Witam!!!
Wzorem lat ubiegłych proponuję oddzielny temat dla głównej tajemnicy sezonu, tym razem szóstego :) Zacznę od tego, że myliłem się co do bohatera tajemnicy, bo pod koniec sezonu piątego wszystko wskazywało na Anę Solis... Scenarzyści wprowadzili jednak rodzinę Bolenów, więc to, co ukrywa Ana będzie zapewne tylko wątkiem pobocznym.
Moja teoria (na podstawie domysłów innych osób i własnych) jest taka:
- z rodziną Bolenów powiązania będzie mieć Julie Mayer
- Julie miała romans z Nick'iem Bolen'em, ale zakończyli go dawno i przeszli na stopę przyjacielską (nie ujawniono tego, że znali się wcześniej, ale należy zauważyć, że po lekcji matmy z Dannym Nick mówi Julie, że dziękuje jej za to, że interesuje się Danny'm, choć ten nie jest z jej ligi - czytaj: "jest za młody dla niej")
- końcowa scena (to czego nie widzimy) -> Julie wyznaje Danny'emu, że Nick miał z nią romans, a ten wpada w furię... Danny kłóci się o to z ojcem i Nick, żeby nic się nie wydało, napada na Julie...
- Bolenowie sprowadzają się na Wisteria Lane przez Danny'ego (sugeruje to Angie pytając go: "Czyja to była wina?")
- Co złego zrobił Danny??? Myślę, że Danny zrobił coś swojej dziewczynie po tym jak dowiedział się, że spała z jego ojcem... np. chciał oblać jej twarz kwasem... W ostatniej chwili zasłoniła ją Angie, która usłuszała ich kłótnie i została oblana kwasem po plecach... stąd jej blizna...
- Teraz sytuacja się powtarza z Julie...
To moje propozycje, a jakie są Wasze???
Pozdrawiam!!!
http://www.filmweb.pl/topic/1137642/%22Desperate+Housewives%22+-+SEZON+6+-
%3E+przypuszczenia,+spoilery,+itp.html
powiem Wam, że według mnie sezon 6 ma mocny wstęp. Nawet powiem, że mocniejszy od sezonu 5 czy 4... Przedstawienie rodziny Bolenów niczego sobie, a ostatnia akcja z Julie bije na głowę... teoria z kwasem ? hmm. dla mnie to brzmi zbyt surrealistycznie... Jednak powrót Julie chyba będzie mieć coś wspólnego z nową rodzinką :D
Co do powiązań Julie z Bolenami mam takie same odczucia.
Otóż ze spoilerów do 6.08 wynika, że Julie już mogła spać z Nickiem. W premierze wyraźnie widać, że ten ją podrywa po tym gdy jego syn poszedł wynieść śmieci + text o jej lidze. Na dodatek Julie ma być w ciąży - i z jednej strony moja teoria może być trafna i może z drugiej nie, bo z jednej strony próbuję wszystko powiązać na siłę...aczkolwiek sądzę, że...Julie kiedyś spała z Nickiem (jak zauważyliśmy w zeszłym sezonie - lubi starszych mężczyzn) i zaszła w nim w ciąże; na 6 tygodni przed ślubem Susan i Mike'a Julie wyznaje Danny'emu prawdę o swoim romansie z jego ojcem i dlatego się kłócą (P. McCluskey to widziała)...później Danny kłóci się z ojcem i mówi mu, że wie wszystko. Zaś stary Bolen decyduje się albo "pozbyć się" samej dziewczyny, albo niechcianego dziecka...jak wszyscy wiemy Danny'ego po ślubie nie było w domu, więc Nick poszedł go szukać - okazja czyni złodzieja...środek nocy, pusta ulica - Nick dusi Julie...a potem na dodatek wszystkie podejrzenia spadają na jego syna (lub nie?) co jest mu bardzo na rękę...jeśli ta teoria byłaby prawdziwa to sądzę, że wcześniej czy później Danny powie matce o romansie starego Bolena...i wtedy ta zacznie podejrzewać męża...który (jak to w DH bywa - wielkie zaskoczenie) może okazać się niewinny...
