PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615608}

Gomorra

2014 - 2021
8,4 32 tys. ocen
8,4 10 1 32005
8,8 9 krytyków
Gomorra
powrót do forum serialu Gomorra

Nie ukrywam, że "Gomorrę" ogląda się świetnie. Są dobrze zarysowane postacie, świetna gra aktorska i doskonale dobrana muzyka oraz b.dobre zdjęcia. Mamy świat brudny, surowy, syfiasty. Niestety jest sporo absurdów takich jak: angażowanie księgowych w morderstwa, morderstwa popełniane przez bossów na oczach postronnych osób albo przy sporej ilości świadków , gówno warte sojusze, które są często zrywane, brak jakichkolwiek zasad. To mocno nielogiczne. Brak mi w serialu akcji policyjnych, tajniaków, służby w tym serialu tu nie istnieją.

ocenił(a) serial na 10
Gibon_Szybkoreki

akcja sezonow 1-3 rozgrywa sie na przelomie kilku miesiecy, kto czytal ksiazke wie, ze podczas wojny "secejsonistow" (Conte) z klanem Di Lauro (Savastano) nie bylo zatrzyman nikogo znaczacego, wiec w serialu tez nie jest to ukazane i faktycznie troche dziwnie to moze wygladac, gdy non stop sie wyzynaja i policja nie reaguje, ale w prawdziwym swiecie wygladalo to podobnie

ocenił(a) serial na 8
t2727

Zaznaczam że książki nie czytałem, ale w serialu brakuje mi działań policyjnych. Podsłuchy, planowanie zatrzymań, skorumpowani gliniarze. Podejrzewam, że policja coś próbowała z tym robić.