PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104147}

Generał Daimos

Tōshō Daimos
1978 - 1979
7,9 6,4 tys. ocen
7,9 10 1 6384
7,3 3 krytyków
Generał Daimos
powrót do forum serialu Generał Daimos

Re

ocenił(a) serial na 10

Fajne anime polecam moja ulubiona postać to Generał Richiter. :) nawet podobnie kocham Polski Lud tak jak on swoją rasę , a ten Samuraj z rasy ludzie chyba ostatnim odcinku zginął ale tego nie pokazali .

ocenił(a) serial na 9
vAkatsuki

Nie Generał, tylko Admirał Richiter, jak już. :) Ale naprawdę wspaniała postać, choć we mnie na początku wzbudzał respekt i szacunek, potem dopiero sympatię. A w ogóle, to o którym Samuraju mówi mój szanowny przedmówca?

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Kyoshiro Yuzuki to on chyba zginał na ostatnim odcinku ale tego nie pokazali . ja mam poglądy co do Polski Monarchia i ze Polska powinna rządzić światem tylko taka biurokracja jaka jest w Wielkiej Brytanii i zakaz homoseksualizmu tak jak w Rosji .

ocenił(a) serial na 9
vAkatsuki

Kyoshiro? Mnie się wydawało, że jego te lasery tylko nieco "przysmażyły", ale chyba większej szkody mu nie zrobiły. Muszę obejrzeć jeszcze raz ten odcinek, to zobaczę, co się z nim naprawdę stało.

ocenił(a) serial na 10
joanna_kordus

Nie wyjaśniają tego, co się z nim stało. W ogóle to ostatni odcinek serialu jest mocno niedopracowany. Skupili się na samej akcji i nic poza tym. Nie pokazali, co było dalej z bohaterami. Kiyosziro został ranny, ale raczej nie zginął. Kazyua również mocno oberwał, w przedostatniej scenie serialu ściska dłoń Eriki i zamyka oczy. Nie wiadomo, czy umarł czy po prostu stracił przytomność, choć ja uważam, że zdecydowanie przeżył, a jedynie zasłabł od ran.