PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=347298}

Generał Italia

2004 - 2011
6,3 2,7 tys. ocen
6,3 10 1 2745
Generał Italia
powrót do forum serialu Generał Italia

KTO JEST ZA NIECH SIĘ WPISZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kowboj

Znów Cie poprę Koziołek Matołek, Reskio, Bolek i Lolek, Rumcajs, Przygody Kapitana Klipera, Przygody Kota Filemona to były bajki a nie jakies dziadostwo i szajs dla chorych

przemo_145_neptun

ha ha dobre reksio,bolek i lolek człowieku to było fajne 10 lat temu..

ocenił(a) serial na 10
Aksamitka_2

fajna bajka super osmiesza niemcow pokazujac jacy sa tępi 10 sie nalezy panowie

Qui_Gon_2

Czyli największym plusem tejże 'bajki' jest dla ciebie to, że pokazuje tępotę Niemców? Brawo. Myślę że powinieneś być z siebie dumy, jesteś cudownym Polakiem patriotą który kocha i szanuje inne narody..
Ludzie, kiedy wy wreszcie przestaniecie? To że "niemcy są be bo oni zrobili wojne" to wiadomo, ale czy przez to mamy ich wszyscy nienawidzić nie wiadomo ile jeszcze czasu? To już mnie zaczyna irytować.
Okej, oglądaj sobie dalej i czuj satysfakcję w każdym momencie, kiedy zobaczysz, że Niemcy są tępi. To nasz sukces narodowy.

ocenił(a) serial na 10
KwasPruski

"Czyli największym plusem tejże 'bajki' jest dla ciebie to, że pokazuje tępotę Niemców? Brawo. Myślę że powinieneś być z siebie dumy, jesteś cudownym Polakiem patriotą który kocha i szanuje inne narody.."
Ta tępota Niemców jest w tej produkcji przekoloryzowana tak na potrzeby tej animacji(to samo jest w Simpsonach czy Family Guy gdzie się ośmiesza inne narody a właściwie stereotypy amerykańskie o innych nacjach). Widzę też że KwasPruski generalizuje to że kogoś śmieszy przejaskrawiony obraz Niemca nie oznacza że jest "wielkim patriotą" który z bejsbolami przychodzi na Marsz Niepodległości by krzyczeć "Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!!!"
"Ludzie, kiedy wy wreszcie przestaniecie? To że "niemcy są be bo oni zrobili wojne" to wiadomo, ale czy przez to mamy ich wszyscy nienawidzić nie wiadomo ile jeszcze czasu? To już mnie zaczyna irytować." Rozumiem że te pojazdy na Niemców za II Wojnę Światową robią się denerwujące dla ciebie(dla mnie też).
"Okej, oglądaj sobie dalej i czuj satysfakcję w każdym momencie, kiedy zobaczysz, że Niemcy są tępi. To nasz sukces narodowy."
Czemu sukcesem narodowym jest śmianie się z przejaskrawionego obrazu Niemców czy Rosjan? Nie rozumiem.

Marik1234

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale mój komentarz też był poniekąd celowo przekoloryzowany w reakcji na powalającą wypowiedź Qui_Gona_2, nawet nie sądziłam że ktoś to jeszcze będzie roztrząsał zadanie po zdaniu.
Co do "Czemu sukcesem narodowym jest śmianie się z przejaskrawionego obrazu Niemców czy Rosjan? Nie rozumiem." to ja też nie rozumiem, po prostu niektórzy zdają się tak twierdzić (przecież zdaję sobię sprawę że pojęcie sukces narodowy to coś zupełnie innego i sama tak nie uważam, no ludzie).
I wiem, że wszystko co piszę to jedno wielkie generalizowanie, wyolbrzymianie i w ogóle; i że nie powinnam tak czynić bo to hmm... sieje ferment, uraża, obraża i ogólnie wprowadza zło; no ale spokojnie, trochę luzu, ja też się potrafię pośmiać z Italii po prostu nie lubię postawy "śmieję się tylko dlatego bo wreszcie Tępi Niemcy!!!".

ocenił(a) serial na 10
KwasPruski

A dlaczego mamy ich nie krytykować? Mamy mieć na ich punkcie kompleksy cały czas? Polacy mają wybitne kompleksy na punkcie Zachodu. Zupełnie niepotrzebnie. Azja Wschodnia to przyszłość i to lepsza kultura i region niż Zachód.

Marik1234

Jakoś nie widzę by Niemcy byli tu przedstawieni jako tępi. Wręcz przeciwnie.

przemo_145_neptun

eeee.. A jak można porównać dobranockę dla dzieci do kreskówki od 16 lat? To jakby porównać pyrę do pary. No i panie "dobranocki" skoro uważasz że ja i inni ludzie lubiący to, to ludzie chorzy, to zastanów się, czy równie dobrze to ja mogę od tak sobie powiedzieć o tobie, bo nie lubisz kartonów. Miło? No właśnie.Zresztą to jest zabawne na swój sposób. Każdy ma inne poczucie humoru, więc nie ma filmu, który każdy polubi. Każdy ma prawo do swojego zdania, więc lepiej to uszanować.

