Nigdy nie widziałem nic szczególnie ciekawego w kulturze japońskiej. Aż nagle przypadkiem trafiłem na yt na fragment, w którym Pravda Girls śpiewają Katiuszę. Urzekło mnie to i zabrałem się za cały serial, w ciągu kilku dni stałem się jego wielkim fanem. Połączenie sympatycznych bohaterek i bitw czołgów? To jest to! :D
Ho ho, to zabawne, bo dziś odkryłem ten serial dzięki wspaniałej przeróbce - https://www.youtube.com/watch?v=86pPZdOlwBw (uwaga bluzgi) i postanowiłem obejrzeć jak tylko znajdę.
Ja także zainteresowałem się tym, po obejrzeniu tej przeróbki :) choć początkowo sądziłem, że chodzi o ruskie anime - First Squad.
Nie wiem co "palą" Japończycy że tworzą takie anime ,ale osobiście jestem bardzo zadowolony z tak "poronionego" połączenia XD
Po prostu autorzy, są twórcami militarnych anime oraz mang i jara ich wszytko co ma związek z drugą wojną.
I dlatego tworzą anime z "pancernymi rozgrywkami" grze walczą same dziewczyny ?
Coś tutaj jest nie halo, żeby nie powiedzieć że próbuje się połączyć przeciwności. Nie żeby mi to przeszkadzało,ale ...zbyt jest to widoczne w przypadku tej dziewczyny co się czołgami interesuje i dlatego nie ma znajomych XD
Cała historia zaczęła się gdzieś koło roku 2009 w czasie prac nad drugim sezonem Strike Witches ,twórca postaci Ryūichi Saitaniya do tej serii wpadł na ekranizacje mangi znajomego Sailor Fuku to Juusensha próbował zachęcić kolegów do zrobienia z tego anime. Odpowiedz szefostwa jak i kolegów była prosta nie dla kolejnej serii w stylu Strike Witchces. Argument był prost mniej fanserwisu oraz ujęć na majtki. Pomysł upadł. Trzeba pamiętać, że każde pojawienie się militariów w rożnych anime są odpowiedzialne te same osoby. I nagle 2012 r. Ryūichi Saitaniya zaczął tworzyć mangę Girls und Panzer ,która zainteresowała się znajomi z Actas i uznali zrobić z tego anime. I znowu zaczął się spór o...fanserwis oraz ujęć na majtki. Problem rozwiązało szefostwo , które uznali by było jak najmniej tego. Jeśli chodzi o załogę Anteater Team , która dowodzi Nekota to miał być uśmiech do fanów na temat gry WoT . Po wielkim sukcesie zarazem anime i mangi wargeming uznał, że to idealna rzecz do inwazji swoją grą na rynek azjatycki i nawiązał współpracę. Na koniec Nekota ma znajomych Momoga i Piotan oraz próbowała wcześniej dołączyć się po paręnaście razy rozmawiała z Miho.