Ale pożyjemy zobaczymy...wszystko jest możliwe; możliwe jest to, że to Danny dusił Julie...aczkolwiek ja się skłaniam ku jego ojcu jako sprawcy...Nie wiem jak Julie ma się do tajemnicy...ale możliwe jest także, że wątek z uduszeniem będzie po prostu pobocznym co do tajemnicy , np. : opcja a) moja w/w teoria - ale nie będzie to związane z główną tajemnicą i blizną Angie. b) Julie po prostu padnie ofiarą kogoś z nowej rodziny co wzbudzi podejrzenia sąsiadów...a i przy okazji w 6.02 Julie usłyszy/zobaczy coś czego Angie nie chciałaby zdradzić - to jest potwierdzone.
Nie mam pojęcia o co chodzi z blizną. Marc Cherry powiedział Ausiello, że zaczniemy się dowiadywać o co chodzi z blizną etc. - ale bez podania powodu, który doprowadził do tego...dopiero od połowy sezonu ma być powoli ujawniana prawda o bliźnie i tajemnicy jaka się za nią kryje.
A i jeszcze na koniec zwrócę uwagę na jedną nie/istotną rzecz, którą wyczytałem na forum TV.com, która może mieć jakieś znaczenie - aczkolwiek byłoby to w jakimś stopniu powielenie wątku tajemnicy z 4 sezonu...otóż jak pewno niektórzy z Was zauważyli - pod koniec odcinka 6.01 Angie mówi "Nie wiem co wstąpiło w TEGO dzieciaka." - co może oznaczać, że nie jest on ich synem...a i może nie mieć też żadnego znaczenia.
Pozdrawiam.
Teoria, że Danny jest adoptowany przstała wydawać mi się taka głupia po głębszym zastanowieniu... A więc tak: była mowa o eksplozji oraz Angie stwierdziła, że Nick przez nią cierpiał... W sumie nie wydaje mi się to zbyt prawdopodobne ale to ma sens ;)
Ktoś na forum http://www.wisterial.fora.pl/ napisał, że "Angie Bolen" to nie jest prawdziwe imię i nazwisko mieszkanki 4352 Wisteria Lane? Czy to prawda?
(Wybaczcie, le komputer mi nawalił i nie mam dostępu do neta - nie jestem na bieżąco z odcinkiem 6x03)
Na pewno nie jest prawdziwe, ponieważ w odcinku 6x03 Angie mówi do Nicka:
"Nie będziemy za każdym razem jak się przeprowadzamy zmieniać nazwiska".
To się rozumie samo przez się...
Nick zapytał ją "Może już skończymy z tym Bolen "biznesem"?".
Widać, że on się gryzie i chce już to wszystko zakończyć, jednak Angie jest tu głową rodziny póki co i o tym decyduje, silna z niej babka. A Nick jej się na razie podporządkowuje...Czy to nie przypadek, że do domu Mary Alice (która tak naprawdę się nie nazywała) wprowadzili się nowi ludzie - Nick, Angie i Danny Bolen, którzy także się tak samo nie nazywają...? P.S.: Z ich rozmowy raczej wynika, że Danny to Dany. Zaś oni mają zupełnie inne zarówno nazwiska jak i imiona.
A teraz PONADTO - w czyim domu mieszkała Dylan Mayfair...?
Dylan ?
Ona narazie nie gra w serialu , ale ogólnie jest córką Katherine , i to u niej mieszkała .
Dylan mieszkała na 4356 a nie na 4352 Wisteria Lane. Dylan i były dom Mary Alice mają tyle wspolnego co Syberia i Amazonia. Nie rozumiem twego pytania, ale za odpowiedź na temat Bolenów, dziękuje bardzo Wam wszystkim.
Nie oglądałem w ogole tego odcinka i chciałem wiedzieć.
Po prostu zastanawiałem się nad tym, czy przypadkiem nie mieszkała w dawnym domu Mary Alice osoba, która tak naprawdę nie jest tą za kogo ją się podawało - mam tu na myśli Dylan, która przecież nie jest córką biologiczną Kath. Wtedy to byłby już trzeci taki przypadek. Wiadomo ocb? ;p
Witam!!!
No to po odcinku numer 4 wiemy, że Nick ma coś wspólnego z Julie, a blizna Angie jest skutkiem jakiejś eksplozji...
