żywych trupów" itp. Mimo wszystko 10/10 ode mnie
Jak dotąd mój ulubiony odcinek nosi numerek 9 gdyż to w nim Takashi i Saeko zbliżyli się do siebie na co bardzo liczyłem. Rei działała mi lekko na nerwy, dopiero co straciła jednego chłopaka a już pcha się drugiemu w ramiona ;) Szczerze, to anime przypomina mi grę Left4Dead a gdy znaleźli te bronie to już w ogóle, sama rzeź... ;)
zgadzam sie, Rei to taka troche szmatka ze brzydko sie wyraze, a Saeko rzadzi!! to ze sie zblizyli to jednak lekkie niedomowienie, bo scena w swiatyni, potem wiele mowiace dopinanie sukienki przez Busujime, no i to popularne japonskie 'wezmiesz za to odpowiedzialnosc, prawda?' wskazywaly ze sie tam moooooocno dzialo:D Takashi's one lucky bastard:D
Czy się tam "moooooocno" działo to nie jestem pewny :P Takashi ledwo potrafi spojrzeć na kobiece walory nie strzelając przy tym buraka także jestem za tym że na buziaku się skończyło ale ze zdaniem "Takashi's one lucky bastard:D" zgodzę się! ^_^ Jeszcze co do tej odpowiedzialności to wydaję mi się że Saeko miała na myśli zło które w niej siedzi.
Z jednej strony fajnie ze postawili na niedomowienie bo roznieca to wyobraznie i zainteresowanie ludzi ogladajacych to anime, ale z drugiej, heh, chcialo by sie wiedziec czy sie jakos konkretniej tam migdalili;) poszperalem po forach, jest tez stronka randomc.net, gdzie sa recenzje kazdego odcinka pisane przez goscia ktory naprawde w tym siedzi mocno i zarowno on jak i fani tego anime twierdza ze tam na bank byl hebel (czytaj stosunek seksualny:P) i tak, takashi jest taki niby niesmialy, ale zdaje mi sie ze to tylko poza, on poprostu jest cwaniak, zdaje sobie sprawe w jakiej sytuacji jest (jego jedyny rywal ewentualny to gruby, oblesny, zboczony maniak militariow;P). A Takagi tez na niego leci:D. mam nadzieje ze wiecej sie wyjasni w dzisiejszym i nastepnych odcinkach
Wiesz, to że się na tym zna nie oznacza wcale że ma odpowiedzi na wszystkie pytania, no, chyba że przeprowadzał wywiad z samym twórcą High School of the Dead to wtedy jestem w stanie dać wiarę. Są to tylko domysły ludzi, większość z nich(zapewne zboczeńcy:D) chciałaby aby Takshi z Saeko byli już po "bara bara" dlatego może jest tak dużo tego typu wypowiedzi :)
no masz racje, wiedziec tego nie moze;) ale ja mam nadzieje ze sie walneli (wiec chyba sie zaliczam do tych zboczencow:D) dzisiejszy odcinek slaby, ani cyckow ani zombie. tylko jednego nie zrozumialem. koncowe sceny z tym sadystycznym nauczycielem, ktos tam sie 'przytulal' tylko nie pokazano kto i gdzie (cenzura rzadzi)... Czy to sie dzialo w tym autobusie?
Masz rację, to było w autobusie i to były te dwie dziewczyny które wchodziły temu nauczycielowi w tyłek, zresztą widać je. Już mnie przestraszyłeś bo myślałem że chodzi Ci o Takashi i Rei :P Ale trzeba przyznać że się nieźle tam lezbijczyły :D
gdziezes dorwal taka wersje Panie Sovo ze to widac? ja tam na sciagam te odcinki i wszystko co moglem dostrzec to jakas cholerna mgla i troche twarzy;)
Ufff, specjalnie dla Ciebie Panie kpreiss6.