Podpisano- CHORY PSYCHICZNIE FAN KARTONÓW

przemo_145_neptun

Błagam Cię, to nie są żadne bajki a szajs. Przeciętne dziecko tego nie ogląda, a już w tamtym okresie lepsze kreskówki i anime tworzyły USA i Japonia.

ocenił(a) serial na 10
kowboj

Kowboj ty to chyba masz jakies problemy z dzieciństwa

kowboj

kowboj sam jesteś chory. za dużo oglądałeś teletubisiów. kartony są lepsze od teletubisiów.

kowboj

chore bajki to syf typu "władcy much" , ta o adolfie jest całkiem zabawna
,najlepszy odcinek - ten "Das gas" mnie rozbawił niesamowicie :-)

ocenił(a) serial na 9
kowboj

chory to ty jestes skoro nie akceptujesz poczucia humoru innego niz twoje. bajka jest w pytke i nic na to nie poradzisz.

kowboj

Nie rozumiem dlaczego porównujecie bajki pokroju Filemona czy Reksia z Kartonami. To dwa różne światy i dwa różne odłamy sztuki. To jak porównywać surrealizm z kinem familijnym.

Pikuslaw

mi też się podoba, jak ktoś lubi cos innego niż ty to od razu nazywasz go chorym czlowiekiem?

ocenił(a) serial na 10
Pikuslaw

Popieram! Tych produkcji nie sposób porównać do bajek pokroju: "Reksia", "Bolka i Lolka" czy "Zaczarowanego ołówka"... Ludzie, przecież nie każda animacja musi być skierowana do dzieciaków:-))) Mnie to bawi, innych nie musi, ot co :P

ocenił(a) serial na 3
kowboj

Musisz pod kazdym Katronem to wpisywac masz cos z głowa

ocenił(a) serial na 10
kowboj

Mogę być chora, wisi mi opinia jakiegoś ułomnego dzyndzla ;)

ocenił(a) serial na 9
kowboj

Chore, dla chorych, blebleble. Po primo, używając Capsa urazisz więcej ludzi, niż jest fanów bądź ludzi po prostu chcących pośmiać się z Italii. Po secundo, więcej wykrzykników nie byłeś w stanie wklepać? I wreszcie finito - wyjdź.

kowboj

Tak - chore.
Sama to oglądam, ale jednocześnie zdaję sobie sprawę że 'normalne' to to nie jest i bronienie tego przez niektórych tutaj (z jednoczesnym uznawaniem za jakikolwiek 'odłam sztuki') jest trochę dziwne..
Zgadzam się z tym że bajki dla dzieci a bajki dla dorosłych to zupełnie inne kategorie i nie powinno się tego porównywać, ale czasem tak sobie myślę, że może rzeczywiście lepiej by mi zrobiło obejrzenie dla relaksu Bolka i Lolka niż 'jakiejś chorej kreskówki' gdzie uniwersalnym humorem jest sranie i napierdalanie. Że czasem śmieszne - rozumiem, ale czy patrząc na Kartony (tak ogólnie) nie wydaje się wam to żałosne? Wiem, że o to chodziło. Ale za mało w tym sensu, za dużo głupoty. A kiedy patrzę na radosną i jakże kulturalną społeczność moich kolegów to już w ogóle nabieram niechęci do tego typu produkcji bo robią jeszcze większą wode z mózgu dzieciakom (tak, dzieciakom - no bo kto to m. in. ogląda, jak nie gimnazjaliści?) które i tak są zepsute przez nadmiar gówna wylewającego się z dzisiejszego swiata. Wiem, hipokryzja że ho ho, zaraz ktos mi tu wytknie że jak śmiem uważać się za kogoś lepszego od nich, skoro napisałam 'moi koledzy' to zapewne sama jestem identyczny dzieciak itd. itp. Tak, oczywiście. Wiem, dopiero co gimnazjum skończyłam więc oj, co ja tu robię? Sorki.
W sumie nie wiem do czego dążę w tej wypowiedzi ale chyba do tego samego do czego w końcu dochodzi się we wszystkich tematach - Kartony są dobre dopuki oglądają je ludzie hmm.. mądrzy. Niestety widzę dużo głupich kartonooglądaczy, więc mam spaczony pogląd na to to.

A teraz idę powiedzieć coś osobno jednemu z komentujących tutaj, bo zastanawia mnie, czy takie durne to to czy tylko udaje.

kowboj

Wyluzuj i nie bierz wszystkiego tak na poważnie. ten serial jest porąbany ale pozytywnie ;)

ocenił(a) serial na 7
kowboj

Widać, że kolejny "mądry inaczej", który jak mu się nie podoba to przezywa fanów od chorych.