Ciekawe...
Pozdrawiam!!!
Na amerykańskich forach pojawiły się 2 teorie dotyczące sprawcy uduszeń. Naturalnie poza oczywistymi kandydatami w osobach członków rodziny Bolen.
1) Orson - Ma słabość do rudowłosych i w ten sposób może odreagowywać swoje klęski w małżeństwie z Bree i ostatecznie próbować udusić ją.
2) Eddie - kolega Danny'ego, właściciel auta, pod którym Susan prawie przygniotła Danny'ego; pracował w kawiarni, w której duszono tę biedną rudowłosą kelnerkę, ponoć to on był jej adoratorem, którego ona odrzuciła, nie wiadomo jednak, za co miałby dusić Julie (mógł Danny powiedzieć mu o jej romansie z Nickiem, a dajmy na to jego rodzice rozwiedli się z powodu takiego romansu).
W to nie wątpię...ja także na to wpadłem...i chyba nawet wcześniej. xP
Dr_Mistery - można wiedzieć na jakich amerykańskich forach? Można prosić o link? :) Ja swoją teorią podzieliłem się już z użytkownikami TV.com na oficjalnym forum Desperatek na owej stronie. ;d
Nie napisałem "wpadłem pierwszy"...
Ale potwierdzam: Arno wpadł na to wcześniej na naszym forum ( http://www.wisterial.fora.pl/sezon-6,41/6-08-the-coffee-cup,1556.html )
Teoria o koledze Dannego jest prawdopodobna... Ma on bardzo podobne buty, jak ktoś, kto dusił Julie. Poza tym nic o nim nie wiemy, pojawił sie na razie epizodycznie. Twórcy serialu więc dopiero rozwiną jego postać później, byśmy mogli poznać motywy jego działania...
PS. Scena z tortem w 4 odcinku 6 serii była zajebista:D
Witam!!!
Ja ma pytanie: Gdzie jest Danny??? Moim zdaniem scenarzyści celowo go nie pokazują... Wiemy, że został oczyszczony z zarzutów wobec Julie, bo kamera z monopolowego pokazała, że pił piwo przez ponad godzinę podczas gdy dokonano na nią ataku. Jednak jakiś fakt mógł zostać zatajony i to on mógł jednak napaść na Julie i na tą dziewczynę z baru. Oto moje spostrzeżenia:
- przekonał Anę żeby dała mu alibi
- zaprzyjaźnił się z ciapowatym "Eddie'm", któremu pomógł z samochodem
- na kamerze mógł być przebrany w ubrania Danny'ego Eddie z kapturem na głowie (mogło nie być widać twarzy), którego poprosił Danny o pójście z Aną na piwo (taka przysługa za naprawę samochodu)
- Julie mówi do Nicka, że Danny to MIŁY CHŁOPAK i dlatego z nim poszła do kina, potem kłóci się z Dannym (o Nicka lub o to, że mogą być tylko przyjaciółmi), a ten wybiega zdenerwowany (czytaj: wpada w furię)
- dziewczyna z baru rozmawiając przez telefon nie wymienia żadnego imienia (dlaczego wszyscy sądzą, że chodzi o Eddie'ego??? dlatego, że z nią pracuje???), mówi tylko, że ten ktoś jest MIŁYM CHŁOPAKIEM, ale teraz nie szuka nikogo do związku, po czym chłopak szybko się rozłącza (czytaj: wpada w furię)!!!
Moim zdaniem wszystko wskazuje na DANNY'EGO!!! Poza tym coś musiał zmalować wcześniej, że rodzina Bolenów przez niego się przeprowadza (Danny mówi, że nie chciał się przeprowadzać, na co pana pytanie Angie, skierowane do Danny'ego: "Czyja to była wina?").
Co Wy sądzicie o mojej teorii??? Czekam na opinie...
Pozdrawiam!!!
Zarówno za twoją teorią i teorią Eddiego przemawiają również słowa Nicka na końcu 8 odcinka.
Przeszło mi przez myśl, że to może Angie Bolen jest odpowiedzialna za atak na Julie... Wiedziała o romansie męża już wcześniej. Poza tym można zauważyć, że jest silną psychicznie kobietą, więc fizycznie też może być. Choć swoją drogą, chyba ciężko kogoś unieść za szyję.
