Może mi ktoś przypomnieć jak to właściwie wyszło że Zach jest synem Mike'a? Juz dawno temu oglądałam pierwszy sezon i wiem, że ten wątek był później poruszony, ale nie mogę sobie go przypomnieć.. z góry dzięki;)
Do Angeli przyszła Deirdra Taylor z 10-miesięcznym Daną. Była to narkomanka oraz była dziewczyna Mike'a Delfino. Potrzebowała pieniędzy na dziecko, jak sama twierdziła. Źle wyglądała, jak by znowu brała narkotyki. Angela nie chciała jej dać pieniędzy i otworzyła drzwi by wyszła. Nagle Deirdre zaproponowała sprzedaż własnego dziecka za wszystkie pieniądze w domu. Angela się zgodziła. Krótko potem, w marcu 1990 roku, nieprzytomna Deirdre przyjechała do szpitala a pielęgniarka z policjantem zaczęli mówić o dziecku.. Wtedy Angela zdecydowała się wyjechać do Fairview, którego reklamę widziała na kalendarzu. Byli tam szczęśliwy, aż do pewnej nocy w 1993 roku. Deirdre wydała dużą ilość pieniędzy, żeby ich wytropić. Nie powiedziała nic policji, bo umieścili by chłopczyka w rodzinie zastępczej, lub oddali jej ojcu. Doszło do kłótni i wyzwiska. Angela próbowała sprawdzic przedramię Deirdre, czy nie było tam śladów igieł, ale Paul je rozdzielił. Deirdre chciałą iść po dziecko, ale Paul ją zatrzymał i rzucił koło kominka. Deirdre chwyciła pogrzebacz i dwa razy uderzyła Paula nim. Rzuciła narzędzie i znowu chciała iść na piętro, ale Mary Alice chwyciła nóż kuchenny, którym robiła kolację a zostawiła w salonie przed otwarciem drzwi Deirdre. Pchnęła nim w brzuch Deirdre a kobieta upadła i zmarła z wykrwawienia. Mary Alice pobiegła do pokoju Zachary'ego, po skrzynię z misiami. Obudziła tym dziecko, ale przytuliła je i delikatnym głosem, kazała iść spać. Po chwili zniosła skrzynię i na pytanie Paula, zdecydowała, że włożą ją do skrzyni, całość wrzucą do dołu pod basenem, gdzie nazajutrz wszystko miało zostać wyłożone mieszanką betonową, przez co nigdy jej nie znajdą. Mary Alice sprawdziła jeszcze przedramię Deirdry, ale ich nie było. Rzeczywiście już nie brała narkotyków. Spojrzała na męża i za jego plecami, zobaczyła na Zachary'ego, który patrzył na wszystko ze schodów.
Rodzina zaznała 11 lat spokoju, ale o wszystkim dowiedziała się jednak Martha Huber, siostra Felicii Tilman, która pracowała z Angelą w Utah. 26 września 2004 roku wysłała anonimowy list z szantażem do Mary Alice a ta, tego samego dnia, popełniła samobójstwo w swoim domu.
Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mary_Alice_Young
Michal1996. Wzruszyłem się się... z dumy i zachwytu. Przytoczyłeś mój tekst z wikipedii nad którym się pociłem dniami i nocami.
Dzięki! Bóg Zapłać!
W takim razie gratulacje michu1945. Świetny tekst. Oglądam ten serial od początków jego emisji i muszę przyznać, że też trochę się pogubiłem. Dobrze było sobie przeczytać i przypomnieć to i owo. Jednakże mogłeś dać inny tytuł tematu teasing bo jakby nie patrzeć to duży spoiler i dziwię się, że jeszcze nikt nie wyzywał :D
Jak to może być spoiler skoro oglądamy już sezon siódmy a w premierze sezonu drugiego Mike stwierdził, że Zach to jego biologiczny syn?!