PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110541}

Glina

2003 - 2008
8,1 27 tys. ocen
8,1 10 1 26563
7,7 6 krytyków
Glina
powrót do forum serialu Glina

Scenarzysta Gliny powiedział w wywiadzie dla "Metra" że producent zaniósł do TVP sześć odcinków trzeciej serii. I podobno już zaczęli je czytać. Z tym że sam Maciejewski mówi że jakoś nie bardzo wierzy w szczęśliwy finał....

paw_2

Ja wolę się nie nastawiać.

ocenił(a) serial na 10
paw_2

Według mnie TVP postępuje bez sensu. Robią 3 nowe słabe seriale zamiast kontynuować jeden dobry....

ocenił(a) serial na 10
Maciejoks

Się zgadzam z powyższym. miejmy nadzieje, że wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy i trzecia częśc "Gliny" jednak powstanie.

paw_2

Tutaj link do wydania z tym wywiadem, znajduje się on na stronie 8: http://bi.gazeta.pl/im/1/12508/m12508311,TEMWA120918A.pdf

Byłoby świetnie, gdyby trzeci sezon został nakręcony, choć biorąc pod uwagę obecne problemy finansowe TVP może być z tym bardzo ciężko...

ocenił(a) serial na 9
Mieloneq

Jakby nic z tego nie wyszło (a nie wyjdzie) to mogliby jakoś wydać ten scenariusz 3 serii w małym nakładzie, albo wrzucić do sieci. Taki gest dla fanów...

ocenił(a) serial na 10
paw_2

Cóż, miło byłoby śledzić dalsze losy Nadkomisarza Gajewskiego, ale jak dla mnie serial powinien zakończyć się na 2 sezonie. Ostatnia scena ostatniego odcinka 2-ego sezonu moim zdaniem świetnie zakańcza serie. Tak w skrócie "niedomknięte drzwi".

ocenił(a) serial na 10
paw_2

Wreszcie jakaś dobra wiadomość dzisiaj, cieszę się że producent i reżyser nie rezygnują po mimo tylu lat przerwy.
Pewnie rozważą poważnie tą propozycję dopiero jak "Paradoks" okaże się klapą o będzie miał niską oglądalność (jak dla mnie słaby choć w ostatnim odcinku pod koniec coś troszkę ruszyło).
I taka propozycja: Skoro drugą serię oglądało 2mln widzów (zakładam że mniej więcej tylu jest fanów) to czy nie można by było zrobić coś w rodzaju "zrzutki na film". Byłby to rodzaj przedpłaty za film (załóżmy 60zł) a w zamian dostalibyśmy go po nakręceniu na płytkach dvd. Jeśli zbiórka się nie uda to trudno i wtedy reżyser zwróciłby kasę.

Ps. Teraz już wiem dlaczego jednak glina 1> glina 2

ocenił(a) serial na 10
cdplayer

"Jeżeli mielibyśmy zachować ciągłość ekipy – ja na piszę scenariusz, Władek stanie za kamerą, a Jurek z Maćkiem zagrają"
Czyli wnioskuje że Gajewski przeżył.

ocenił(a) serial na 9
paw_2

Trzeciej serii ? To Gajewski przeżył?

ocenił(a) serial na 10
Rimmonize

tak 3 Pasikowski od początku mówił iz GLINA to trylogia

ocenił(a) serial na 10
paw_2

Myślę, że to może przejść. Pasikowski znów jest na fali, Pokłosie ma jakąś tam oglądalność jak na polskie kina, a nazwisko reżysera pojawia się tu i ówdzie.
Ponadto - Pasik idzie za ciosem, w styczniu kręci film o Kuklińskim. Akurat będzie czas, by jesienią nakręcić zdjęcia do 3 Gliny i utrzymać w odpowiednim klimacie. : )

ocenił(a) serial na 10
sosniak

Obyś miał rację!

ocenił(a) serial na 10
idalia_731

"Paradoks" bardzo dobry (szczególnie końcówka) oby nie stanął w kolizji z "Gliną". Wszak Boguś może poczekać jakiś czas, tj. teraz niech dadzą Gajewskiego, a później nakręcą Kaszowskiego :-)

Obawiam się tylko, że w odpowiedzi usłyszymy o dziurze w kasie TVP spowodowanej niską ściągalnością abonamentu.

ocenił(a) serial na 10
gomi

Paradoks jest fajnym serialem, to fakt.
Gajewskiego, to już, kurde, z przyzwoitości mogliby dać. Przecież to domknięcie historii, inwestycji na którą już wyłożyli kasę.