Pomimo że Julie i kelnerka zostały zaatakowane w podobny sposób, to nie koniecznie musiała to zrobić jedna osoba...
to raczej Angie Bolen, zazdrosna o swojego meza. Poza tym kobieta ma problemy z atakami furii, pokazane w sytuacjach gdy bejsbolem rozwalila samochod kolegi Dannego i kiedy rozmawiajac z synem przypomniala mu, bo ten nie chcial sie jej zwierzac, ze kiedy jakas kobieta obrazila go (chyba), ta jej za to przywaliła. Zazdrosna byla o kelnerke dotykajaca Nicka, pozniej koncowa scena byla pokazana z perspektywy podgladacza - Angie obserwujaca kelnereczke i meza za oknem ;)
Danny byl podejrzany na poczatku, ale z czasem pokazano ze to raczej lagodny i spokojny chlopak.
A ponieważ wszystko wskazuje na Nicka, całkiem możliwe, że winna jest Angie - jak to zazwyczaj w 'Gotowych...', okazuje się, że za wszystkim stała osoba, po której widzowie by się tego nie spodziewali. (:
jeszcze dodam, ze Angie probowala zwalic wine na Katherine - podjudzala Susan, ze to Kat poddusila Julie - ewidentnie miala nadzieje, ze akurat nie bedzie miala alibi i stanie sie jej kozlem ofiarnym :)
Musze powiedziec, bo ostatni odcinek ogladalam z mama wiec i z napisami, ze ktos nieumiejetnie przetlumaczyl koncowa scene - w slowa kelnerki wlozyl zwrot "pan", co by wskazywalo, ze napastnikiem jest mezzyzna, podczas gdy oryginalnie po ang jedyny zwrot jaki mamy to "you", nie ujawniajacy zadnej płci :)
Postać która dusiła kelnerke jest niemal identycznego wzroostu co ona, więc na 100% to nie jest Nick, który jest dość wysoki - a to kolejny dowód, że to jego żona, a na pewno kobieta... z racji niskiego wzrostu... No chyba, że Andrew, który ma jakies 170 cm - no ale on nie ma motywu.
Trafna uwaga z tłumaczeniem... Choć przedostatnie zdanie brzmi: Did you forget anything? - czyli odnosi się do osoby, która mogła tam być wcześniej...
A wracając do blizn Angie - wydaje mi się, że są skutkiem jakiegoś pożaru bądź wybuchu który mógłby spowodować jej syn...
Mam pytanie: w jaki dzień tygodnia "Gotowe na wszystko" lecą w USA?
Co do blizny Angie, to w którymś odcinku było coś powiedziane o wybuchu, więc pewnie stąd ta blizna.
W U.S.A. lecą w niedziele o 20-ej, czyli o 2-ej nad ranem czasu polskiego w poniedziałek.
Angie wspomniała o wybuchu podczas rozmowy ze swoim synem na temat usunięcia blizny w odcinku 6x04 "The God-Why-Don't-You-Love-Me Blues
".
Witam!!!
Wrzucam temat na początek, ponieważ sezon powoli się kończy i może ktoś zechce podyskutować o rozwiązaniu tajemnicy. Wszystko powoli się wyjaśnia, ale swoją opinię napiszę po o oglądnięciu odcinka 6x18.
Pozdrawiam!!!
dobra wiec wiemy narazie tyle:
- Angie kiedys byla zwiazana z psychopata, Patrickem Logan, ktory jest ojcem Danniego (Tyler)
- wiemy, ze zabito czlowieka w trakcie jakies organizacji
- Angie ma blizne po eksplozji...
