PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Jak dla mnie dotąd najlepszy, jaki widziałem. Sposób w jaki zaczęto domykać wątki robi wrażenie.
No i końcowa scena, która ukazuje ten morderczy geniusz Hannibala i jego żądzę krwi, co według
mnie Madds zagrał perfekcyjnie. Szykuje się genialny finał :D

ocenił(a) serial na 10
lawnyear

Już się nie mogę doczekać finałowego odcinka sezonu. Mam nadzieję, że otwarty zostanie przynajmniej jeden wątek - psychiatry Lectera. Przecież nie może jej zabić w obawie, że zdradzi Hannibala, bo będzie to jak przyznanie się do winy. Fajnie by było, gdyby to pociągnęli dalej i z czasem okazało się, że to ona zrobiła z Lectera seryjnego mordercę-kanibala, w taki sam sposób, w jaki dr Chilton namieszał w głowie dr Gideona, ale chyba za dużo mi się marzy. ;-)

animagus

To jak Hannibal został mordercą zostało wyjaśnione w Hannibal po drugiej stronie maski.

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Ale serial nie jest wierny do końca filmom i książkom.

ocenił(a) serial na 10
animagus

Może i nie jest wierny, ale aż tak by nie zboczyli, choć jedno drugiego nie wyklucza, bo nadal nie wiemy, co działo się z Hannibalem, gdy już został psychiatrą. Choć przyznaję się bez bicia, że może tylko ja tego nie pamiętam :D Za to jestem niemal pewien, że nie wiadomo, co było po Hannibalu. Uciekł z Baltimore i zamierzał zaprosić starego przyjaciela na kolację. Będzie o czym robić kolejne sezony. :D

ocenił(a) serial na 7
animagus

Jeżeli mówisz o filmach to po zaproszeniu starego przyjaciela na kolację (koniec Milczenia owiec) jego losy są przedstawione w filmie Hannibal z 2001 roku (http://www.filmweb.pl/Hannibal).
Nie wiem jak w książkach to przedstawiono, tylko czerwonego smoka czytałem.

animagus

Poprzez obsadzenie Laurence'a w roli Jacka serial na starcie pokazał, że nie jest do końca wierny książce ;)
Ciekawe czy kolejny sezon będzie dalej bazował dalej na "Czerwonym Smoku" czy już na "Milczeniu owiec" :)

animagus

A ja się nie mogę doczekać masowego haftania wszystkich biesiadników, którzy się stołowali u Hannibala, gdy się dowiedzą, co stanowiło kanwę menu ;P

(powyższa wypowiedź jest pół żartem, pół serio, jakoś mi to przyszło do głowy i musiałam napisać ;))

ocenił(a) serial na 10
SilverShade

Hannibal jest geniuszem, bez wątpienia. Podejrzewam, że gdy Jack się dowie, co mu tak smakowało, to zblednie i tak mu już zostanie :D

animagus

"gdy Jack się dowie, co mu tak smakowało, to zblednie i tak mu już zostanie :D"

LOL, dobre :D

animagus

Mnie się od razu nasunęła myśl, w czasie gdy Crawford przepytywał panią doktor, że Lecter celowo skierował tego pacjenta do niej i to on zmanipulował go żeby ten ją zaatakował..a że to on ją,jak wynikało z późniejszej jego rozmowy z Bedelią (tak się chyba odmienia jej imię) uratował..może to jego kolejny chory plan i ciekawość jak się wydarzenia potoczą.Gościu się lubi bawić ludźmi,co do tego nie ma wątpliwości.

ocenił(a) serial na 9
lawnyear

Odcinek faktycznie świetny, najlepszy dotychczas. Jedno mi tylko nie daje spokoju. Jakim cudem Hannibal znalazł się w domu przed Abigail, skoro gdy ona i Will byli już w drodze, Hannibal ucinał sobie jeszcze pogawędkę z Jackiem. Jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie? Może coś przeoczyłem?

Gacek19

Gacek19 też się nad tym zastanawiałam. Przecież oni lecieli samolotem, więc jak Hannibal mógł być pierwszy? Logiczne wytłumaczenie, to takie, że na pewno nie poruszał się PKP. :) A tak poważnie, to po prostu musiał znaleźć jakiś inny, szybszy środek transportu niż Will i Abigail. Jednak nie rozdrabiam się w spójności tego, odcinek był świetny, w sumie jak każdy.

ocenił(a) serial na 10
monikapn167

Wyobraziłam sobie Hannibala jadącego PKP i kłócącego się ze staruszką o miejsce - bezcenne XD

Gacek19

Tak mi się wydaje że w czasie gdy on rozmawiał z Crawfordem to Will i Abigail wcale nie musieli być już w samolocie.Nie wiadomo co robili w tym czasie,ile czasu minęło od ich dotarcia do samolotu.Niby jest to pokazano jedno po drugim ale czas jest nieokreślony.Może więc po rozmowie z agentem Jackiem Hannibal szybko wsiadł do samolotu i hop siup był na miejscu przed nimi.

aggama

''ile czasu minęło od ich ucieczki do dotarcia do samolotu'' sorry..trochę późno jest ;) a, no i ''pokazane''.

ocenił(a) serial na 7
Gacek19

Nie wiem jak Wy ale kiedy Will się budzi w samolocie stewardessa wyraźnie mu mówi, że są w Virginii, nie Minnesocie. To by wskazywało, że gościu odbył dwa loty, w tą i z powrotem.

ocenił(a) serial na 7
lawnyear

po 12 odcinku czekam naprawde na wiecej, dodał "pikanterii" bo coś się w koncu dzieje! Will rozkminia bazę ale czy w tym sezonie dowie sie ze to Hannibal jest seryjnym mordercą??

