Finn- „Przeczytałem że Gwinet Patrow dała na imię dziecku „Apple” co mi się spodobało bo lubię jabłka, pomyślałem że dla Naszego dziecka przydałoby się coś oryginalniejszego i wpadłem na najlepsze imię wszechczasów „ Mżawka” „
( Mina Quinn bezcenna)
Qiunn- Mżawka?
Finn- Tak uwielbiam kiedy jest mżawka pachnie deszczem i nie trzeba brać parasola..
Quinn- jesteś debilem? Nie damy dziecku na imię Mżawka!
Sue( 1 sezon odcinek 7 gdy rozmawia z Pukiem i Brittany) – „no i Nasza słodka Brittany , Holendrzy słyną z chłodu ale to nie powód by Cię traktować jak przecenioną dziwkę z amsterdamskiej czerwonej dzielnicy”
Sue kiedy dobiera swój zespół-„ Santana, wózek, Gej, Azjatka, azjata, Areta”
Will( sezon 1 odcinek 6)- przydzielono Nam współprowadzącego chór
Rachel- kogo?
( wchodzi Sue, mina Rachel bezcenna)
Sue- Cześć przyznam że z radością wstępuje na mostek by współprowadzić Wasz show biznesowy rejsik, o nie mogę się doczekać tańca, śpiewu, a może i nuty elegancji.
Sezon 1 odcinek 4
Quinn- jestem w ciąży
Finn-moje?
Quinn- a czyje mogłoby być?
Finn- ale my nigdy nie,.,.
Quinn- miesiąc temu w jaccuzi
( Pokazana scenka nagle Finn ma.. a w tym momencie Quinn” mysl o wypadku, myśl o wypadku”)
Rozmowa Willa z żoną
Will- szkoda mi ich oboje są przerażeni, są młodzi i nie mogą wychować dziecka, ta biedna dziewczyna się wstydzi, nie może nikomu powiedziec, możesz sobie wyobrazić ukrywać coś takiego
Żona- jak ona ma na imię Quinn?
Will- Quinn Fabray. Najlepsze jest to że jest przewodniczącą klubu celibatu
Mina żony Willa bezcenna
1x15 Sue do Willa: A, to ty. Wyczułam zapach ciastek z piekarnika krasnali mieszkających w twoich włosach.
-||- : Masz tyle margaryny we włosach, że zgubiłam wątek.
Jestem tu od pierwszej przerwy, mam przeziębienie i zażyłam wszystkie antybiotyki naraz i teraz nie wiem jak stąd wyjść. Oraz nie wiem dlaczego jestem czwarta na Gliście. Całowałam się ze wszystkimi w tej szkole. Z facetami, dziewczynami, woźnym, muszę być w pierwszej trójce - Brittany
Nie ufam mężczyznom z loczkami. Cały czas wyobrażam sobie ptaki, znoszące jajka w ich włosach i uważam to za obrzydliwe. - Sue
Teraz powąchajcie się pod pachami. Czujecie? To zapach porażki, który zaśmierdza mi biuro- Sue
Sue: Doprowadzimy ten chór do upadku.
Quinn: A ja odzyskam chłopaka!
Sue: To mnie nie obchodzi.
Carl: Santana, prześwietlenia pokazują, że masz zdrowe zęby.
Santana: To prawda.
Carl: Nie mogę cię uśpić. Z narkozą nie ma żartów.
Santana: Mój tata jest lekarzem. I to prawdziwym, a nie od zębów. Studiował czy coś tam. Mam wypasione ubezpieczenie zdrowotne. Walnij nam pan dawkę z tej butli, bo chcemy sobie poszaleć.
Sue: Chcesz tabletkę z żelazem? Podtrzymuje cię na siłach podczas miesiączki.
Will: Ja nie mam miesiączki...
Sue: Ja też nie.
Will: Ballada. Ze średniowiecznego angielskiego balade. Co oznacza to słowo?
Brittany: Samca kaczki.
Sue: Kupię ci pieluchę na brodę, bo wygląda ona jak pupa niemowlaka.