- jej prawdziwe nazwisko to Angela De Luca
moim zdaniem Patrick chce zabrac Angie syna, lub cala rodzinke zniszczyc! wiemy, ze Drea de Matteo nie wroci po 6tym sezonie wiec jest szansa, ze ona zginie probojac ochronic syna!
jestem baaaardzo ciekawy jak to sie wszystko zakonczy, uwielbiam ten sezon z De Matteo, lecz jakos duzo nie moge sobie jeszcze wyobrazic :P
Przypominam o próbie uduszenia Julie i uduszeniu tej kelnerki. Za cholerę nie wiem jak to się może łączyć z główną tajemnicą. Przez chwile przebrnęło mi na myśl, że mógł to zrobić Sam, ale to tylko domysł nie poparty dowodami. Po prostu poza głównymi bohaterami tajemnicy to chyba jedyna mroczniejsza postać. Tajemnica Angie w sumie w 90% jest znana, nie wiem co jeszcze nowego możemy się dowiedzieć. Co najwyżej tego, kto zginął. A może to zemsta rodziny bądź bliskich zamordowanego? Może chcieli zabić dziecko Bolenów ale nie wiedzieli kto nim jest i podejrzewali, z jakiś powodów, że to dziewczyna? Obie, bądź co bądź, były mniej więcej w wieku Danny'ego. Z drugiej strony to też nie ma sensu, no bo chyba zauważyli by, że do właśnie Danny (no mówmy mu Tyler może:) mieszka z Bolenami. Ehh... wszystko byłoby jasne gdyby tylko nie te napaści.
Co do dusiciela tez mam takie przeczucie że być moze chodzi o Sama. Jak wiemy gość jest podejrzany, ma jakąś tajemnicę. Patrząc na jego ofiary- rude kobiety, mam wrażenie że jego domniemane zbrodnie mogą być pewnym rodzajem zemsty na Rexie że wybrał :rude zdzirę" a nie jego matkę. Wniosek jest taki że jeśli moje szalone dygresje okażą się prawdziwe Bree jest zagrożona;p
Witam!!!!
Oto streszczenie odcinka 21 - "A Little Night Music":
Angie's ex, Patrick Logan, finally catches up with her; Susan and Gaby plan an elaborate scheme; Lynette sees a different side of Eddie.
Ostatnie zdanie nakierowuje moje przypuszczenia na to, że dusicielem okaże się Eddie...
Pozdrawiam!!!
Gotowe na wszystko w stacji ABC szukają właśnie dwoje aktorów do nowych postaci:
Althea: Bystrą i wyrafinowaną Afroamerykankę przed 30-stką, która zostawiła swą restaurację w Chicago by wrócić do korzeni i rodziny na Wisteria Lane
Robią też casting na Afroamerykankę pod 50-tkę - matkę Athei.
Źródło:
http://blogs.wickedlocal.com/hull_blog/?p=33741
Ciekawe, ciekawe... O ile dobrze pamiętam, to Betty Applewhite była właśnie z Chicago, czy to ona jest rodziną nowych postaci? Choć z drugiej strony to już nie mieszka na WA.
Wraz z pozwem Nicollette Sheridan, który ma miejsce po za kadrem, "Gotowe na wszystko" robią wszystko co tylko mogą by przywrócić uwagę na ekran, pakując w finał sezonu narodziny, śmierć, zniszczenie i fachowy (?) sekret. Odcinek nie zostanie wyemitowany aż do 16 maja, ale dzięki producentowi Bobowi Daily, mam zapowiedź pięciu zawirowań, jakie musisz zobaczyć.
ŻADNYCH WIĘCEJ PIENIĘDZY, SKARBIE
"Mike i Susan będą mieli jakieś finansowe kwestie", wyjawia Daily. “Spodziewają się ekonomicznych turbulencji, których doświadcza Ameryka, i stworzy to wątki w ich małżeństwie, przez co zmusi ich to do przeprowadzenia zmieniającej ich życie decyzji w finale.”
DOSTARCZENIE JAKIEGOŚ WIĘKSZEGO DRAMATU
Przeklęta ciąża Lynette dojdzie do trafnie (?) mrocznego zakończenia, gdy wyda je na świat w "trochę przerażających okolicznościach", mówi Daily. “Nie chcę dawać za dużo wskazówek, ale jest to związane z tajemnicą tożsamości Dusiciela z Fairview. Ona będzie się coraz bardziej zbliżać do odkrycia danych osoby terroryzującej kobiety z Fairview, i potem wyda na świat swoje dziecko, jak już powiedziałem, w okolicznościach mniej niż idealnych.”
SYN...