natalien88

NBC opublikowało zdjęcie, na którym Will siedzi w areszcie, w więziennych ciuchach, także będzie miał czas na domysły ;)

ocenił(a) serial na 10
lawnyear

Po kiego grzyba mi spoilerujesz kolejny odcinek koleś WTF!!! Specjalnie jak tylko jest koniec odcinka wyłączam bo wiem że będą pokazywać urywki kolejnego odcinka :(

lawnyear

UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOTYCZĄCY ODCINKA 13 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na kinomaniaku po odcinku 12 pokazali urywki kolejnego.Scena z jeleniem przeistaczającym się w Hannibala mnie rozwaliła..ta charakteryzacja..Zapowiada się kolejny świetny odcinek.Być może wszystko się pozamiata,wyjdzie na jaw kim jest Lecter a w kolejnym sezonie/nach będzie już mniej więcej to co było w Czerwonym Smoku i Milczeniu Owiec.Może nawet doczekamy się agentki Starling chociaż nie wiem kto mógłby ją zagrać. Ogólnie 12 odcinek mnie powalił. Pierwszy raz zaczęłam kibicować Willowi. No a gra, mimika, ten minimalizm Mikkelsena, jak od samego początku zresztą, genialne.

ocenił(a) serial na 8
aggama

Dlaczego zakładacie, że jeśli prawda wyjdzie na jaw, to będzie koniec zabaw z doktorem Lecterem? :D Przecież nie mają tego, co najważniejsze - dowodów na winę szanowanego Hannibala. Ciekawie byłoby oglądać polowanie na Lectera :D

Kokonamaroko

Myślę że jakby Jack Crawford nabrał podejrzeń co do Hannibala i wziął go pod lupę to dowody by się znalazły.Chociażby na inne jego morderstwa.Ta jego kolekcja wizytówek..można by łatwo znaleźć powiązania między nim a ofiarami.Do tego brak alibi, bilety lotnicze/itp., świadkowie, nagrania z monitoringu.Ja jestem ciekawa jak zachowywałby się Hannibal gdyby już wszystko.a raczej większość,wyszło na jaw.I oczywiście jak zagrałby to Mads.

aggama

jak to wszystko czytam, to ręce mi opadają. wszystko rozgrywa się wokół czesapik riper'a, więc najpierw wszyscy muszą dojść do tego, a przede wszystkim Will, że to lecter jest mordercą. nie jestem pewien na 100% co będzie, ale obstawiam, że wszystko mniej więcej się uspokoi, a cała zabawa lectera zostanie uznana za chęć pomocy i Willowi i Crawfordowi. zdarzenia z czerwonego smoka mają pojawić się w 4 sezonie.

kurttoja

lepiej! przecież to nie jest serial o FBI. zakładam, ze w 2 sezonie pojawi się Mason Verger i Mads będzie miał jeszcze więcej pola do popisu

kurttoja

Nie ma rady na opady..Drogi Panie Kurt my się tylko zastanawiamy co by było gdyby, jak, co i dlaczego a nie na 100% obstawimy co będzie dalej.Pewnie będzie tak jak piszesz jeśli Mason ma być w 4 sezonie (skąd to info?) no i widocznie taką mają koncepcję żeby sobie Lecter na wolności cały czas latał.

aggama

stronka nazywa się eat the rude, tam mniej więcej jest opisane, co będzie się działo w poszczególnych sezonach (ogólniki), mason ma pojawić się w 2 sezonie :)

ocenił(a) serial na 9
aggama

Aggama zgadzam sie z Toba. tak samo agentka którą Jack wyszkolil która tez była bardzo blisko rozwiązania kim jest H. znalazła na niego dowod i popelnila błąd, tym razem Hannibal przybrał taktyke zblizyc sie do Jacka i całego FBI by bez problemu dotrzeć do Willa i manipuluje tymi kilkoma pionkami, no i chyba jego najciekawszy pionek a tak naprawde drugi pionek Crawforda sprawi wielka niespodzianke

ocenił(a) serial na 6
lawnyear

Spójrzcie jak pięknie opisują 12 odcinek w gazecie "Świat seriali". http://24.media.tumblr.com/10fc9e954cd919023c8914f3ad18883e/tumblr_momrf4fZDp1so g3kvo1_1280.jpg

Lellandra

uroczy opis . Co do odcinka to Jack jest ślepy i łatwowierny nie sprawdził faktów na które powoła się Scally( o połknięciu języka przez kolesia który ja zaatakował) . Odcinek był świetny w końcu biedny will zacznie jasno myśleć liczę ze w finale będzie jakieś widowiskowe morderstwo hannibal zabije Alane lub kogoś z ekipy medycznej na śmierć Jacka nie mam co liczyć a szkoda bo postać mnie strasznie denerwuje. Wierze ze w końcu akcja przyspieszy will nie będzie wiecznie udręczony Jack wyjedzie na Alaske i zjedza do zmutowane foki a Alana zniknie bo całkowicie nic nie wnosi do serialu.

ocenił(a) serial na 10
kat8

'hannibal zabije Alane lub kogoś z ekipy medycznej na śmierć ' - zabić na śmierć, niezłe, niezłe XD

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Padłam xD i tak szkoda, że tego serialu nie opisuje strona super seriale xD to byłby ubaw :)

ocenił(a) serial na 10
lawnyear

Jeden z lepszych odcinków tego sezonu, ale zdecydowanie nie najlepszy. Nie mogę się doczekać finału, ale nie chcę znowu czekać na sezon 2 :/