PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409713
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam. Chciałbym prosić o pomoc w interpretacji tych wizji Brana, oczywiście jeśli nie są one ważne dla puźniejszej fabuły i proszę bez spojlerów (jeśli się da)
"Kolejne obrazy zmieniały się coraz szybciej i szybciej, aż wreszcie Bran poczuł się zagubiony i zakręciło mu się w głowie. Nie widział już więcej ojca ani dziewczynki podobnej do Aryi. Ujrzał kobietę w zaawansowanej ciąży, która wyszła nago z czarnego stawu, ociekając wodą, i uklękła przed drzewem, by błagać starych bogów o syna, który ją pomści."
"Ciemnooki młodzieniec, blady i gwałtowny, uciął trzy gałęzie czardrzewa, by zrobić z nich strzały. Samo drzewo się kurczyło, w każdej kolejnej wizji było coraz mniejsze. (…)
Wtem ujrzał brodatego mężczyznę, który powalił jeńca na kolana pod drzewem sercem. Wiatr poruszył ciemnoczerwonym listowiem i wyłoniła się z niego białowłosa kobieta trzymająca sierp z brązu.
- Nie – sprzeciwił się Bran. – Nie, nie rób tego.
Ale oni go nie słyszeli, tak samo jak ojciec. Kobieta złapała jeńca za włosy, dotknęła sierpem gardła i cięła. Kaleki chłopiec mógł tylko przyglądać się przez mgłę stuleci, jak nogi mężczyzny uderzyły rytmicznie o ziemię... ale gdy życie wypływało w niego czerwonym strumieniem, Brandon Stark poczuł w ustach smak krwii."
Według mnie wszystkie wizje rozgrywają się w Winterfell, gdyż i Eddard( którego widział po raz pierwszy zaglądając w drzewo) i Lyanna z Benjenem są właśnie tam. Wydarzenia te są według mnie obrazami z coraz dalszej przeszłości. Kobieta w ciąży jest dla mnie totalną zagadką, mężczyzna odcinający gałęzie to chyba Brandon Snow, a ta sytuacja pod drzewem to być może po prostu starożytne rytuały składania ofiar czy coś takiego.

ocenił(a) serial na 9
Dytkowski_M

"Ujrzał kobietę w zaawansowanej ciąży, która wyszła nago z czarnego stawu, ociekając wodą, i uklękła przed drzewem, by błagać starych bogów o syna, który ją pomści." - słyszałam teorię, że chodzi o Littlefingera, który jest ostatnim z rodu Reynów (Deszcze Castemere, wyrżnięcie całego rodu na rozkaz Tywina za to, że śmieli równać się z Lannisterami), ale myślę, że LF jest podły i roszczeniowy sam z siebie, więc może wyjść z tego wielka figa :) Nie mnie uwielbiam tą teorię

ocenił(a) serial na 8
raschel97

Z Reynami to by pasowało, gdyby Robert nie zginął byłaby wojna 6 królestw vs. Lannisterowie, po to Littlefinger sprowadził Neda do stolicy, żeby wywołać wojnę.

Ale Reynowie (chyba) nie wyznawali starych bogów

ocenił(a) serial na 9
Kinokio

Nie mniej wszystkie działania LF przynoszą największą szkodę właśnie Lannisterom, chociaż może po prostu na nich żeruje jak pijawka :D

ocenił(a) serial na 9
Kinokio

Reynowie pewnie wierzyli w Siedmiu