Bree odkryje prawdziwe intencje "syna" Jeremy'iego. “Niestety dla niej,” mówi Daily, “on zna jakąś szokującą tajemnicę Van de Kamp'ów która powróci by dopaść [Bree - przyp. red.]. On ma asa w rękawie, który użyje przeciw niej."
PRZYJACIÓŁKI NA ZAWSZE?
Gabi zostanie wciągnięta w tajemnicę Angie. “Gabi przestanie być powiernicą Angie,” ciągnie Daily. “Pomoże też jej uciec od swej przeszłości" W, być może, powiązanej wiadomości, Daily obiecuje, że ktoś "z widowni, kto zna ten sezon” zginie w finale.
WYBUCH
Plany wysadzenia domu na Wisteria Lane wzięły w łeb [dosłownie: zostały zatopione], ale Daily obiecuje, że w finale będzie "wielka eksplozja".
Źródło:
http://ausiellofiles.ew.com/2010/04/15/desperate-housewives-finale-spoilers/
William Keck: "To jest super ekscytujące, ale obiecałem nie wyjawić za dużo. Jeden z aktorów/aktorek, które grało regularną postać, podpisał/podpisała właśnie kontrakt, dzięki czemu pojawi się w następnym sezonie. Postać może się nawet pojawić w majowym finale! No dobra, nie może, ale on albo ona na pewno się pojawi na Wisteria Lane [w finale sezonu - przyp.red.]. Obiecałem, że zachowam dane aktora/aktorki w tajemnicy ale styl w jakim powróci jest genialny i będzie miał swoje reperkusje w sezonie siódmym. Dobra. To wszystko co chcę powiedzieć. Z wyjątkiem odpowiedzi na oczywiste pytanie: To nie będzie Nicollette Sheridan. Zgadujcie...".
Źródło:
http://www.tvguidemagazine.com/kecks-exclusives/which-former-housewives-series-r egular-is-returnin-4713.html
hmmm....ö.kto zginie to chyba juz wiadomo :D
SPOILER
..
wiemy przeciez tez juz, ze Drea de Matteo nie wroci w sezonie 7 :((
Szkoda, bo strasznie ją polubiłam. Taka babka z jajami:) W sumie dla mnie najciekawsza osoba która się wprowadziła do WL.
@majczki
definitywnie, przyznaje racje! De Matteo jest poprostu swietna i jestem pewny, ze to bedzie najlepszy final do tej pory! jezeli napisali naprawde scenariusz w ktorym wlasnie De Matteo ma pokazac co potrafi to jestem pewny, ze bedzie to najlepszy wystep aktorski w DH!
dwa razy widzialem De Matteo w akcji aktorskiej i do dzis jestem totalnie powalony na kolana, jest poprostu wspaniala! kazdy ktory chce zobaczyc umjetnosci pani de Matteo to tylko i wylacznie polecam "Rodzine Soprano"
Zdjęcia z odcinka 6x19
http://dh-central.net/gallery/thumbnails.php?album=2166
Zdjęcia z odcinka 6x20
http://dh-central.net/gallery/thumbnails.php?album=2239
Zdjęcia z odcinka 6x21
http://dh-central.net/gallery/thumbnails.php?album=2280
Zdjęcia z odcinka 6x22
http://dh-central.net/gallery/thumbnails.php?album=2296
Zanim obecny sezon dobiegnie końca, dusiciel z Fairwiev ponownie zaszokuje, celując w kogoś, kogo znamy.
Już w 20. odcinku (emisja 25 kwietnia) przestępca zostanie ujawniony widzom w pewnej scenie z przeszłości.
Cofniemy się do 1994 roku. Retrospekcje pokażą Mary Alice, przypuszczalnie matkę dusiciela, graną przez Dianę Farr oraz mordercę, gdy był dzieckiem (w tej roli Nicholas Sarullo).
Kim jest dusiciel z Wisteria Lane? Tego dowiemy się już w 20. odcinku…..
źródło
http://www.swiatseriali.pl/seriale/dr-house-326/news-finisz,nId,272826
Witam!
Dusiciel znany - Eddie. Teraz czas na rozwiązanie zagadki Angie i na krok Patric'a Logan'a.
Pozdrawiam!