PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Dlaczego Hannibal wrabia Willa w to wszystko bo najwyraźniej coś ominąłem i czy w końcu chce jego śmierci czy nie ?

Antichrist_Superstar

Robi to wszystko tylko po to, by chronić samego siebie. Will powoli już wiedział, jaki "copycat" ma wzór działania. Nasz kochany Hannibal bał się, że ten go odkryje. Potem wtrącili by go do więzienia, bądź od razu byłby odesłany na karę śmierci. Więc zwalił wszystko na bogu winnego Willa, gdyż ten i tak zmagał się z małymi problemami psychicznymi, to nikt tego nie kwestionował. Chociaż mimo to, ten uważa Grahama za przyjaciela, co jest dość smutne...

ocenił(a) serial na 8
Antichrist_Superstar

A ja myślę, że to ma głębsze dno. Jasne, chce chronić siebie, ale - odwołując się do kanonu - Hannibal często powtarzał Willowi, że są do siebie bardzo podobni. Wręcz tacy sami. Tym samym Hannibal rozpoczął pewną grę. Wciągnął w nią Willa, żeby upewnić się, że jest godny jego przyjaźni. Tak to wyglada dla mnie po pierwszym sezonie. Drugiego jeszcze nie widziałam niestety, czekam na polską premierę na AXN.

ocenił(a) serial na 10
S_H

Sciągnij se z torrentow a nie :D

ocenił(a) serial na 8
Replikant1

Nie ściągam z zasady. Poza tym. Większa radość jak się poczeka. xP Chyba muszę zainwestować w jakąś dobrą tv sat, przynajmniej już bym była na bieżąco...

ocenił(a) serial na 9
Antichrist_Superstar

Poza tym, co było napisane powyżej myślę, że Hannibal jest ciekawy. Ciekawy tego jak Will się zachowa, jak sobie z tym poradzi, jakie będą jego kolejne kroki. Jest psychiatrą i analizowanie ludzkich zachowań sprawia mu przyjemność. a wplątując Willa w swoje gierki, dostarcza sobie rozrywkę najwyższej klasy.

ocenił(a) serial na 6
jakobson88

wiesz to bo ogladalas nowy sezon, ja tez to wiem bo wyemitowane juz byly 3 odcinki w stanach takze nie ladnie sie madrzyc i udawac ynteligencje, przepraszam

ocenił(a) serial na 9
megakruker

z wypowiedziami na takim poziomie, to ja nie mam zamiaru dyskutować :]

ocenił(a) serial na 6
jakobson88

bo nie ladnie sobie przytaczac czyjes mysli , skoro wyraznie to samo ząb w ząb powiedzialas co sie wydarzylo w nowych odcinkach pomiedzy rozmowami Hannibala i pania psycholog

ocenił(a) serial na 9
megakruker

Po pierwsze: nie masz pojęcia na jakim etapie oglądania serialu jestem.

Po drugie: motyw ciekawości przyszedł mi do głowy już po pierwszym odcinku, gdy Hannibal zadzwonił do ojca Abigali z ostrzeżeniem, bo chciał zobaczyć jak dalej potoczą się wypadki, jak Will postąpi i poradzi sobie z tym, że zabił tego człowieka. Kolejne wydarzenia tylko potwierdzały jego ciekawość. Nie udaje żadnej "ynteligencji", niestety nie jestem w stanie przedstawić ci dowodów na to, że już od pierwszych odcinków tak o tych motywach myślałam.

Po trzecie: nawet jeśli byłabym na bieżąco z serialem, to w temacie tego wątku nie jest zaznaczone, że rozmawiamy tylko o pierwszym sezonie, więc mogłabym pisać cokolwiek chcę w oparciu o posiadane informacje.

ocenił(a) serial na 6
jakobson88

z wypowiedziami na takim poziomie, to ja nie mam zamiaru dyskutować :

ocenił(a) serial na 8
jakobson88

Odpuść sobie, nie warto walić grochem o ścianę, szkoda ściany :).

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

Racja :)

ocenił(a) serial na 6
jakobson88

racja

jakobson88

O to to lepiej jak jakobson88 już tego nie da się ująć. Bawi się Willem a ja w przyjaźń Hannibala nie wierzę - pokazał to wątek z Abigail a dokładnie z jej uchem. Lubi gierki psychologiczne a Will to idealny przeciwnik dla psychopaty.

Antichrist_Superstar

Pamiętacie pierwszą rozmowę Hannibala z Willem w cztery oczy? Hannibal napomknął tak raczej żartem, coś o zaprzyjaźnieniu się. Na co Will odpowiedział, że nie jest on (Hannibal) dla niego wystarczająco interesujący. Czy wyobrażacie sobie większą zniewagę dla Lectera? Oczywiście należało mu się, za wcześniejsze psychoanalityczne podchody, ale musiało zaboleć :)) Odpowiada wtedy Willowi "Jeszcze będę". He he.
Zaraz potem jest praktycznie do bólu szczery, mówiąc Willowi, że dla niego jest mangustą którą chciałby trzymać pod domem jak przypełzną węże. Will oczywiście nie rozumie o czym mowa, ale Lecter przecież prawie otwarcie powiedział, że chce go wykorzystać.
Myślę, że taka mogła być jego początkowa motywacja, bo relacje między nimi są bardzo dynamiczne (albo wydają się). Chciałabym wierzyć, że to co obecnie prezentuje wobec Willa, nie jest to wyłącznie maska z jego strony. Ale co tam w jego głowie wyrosło, to jest wielką zagadką tego serialu.

Moongirl

Od razu zwróciłam na to uwagę. :)
Podczas tej rozmowy Will pyta "A ty, jak mnie postrzegasz?", na co Hannibal odpowiada "Jesteś mangustą, którą chciałbym mieć w domu, kiedy przypełzną węże".