Hej wszystkim!
"Desperate housewives" jest moim ulubionym serialem i jestem na bieżąco w odcinkach ;-) Co niemniej mnie skłoniło do obejrzenia 1. sezonu. Zauważcie, jak dziwnie został przedstawiony wątek Lynette i Tom`a. W 1. sezonie poznali się w pracy i Lynette odbiła Tom`a jego współpracownicy Annabelle. Z kolei w 7. sezonie poznali się w college`u zakochali no i znajomy wątek z Renee.
Zauważyliście więcej nieścisłości?
natalia). Renee i Lynette poznali się 26 lat wcześniej. Tom i Renee poznali się w momencie, gdy Renee znała Lynette już sześc lat. Przespała się z przyszłym mężem przyjaciółki, gdy Tom zerwał na weekend z Lynette. To Renee i Lynette poznali się w college'u a Tom i Lynette w pracy. Wszystko się zgadza. Także spoko luz. Ale o innych wtopach poczytaj se tu:
http://www.wisterial.fora.pl/ogolnie-o-serialu,32/wpadki-w-dh,859.html
W wiekszosci te wpadki sa nudne,.. ze mikrofon bylo widac, ze w jednym ujeciu ktos mial takie wlosy a w drugim inne etc..
moze Michu znalazles jakies wpadki dotyczace fabuly, ze dane wydarzenia byly przedstawione w dany sposob, a pozniej nagle zmienily sie fakty, albo cos jest nielogicznego :)
Wprowadzenie sie Edie Britt:
No bo są sprzeczne informacje: Musiała by mieszkać przynajmniej kilka miesięcy, żeby się zaprzyjaźnić z Marthą Huber i zepsuć sobie opinie u Mary Alice (patrz: odcinek 1x01)
Odcinek 1x11: Edie wysiadła z ciężarówki i przed domem Lynette były wszystkie przyjaciółki: Bree, Lynette z dzieckiem, Gabrielle i siedząca Susan. Twarz Susan i obecność Gabrielle może sugerować, że był to rok 2003, czyli wprowadzki pierwszej oraz zdrady Karla u drugiej. Ale Lynette ma dziecko, czyli jest rok 2004! To w końcu 2004 czy 2003? Oczywiście można też powiedzieć, że Lynette trzymała czyjeś dziecko jako tymczasowa "niania" ale to jest chyba głupie wyjaśnienie.
Odcinek 5x09: Edie powiedziała do Dave'a, że znała Portera od 6. roku życia. Porter w 2004 roku miał 6 lat, zakładając optymistycznie, że rok ich poczęcia był też rokiem urodzenia - 1998.
Odcinek 5x19: To nic, że 6 odcinków później Edie nawet nie wspomniała Susan o swoim drugim mężu Umberto (całą retrospekcja z ep. 5x13), gdy Susan pytała się o jej rodzinę... Natomiast Edie zgłosiła Susan, że jej mąż Karl ją zdradza z sekretarką. Czyli musiał być rok 2003.
To w końcu wprowadziła się w 2003 czy 2004, bo ja już głupieje.
Moze to glupie ale czy ktos zauwazyl ze fryzura Gaby w ciagu 5 sezonu drastycznie sie zmienia a przeciez nie bylo tam jakiegos znaczace przeskoku w czasie, aby jej wlosy tak urosly. Czy byly jakies przestoje w kreceniu? Mozliwe terz ze Eva przedluzala sobie wlosy...
W serialu często miała przedłużane albo nosiła peruki i dzięki jej za to. Na początku oglądałam ten serial ze względu na Eve, później mnie wciągnęła fabuła. No i mam niezły katalog fryzur;-)
A propo wpadek. Gaby jak wprowadzała się z Carlosem na Wisteria Lane( odcinek 23 sezon 2 ) miała ciemne długie włosy i Carlos trzymał ja na rekach a w tle ekipa wnosiła pudła z ich rzeczami . Natomiast w odcinku 20 sezonu 6 głos Mary Alice mówi " ... tego dnia gdy się tu przeprowadziła ... " Gaby krzyczy do Carlosa przez telefon , że się nudzi i nie może nigdzie wyjść bo czeka na tragarzy a Carlos w tym czasie idzie na zebranie - w tym również odcinku ma krótsze włosy oraz dużo jaśniejsze.
Wiem , że to mało istotne sceny ale są sobie sprzeczne :)
Dokładnie. Podczas gdy scenę z retrospekcji w odcinku 5x13 można traktować jako kontynuację wydarzeń z epizodu 2x23 to sceny z 6x20 i 2x23 wzajemnie się wykluczają.
Mam za to jeszcze jedną:
Lynette w retrospekcji z odc. 1x01 była w krótkich włosach (scena gdzie przedstawiono ją razem z mężem na badaniu, gdzie lekarz stwierdził ciążę) a w epie 2x23 lub 2x24 był mniej/więcej ten sam okres (krótko po tym badaniu bo Lynette była jeszcze wkurzona) i już jej włosy sięgały do pasa.