Brittany: mam dla Ciebie inną koszulkę
(Pokazuje koszulkę Santanie a tam :Libijka")
Santana- Jestem latynoską!... a miało być lesbijka?
Brittany: A nie jest?
Quinn do Rachel - " Słuchaj Papaj! odczep się od Finna"
Brittany-" nie chcę umrzeć przed ostatnim odcinkiem "Pogody na Miłość""
Nie tłumacze tego, bo straciłoby na znaczeniu:
Santana: Only Straight I Am Is Straight-up Bitch.
[Wszystkie sceny Sue z pamiętnikiem i kącik Sue]
Rachel: To było świetne. Brak mi słów. Miałam związek z gejem. To materiał na piosenkę.
[biba u Rachel]
[piosenka o kubku, opasce i pstrągowej paszczy]
Finn: Powiem to najuprzejmiej jak umiem, ale wyglądasz jak d.zwka typu smutny klaun.
[sceny kiedy Santana wspomina o Lima Heigths i mówi, a raczej krzyczy po hiszpańsku]
[bójka Santany z Lauren, a wcześniej z Quinn]
Bardzo podobały mi się teksty z 7 odcinka 2 sezonu, np.:
Sue: (wyciąga brokuł zza biurka)- Co to jest?
Mercedes: Szczotka do kibla
Sue: Brokuł. Brittany myślała, że ścięłam drzewo Gumisiów.
W ogóle cała scena, jak Will z Mike'm tańczy przy "Make the Laugh", zwłaszcza mina Mike'a- bezcenna.
Holly: Nazywam się Holly Holiday. A wy?
Puck: Jestem Finn Hudson, główny rozgrywający.
Santana: Rachel Berry, jego wrzaskliwa dziewczyna.
Brittany: Jestem Mike Chang.
(i znów mina Mike'a rozbraja :))
Bądź też S02E18, jedna z grubasek o plakacie Quinn przed wyborami królowej balu:
"Myślałam, że zadziera nosa, ale tak naprawdę pochodzi z ludu!".
aż tak dokładnie nie pamiętam dialogów, ale ostatnio co mnie rozśmieszyło to reakcja Jesse St. James'a na występ Wade'a w 3x16 :)) Jego mina jak go zobaczył sukience i szpilkach, i to jak próbował go ściągnąć ze sceny, LOL :))
Puck - Skąd Masz tą malinkę?
Quinn- to nie malinka
Puck- nie wmówisz mi tego, jestem koneserem malinek, potrafię je formować w różne rzeczy
Quinn- poparzyłam się lokówką
Brittany- bo lokówki trzeba używać w wodzie
ta gruba laska co Puck do niej startował( sory nie pamiętam imienia) takie oczy na Brittany i "nieee....."
Rachel kiedy oskarżała Quinn o romans z Samem
Rachel- na pewno coś jest na rzeczy
Quinn- nie zdradzam Finna z Samem!
Santana- to wina Sama.... I Rachel!
Rachel- a co ja zrobiłam!?
Santana- nie wiem ale coś na pewno!..
Świetne były też sceny jak Santana chciała przyłożyć Rachel:
Kurt- Wiedziałem że Rachel będzie chciała zawładnąć Glee pod nieobecność pana Schue
Pokazana scena w Sali Rachel pisze na tablicy " Ja" i mówi " Co byście chcieli usłyszeć w moim wykonaniu na regionalnych" Santana wpada w szał i chce jej przywalić, wszyscy trzymają Santanę a Rachel krzyczy
Druga scena kiedy przegrali regionalne i Kurt opowiada o tym Blainemu
Kurt" I Wtedy Santana dostała ataku..."