Wejdź sobie tutaj:
http://macia.nazwa.pl/tymczasowo/mediaplayers.swf?file=http%3A%2F%2Fvideo.ak.fac ebook.com%2Fcfs-ak-snc4%2F42258%2F897%2F138011276233225_12716.mp4&logo=http: //img193.imageshack.us/img193/5688/obrazbx.png
Jest to link do 4 odcinka. Następnie postaraj się zatrzymać czas dokładnie w 8:06 min, w 1 części. Masz teraz dokładny obraz tych dwóch lezbijeczek, zwróć uwagę na kolor ich oczu oraz na to że jedna ma okulary. Dobrze, krok 2. Otwórz sobie kolejną stronę/zakładkę i wklej ten adres(na tej stronie oglądałem odcinek)
http://www.animefushigi.com/highschool-of-the-dead-episode-10
Teraz musisz zatrzymać czas DOKŁADNIE w 10:29 min. Jeśli temu podołałeś to teraz porównaj sobie kolory ich oczu i przypatrz się czy jedna z nich nosi okulary. Jeśli mimo tak sprecyzowanej pomocy nic nie widzisz to albo te wszystkie cycuszki których się naoglądałeś poprzewracały Ci w głowie albo masz coś nie tak z monitorem ;)
Ale rozwaliłeś mnie też tekstem "dzisiejszy odcinek slaby, ani cyckow ani zombie". Myślałem że padnę na glebę :D Słaby tylko dlatego że nie ma cycków... No ja piernicze :D Ty perfidny zboku :D
no nie oszukujmy sie ze ogladajac to anime chodzi nam o jakies glebokie tresci, rozwazania nad sensem ludzkiej egzystencji. Tu chodzi o fan service i gore, czyli cycki, krew, flaki, zombie, nudity, pantsu, potem jeszcze troche wiecej krwi, seksu i jeszcze raz cycki:P a slaby byl tez dlatego ze liczylem na troche wiecej rozwiniecia tematu saekoXtakashi i pokazania jak bardzo wpieniona tym faktem jest Rei, moze tez troche comic relief?. tymczasem dostalismy bezsensowne papke na temat roznic miedzy swiatem doroslych a nastolatkow. Odcinek o niczym tak naprawde, bardzo przegadany.
PS. dzieki za link, jednak nie roznilo sie to niczym od tego co ja mialem, mgla mgla i jeszcze raz mgla. Ma szczescie na stronce mego guru recenzji anime byly screenshoty wiec moglem sobie dokladniej to wszystko zobaczyc:P i nie byly tam tylko lezbijeczki...okreslenie orgybus jest tu w pelni na miejscu
Fakt ale równie dobrze mógłbyś wejść na RedTube ;) Jednakże ja też uważam że był słaby z tych samych powodów co ty, czyli co dalej z Saeko i Takashi i co na to Rei. A co do tego orgybus'a to kogo jeszcze tam wyłapałeś?
haha, nie no, red tube to juz jednak troche inna polka:) np hentaie mnie nie jaraja zupelnie, mozna powiedziec ze jestem zboczony ale w rozsadnych granicach:P za to tego typu serie sa fajne bo dostrczaja rozrywke w czystej postaci, nie nasilisz sie zbytnio ogladajac to, mozna sie zrelaksowac. Mam na koncie duzo powaznych anime, ale czasem zwyczajnie dobrze obejrzec jest cos lekkiego.
co do orgybus, to byly tam jeszcze sceny sciskania cyckow jednej i macanie tylka jeszcze innej laski, bardzo sugestywnie wskazujace na gre wstepna;) poszaleli
btw, ciekaw jestem co bedzie w nastepnych odcinkach. do zakonczenia pierwszego arc'a zostal jeden odcinek, tyle powinien zajac jeden ostatni chapter z mangi. potem zostaja dwa odcinki (seria ma miec 13) wiec za malo zeby zaczynac nowy arc... moze wtedy poswieca wiecej czasu kontaktom miedzy poszczegolnymi bohaterami, a nowe watki zostawia na nastepny sezon? oby
Dokładnie, ja także nie przepadam za hentaiami, gdyby było inaczej to pewnie sam bym teraz siedział na RedTubie :P Z tego co widzę, nasz orgybus to istna produkcja orgazmu na kółkach ale czemu miały służyć te sceny? Grzyb ich tam wie. Jeśli twoje przypuszczenia sprawdziłyby się to i lepiej, ja tam chętnie dowiem się czegoś więcej o Saeko ;)
Swoją drogą, polecam Ci obejrzeć Ookami to Koushinryou(Spice and Wolf) jak dotąd jest to nr 1 u mnie. Kreska na dobrym poziomie, fabuła jest ciekawa a nie monotonna typu np. "Nadchodzi koniec świata, czy bohaterom uda się go uratować???" humor jest na wysokim poziomie, nie ma łapania za piersi czy ciągłego walenia się po ryju ;) Ale największe wrażenie wywarły na mnie charaktery postaci, są po prostu niesamowicie stworzone ale to wszystko musisz zobaczyć już sam. Jednak trzeba zwrócić większą uwagę na dialogi ;) Gdybyś miał czas to na prawdę zachęcam do obejrzenia ;)