PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409118
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Do tej pory nie mogę uwierzyć że uśmiercili Jona Snowa, który obok Tyriona i Deanerys był w sumie głównym bohaterem. I to jeszcze w tak perfidny sposób. Oby Nocna Straż została zeżarta przez Innych.

Ogólnie odciniek na niedopowiedzeniach ale jeden z najlepszych, nie tylko w tym sezonie ale ogólnie.

Wreszcie doczekaliśmy sie nagiej Cersei! Warto było czekać 5 sezonów.
Genialnie zrealizowana scena pokuty. Moim zdaniem przebiła nawet scenę z narodzinami smoków.

Podsumowując dla mnie serial totalny. Nie mogę sie doczekać 6 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
DziurawaMarysia

Serial nadal znakomity,ale trochę podupadł. Głownie za sprawą Stannisa,którego postać tak zniszczyli,że j......5 sezon trochę słabszy od poprzednich,notuje więc pewną tendencję zniżkową. Heh gdyby jeszcze parę miesięcy temu ktoś powiedział mi,że Gra O Tron zniży loty,odesłałbym go do domu wariatów :)

Gladiator1000

Tak ze Stannisa zrobili zwyrola a szkoda. To i Lady Stoneheart brakuje mi najbardziej. Ogólnie nie wiem dlaczego Idy Murowe pojawiły się w tym sezonie a nie następnym.

Gladiator1000

Co do samych sezonów to ten mimo wszystko mi się podobał choć nie było tutaj "wielkiego 9 odcinka".

Najsłabszy moim zdaniem był sezon 3.

ocenił(a) serial na 7
DziurawaMarysia

Dla mnie pierwszy. A to chyba dlatego,że z początku niełatwo było pozapamiętywać te wszystkie nazwy i tych wszystkich bohaterów. Kiedy się już jednak to opanowało,nie można było oderwać oczu od ekranu....Tak,z niecierpliwością(i nieufnością) czekamy na sezon 6

ocenił(a) serial na 8
Gladiator1000

ten sezon był najgorszy m się wydaje tylko kilka odc trzymało poziom widać , że na ostatni odc już kasy za bardzo nie starczyło , do poprzedniego nie ma startu , ale tak to jest jak się zabija same ciekawe postacie!!!

ocenił(a) serial na 7
michalkuc1993

Tylko po to,by wprowadzić następne,które z kolei także wkrótce zostaną uśmiercone...Coś nie idzie to w tym kierunku,w jakim powinno

michalkuc1993

Tez sie zgadzam, 5 najgorszy, zabraklo powera, opadnietej szczęki i ogolnie wyobrazni tworcow. To spory regres, w stosunku do poprzedniego, znakomitego 4 sezonu.

michalkuc1993

4 > 3 > 1 > 2 > 5

klasyfikacja sezonow by Bjolog

BjologMartell

1>4>5>2>3

DziurawaMarysia

3 sez byl swietny, caly watek Robba i jego starej byl taki mroczny, ponury i depresyjny i prowadzil do zatrwazajacego finalu

5 najgorszy, kazdy sie zgodzi. 2 niby tez zaje, ale mial dwie kretynskie sceny - zabojstwo Renlyego i "narodzenie" sie tego demona z piczy Czerwonej Kaplanki

ocenił(a) serial na 7
Czerwona_Zmija

Najgorszy zawsze jest kolejny sezon (do czasu).

Ponieważ trzeba na niego czekać

ocenił(a) serial na 10
DziurawaMarysia

Dopiero 3 ostatnie odcinki tego sezonu były na dobrym poziomie.

DziurawaMarysia

Lena Headey potwierdziła, że użyła dublerki do nakręcenia scen przemarszu.
http://www.geeksandcleats.com/2015/06/lena-headey-used-body-double-for-cersei-wa lk-of-shame-scene/

xavell

Moje życie straciło sens

ocenił(a) serial na 5
DziurawaMarysia

Przecież to było wyraźnie widać.
Lena ma inne ciało, a już w szczególności cycki.
co wy dzieciaki - ślepe i gupie jesteście?

ocenił(a) serial na 10
suszyMie

NO MI TEŻ SIE TAK WYDAWAŁO OBEJRZYJ SE FILM 300 TAM MA INNE CYCE

TyrionLanister

oglądałem.

DziurawaMarysia

Zakończenie sezonu jest naprawdę dobre, jednak sam sezon był raczej średni. W sumie dobrze mogę ocenić może z 3 odcinki sezonu. Najbardziej sezon rujnuje dla mnie Dorne. Nie dość, że wątek Jaimiego jest naprawdę idiotyczny, to jeszcze te bękarcice... Nie wiem kto wpadł na pomysł by zatrudnić te kobiety, ale powinien stracić pracę. Nie miałbym nic przeciwko gdyby zostały zabite na początku następnego sezonu, albo wymienione na lepsze aktorki i przebudowane. Nie dość, że nie mają w ogóle charakteru, to jeszcze są grane tak okropnie, niewiele lepiej niż grają aktorzy w serialach typu trudne sprawy.