PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32005
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Postać Gennaro

ocenił(a) serial na 10

Jestem świeżo po obejrzeniu drugiego sezonu. Czy zastanawialiście się nad motywami postępowania Gennaro w drugim sezonie. Otóż "sprzedał" on teścia oraz wystawił ojca na śmierć. Nie chciał zabić Ciro gdyż jak twierdził najważniejsze są interesy. Co kierowało jego poczynaniami. Jakąś forma nieodwzajemnionego uczucia ze strony ojca czy czysta kalkulacja biznesowa?
1 - W odcinku gdzie był z ojcem w Niemczech, po poprzednim uratowaniu życa ojcu, mocno się wkurzył gdy ojciec oznajmił mu że on nie może wrócić do Neapolu. Czy była to złość spowodowana odrzuceniem jako syna czy wspólnika

2 - w jednym z końcowych odcinków, gdzie po wcześniejszej rozmowie z Patrizią, ostrzega ojca przed czekającą go zasadzką ze strony Ciro znowu przeżywa zawód, gdy ojciec zamiast podziękować mu martwi się o Patrizię. Patrizią to konkurencja do serca ojca czy do władania Neapolem?

W ostatnim odcinku też niezbyt mile spogląda na Patrizię?

A może to efekt "Hondurasu" i po prostu zniszczona psychika?

ocenił(a) serial na 9
pawlow44

myślę, że to mogła być urażona duma, poczucie odrzucenia przez ojca.
Dając Ciro pistolet mói, że to ten jad, który się w nim sączy. Ciro, kiedy został odrzucony przez rodzinę Savastano, a w zasadzie przez Gennego postąpił podobnie - zaczął się mścić.
Gennaro dwa razy uratował życie ojcu, a jak mówią -do trzech razy sztuka ;) Z tym, że powinien mieć jaja i sam go zabić, a nie wysłużył się Ciro, a na dodatek dał synowi na imię Pietro. Przyznam, ze nie rozumiem tej akcji, czy to jakieś uczczenie czy co? Jeśli tak to mega słabe. Może to pokazanie, że jedno się kończy, drugie się zaczyna?
Nie wiem, mam tylko nadzieję, że jak go odstrzelą to podpalą mu te rurki ;)