seriale zazwyczaj puszczane są 9 odcinków (jeżeli się przyjmie), a późniejsze sezony po 22-25 odcinków.
ma oficjalnie zamówione 13 odcinków, pierwsze o czymś takim jak puszczanie 9 odcinków i sprawdzanie czy się przyjmie, jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałam a siedzę w tym długo...
Nowe seriale zawsze mają zamawiane 13 odcinków, większość seriali (czyli takie które kończą sezon na 22).
Jeśli nie to serial od początku był planowany na mniej, i tyle ma każdy sezon np. True Blood, The Walking Dead.
Mniej odcinków ma tylko serial, który spalił na starcie, wtedy albo zatrzymują na 13, albo emitują 10 choć i to jest rzadkością.
Grimm przyjął się bardzo dobrze, więc pełny sezon powinni zamawiać niebawem :)
Nigdy nic nie wiadomo z NBC. W tym sezonie i w kilku poprzednich zwala nowe seriale jakby strzelał do kaczek. Jeżeli oglądalność jeszcze spadnie, to "Grimm" może być zagrożony. Jak na razie wiadomo to przewidywania ratingowe były parę punktów wyższe niż pokazała to rzeczywistość po 3 odcinku. A szkoda, bo mnie przypadł do gustu.
stacja NBC uważa Grimm za odkrycie i najlepszy nowy serial który zaczęli emitować. Serial jest także bezpieczny, więc nie mam mowy o ściąganiu go.
Tak dla przypomnienia to seriale typu Supernatural czy Gossip Girl od dwóch sezonów są zagrażane i dalej je emitują.
Wszystko zależy, ale tak obiecujący serial dla NBC jest tylko nadzieją, to widać.
nie będę zakładać nowego tematu, żeby zapytać, więcpytam tutaj.
Czemu następny odcinek w grudniu? totalnie nie łapię tego systemu, z jaką regularnością są emitowane te odcinki?
BARDZO dobre pytanie. Też się nad tym zastanawiam. Dotąd był co tydzień nowy odcinek. Właśnie się wkręciłam, czytam nawet prawdziwe baśnie Grimmów, a oni robią mi coś takiego... :)
Dużo seriali robi sobie teraz przerwę i wraca w styczniu, może Grimm też potrzebował trochę więcej czasu żeby nadgonić z kręceniem? A może po prostu następny odcinek i jeszcze następny są ze sobą powiązane bo z tego co widzę w "repertuarze" filmwebu to 2 następne odcinki będą dzień po dniu :)
Jak mniemam w stanach teraz są albo powtórki, albo nowe premiery. Niestety niektóre seriale regularnie robią sobie takie "przerwy" co doskonale widać na przykładzie pamiętników wampirów, czy też masie innych seriali. Nie ma co narzekać na tydzień czy nawet dwa czekania, bo większość seriali wraca po miesiącu czy nawet dwóch :)