Santana" Pochodzę z jakiejś dzielnicy, a wiecie co tam się wyprawia!" I z łapami w stronę Rachel, a Quinn i Mike musieli ją trzymać bo by była niezła jatka
Pamiętam jeszcze że w 2 sezonie jak był odcinek o Michaelu Jacksonie to Rachel go skrytykowała a Santana też powiedziała coś śmiesznego coś w stylu " Wylałabym Tobie z chęcią to cappucino na głowę, ale szkoda kawy" nie pamiętam dokładnie ale wiem że też było dobre
Dla mnie megasmieszny byl wideoklip do run joey run, tekst Brittany w ktorym pyta Willa czy Jesse jest jego synem albo mowi kelnerce ze w jej jedzeniu byla mysz. No i ogolnie caly odcinek w ktorym Rachel zakochuje sie w Willu i jest tez mowa o Susan Pepper:-)
Sue: Często krzyczę do bezdomnych: Hej, jak Ci się podoba bezdomność ? Może choć raz spróbuj nie być bezdomnym ?
Sue: Nie mogę zawiesić kogoś w prawach uczniowskich za to, że popchnął Cię na szafkę. Powie, że po prostu się potknął i przez przypadek Cię szturchnął. Ja zawsze tak mówię.
Sue: Nikt nie odchodzi z cheerleaderek! Albo umierasz, albo jesteś wyrzucona przeze mnie.
Brittany: Mogę dostać niebieską szczoteczkę ?
Carl: Jasne, mogę dać Ci dwanaście.
Brittany: Czy jesteś kotem ?
Will: Siemasz, seksowna damulko. Muszę Ci coś powiedzieć. Uwielbiam, jak jesz w tych rękawiczkach i wydajesz przeurocze dźwięki. Weź nam trochę winka i wpadnij. Poszalejemy sobie. Na całego! Poturlamy się w sianie. Ja już się turlałem i myślałem o Tobie, ujeżdżając byka.
Sue: Kiedy usłyszycie swoje imię, stańcie obok tej czarnej, błyszczącej rzeczy.
Will: To pianino, Sue.
Sue przekonująca Pucka i Britt, że Will jest rasistą.
2x18
Santana : "I've gotta gay. Go. Go. I've gotta go"
*uśmiech Blaine'a, jakby przejrzał Santane*
Jest jeszcze Mercedes i jej ''Gej gej gej gej gejowski gej gej gej gej''. Albo raczej jest to Kurt'a i Blaine'a, bo oni mówili to w jej wyobraźni.:pp ''Wypadła mi z buzi różowa torebeczka!''. xd Hahaha, to mnie rozwaliło.;P
Dobra scena była też w 1 sezonie kiedy Mercedes chciała być z Kurtem( nie wiedziała że jest gejem) kiedy myli te samochody
Kurt" jak kocham już kogoś innego"( patrzy Na Finna)
Mercedes " kto to jest?!" Spogląda na kogo patrzy Kurt a tam wyłania się Rachel w tym śmiesznym płaszczu przeciwdeszczowym i wyciska tą gąbkę z niezłą miną
Mercedes " To Rachel?!"
Kurt wielkie oczy " yyy Tak...Rachel"
Scena kiedy Sue wymyśliła pokaz z armatką.
Sue" Brittany gratuluje zostałaś wybrana właź na górę!"
Quinn" Ale to jest niebezpieczne może jej się coś stać!"
Sue" dobra wiedziałam że tak będzie żeby zaspokoić wasze główki przeprowadzimy test, dawać mi tutaj kukłę!"
Wsadzają kukłę do armatki i bam rozpada się na kawałki
Sue" dobra.. Kto zna niemiecki?!"
Brittany widząc głowę kukły" Umrę, nie chcę umierać przed końcem " pogody Na miłość"
Quinn" nie przejmuj się powiemy o wszystkim Panu Schue"
Scena po Thrillerze w łazience Brittany, Quinn i Santana
Quinn" dziewczyny co robimy zostajemy w Chearioskach czy wybieramy Glee?"
Wychodzi Sue" mam tutaj dla Was do podpisania rezygnację z Glee"
Quinn" Co Pani tutaj robi?"
Sue" rozkoszuje się moimi bezszelestnymi porannymi kupkami oraz podsłuchiwaniem Was" Mina Quinn bezcenna..
Sue" Brittany a to jest list do Ciebie od armatki ręcznie pisany przez nią samą, pamiętaj że armatka ma jeszcze 3 małe armatki i one będą smutne jeżeli mamusia przegra"