PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87124
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

jestem przeciekawa czy ta postać pojawi się w następnych sezonach... i której aktorce przypadnie ta rola, macie jakieś propozycje ? co do serialu, chyba najlepszy jaki widziałam w życiu, jestem totalnie zauroczona kreacją Madsa

more_than_a_woman

Jestem za. Motyw psychodeli WIlla Grahama nie do końca mnie przekonał. Zmiana głównej postaci obok Hannibala wyszłaby na dobre. Co do obsady roli Clarise z top100 aktorek pasowałaby Rooney Mara / Olivia Wilde, ewentualną opcją jest ktoś nieznany. Mads faktycznie świetnie gra i ciągnie cały serial, ale reszta nie dorównuje niestety. Czy najlepszy serial? hmmm z potencjałem dużym, moim zdaniem na razie nie wykorzystanym. Polecam serial Dexter, który uważam, że jest kilka półek wyżej.

ocenił(a) serial na 9
nik20

właśnie niespecjalnie ciągnie mnie do obejrzenia Dextera... jako Clarise widzę wiele aktorek m.in. Keira Knightley czy Scarlett Johansson albo Kate Beckinsale / Hilary Swank ;) najważniejsze, żeby wybrana aktorka stworzyła z Madsem tę dziwną chemię... nieprędko zobaczymy tę postać w serialu skoro twórcy planują 7 sezonów (jupii) no i musi się rozwikłać kwestia Willa, powinna pojawić się również postać grana niegdyś przez Garego Oldmana czy Teda Levine no i Ralpha Fiennes, przecież w Czerwonym Smoku Graham miał żonę...

pozwolę sobie zacytować komentarz z YT: dude, I'm a vegan and watching hannibal cook (in this show) makes me hungry!
i wszystko jasne ;d

nik20

Zaytam tak. Czy Dexter jest w stanie mnie zaskoczyć ? Jestem po kilku odcinkach niestety oglądam od środka s.3, nie wiem czy jest warto bo nudzą mnie problemy życiowe jego siostry i ogółem inne wątki nie mające nic wspólnego z "mordowaniem". Jedyny odcinek Hannibala, który mnie nudzi to odc. 4. Reszta nawet jak przynudzają chorobą Willa to i tak nie odstrasza od serialu.

Musicxd

Nie chciałbym w wątku "Hannibala" wypowiadać się szerzej na temat "Dextera" bo zaraz zlecą się hejterzy. Odpowiadając na pytanie - jest w stanie zaskoczyć. Sezony: 1,2,4 są wg. mnie najlepsze. Polecam wstrzymać się z sezonem 3 i zacząć, po kolei. Szczególnie sezon 1 jest jakby podstawą całej historii i nie oglądając go można kilku wątków, a także postaci głównego bohatera w ogóle nie zrozumieć. Szczerze mówiąc, to zdziwiłem się, że ktoś skomentował moją wypowiedź w tym wątku. Po dwóch miesiącach zapomniałem całkiem o "Hannibalu". Kilka filmów i seriali od tego czasu oglądałem i wiele z nich zrobiło na mnie większe wrażenie i bardziej zapadło w pamięć.

nik20

Hmmm do s. 4 dotrwam, pytanie czy na TVN puszczą, a zacząć po kolei to trochę sobie będę musiała poczekać ;) Polecasz jeszcze jakiś dobry serial co leci w tv ?

Musicxd

Nie oglądam seriali w tv, więc nie wiem co gdzie leci. Zazwyczaj na stronie internetowej oglądam. Podałbym Ci link, ale moderator na filmwebie ściga za takie rzeczy :) Ciężko coś polecić gatunkowo zbliżonego do "Hannibala" czy "Dextera". Moim zdaniem bardzo dobry jest "The Killing"(Dochodzenie), a także "Żądza krwi" - jeden z bardziej przerażających seriali, ale świetnie zrobiony.

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

niestety LifeTime ma zamiar stworzyć serial pt. "Clarice", który będzie historią Starling po zakończeniu akademii, tak więc w Hannibalu co najwyżej pojawi się ona w 5 sezonie, który to opierał się będzie na "Milczeniu Owiec".

ocenił(a) serial na 9
vampire_knight

to lipa, miałam nadzieję że Hannibal/Mads skonfrontuje swój intrygujący charakter ze wspomnianą agentką, to może być naprawdę baardzo ciekawe ;d

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

jak dobrze pójdzie to 5 sezon powstanie i może nas zaskoczy ;) Jestem jednak ciekawa, jak w 13 odcinkach Fuller by planował zamknięcie całego "Milczenia Owiec" - wprowadzenia Starling oraz ukazania relacji pomiędzy nią, a doktorem :)

ocenił(a) serial na 9
vampire_knight

to się może udać, 1 sezon to dopiero przedsmak, wszystko się rozkręci a Starling będzie wisienką na torcie, interesuje mnie też to jak będzie ta ich relacja pokazana, tylko po co serial o Clarise, to przecież Hannibal jest tą dominującą postacią, nie rozumiem tego całego powielania na różne sposoby, nie ilość a jakość ;) serial z Madsem tylko na tym ucierpi, bo wiąże się to z porównywaniem...

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Lifetime pozazdrościło NBC popularności Hannibala. Może to jednak wyjść na dobre, bo faktycznie będzie to porównywanie, jednak wiele osób podjedzie do tego negatywnie ze względu na odgrzewanie ciągle tego samego, tak więc jest nadzieja :)

ocenił(a) serial na 9
vampire_knight

odgrzewane kotlety są do bani, jest mi w smak tylko to co nam zaserwuje Mads/Hannibal ;D

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Clarice, nie Clarise. ;)

Osobiście jestem bardzo, bardzo, bardzo za tym, żeby twórcy serialu doprowadzili historię dobrego doktora do końca. Nawet, gdyby miało to trwać 7 lat. :P

Jestem niezmiernie ciekawa postaci Clarice Starling i w ogóle jej rozwijających się relacji z Hannibalem. Chciałabym, żeby serial pokazał nam wreszcie tę kanoniczną historię, z książek. Chodzi mi tu oczywiście o film "Hannibal" z bardzo hollywodzką końcówką, która tragicznie odbiegała od książki. Na ostatnie 5-7 rozdziałów książki Harrisa poświęciłabym nawet cały sezon. Chciałabym też zobaczyć te dość surrealistyczne i niekonwencjonalne sposoby praktykowane przez Lectera w stosunku do Clarice, by odnaleźć samego siebie oraz pomóc jej samej rozliczyć się z przeszłością.

Uważam, że byłoby to dość ciekawe, a biorąc pod uwagę obecną konwencję serialową, trochę filozoficzno-metafizyczną, wpasowałoby się to genialnie.

ocenił(a) serial na 9
S_H

ojj pardon, co za faux pas

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

czy znasz może podobny serial do hannibala?