PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87210
6,6 20 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Uważam ze ten serial powinien być popularniejszy - widząc jaką popularność zdobywa chociażby kiepski w porównaniu do pierwowzoru ,,The Walking Dead'' czy pełny absurdów ,,Arrow'' ubolewam ze twórcy Hannibala nie byli nawet pewni czy nakręcą trzeci sezon - dlaczego drugi skończył się niemalże uśmierceniem wszystkich bohaterów byleby tylko gdyby sezon 3 nie wyszedł można byłoby uznać serial za dokończony.
Uważam ze Hannibal mimo ze arcydziełem nie jest, zasługuje na większą oglądalność bo jest lepszy od przykładowo dwóch wymienionych powyżej tytułów w których też jest kupa absurdów a zdobywają one niesamowitą popularność. (i nie tłumaczyć mi ze Arrow to kino o superbohaterach, Nolan udowodnił już w Mrocznym Rycerzu ze da się zrobić kino o bohaterze w sposób ciekawy i pozbawiony absurdów.)

ocenił(a) serial na 10
Asvers

Myślę, że Arrow to zupełnie inny target,. To serial łatwy i przyjemny, bez obciążania nadmiernie mózgu, jest jakaś tam dziuńka i dziunek i takie to tam do popatrzenia i dla młodzieży.

Hannibal aspiruje w wysokie tony, co w połączeniu z kiepskim scenariuszem daje jedynie pisk.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

No to w takim razie The Walking Dead - serial ma niby opowiadać o przetrwaniu, dramacie, ostatecznie wychodzi moda na sukces z zombie w tle, ten pieprzy się z tamtym, tamta z tamtą, on nie lubi tego, ten kocha tamtego. - ot, scenariusz.
Widziałem lepsze seriale od Hannibala, ale widziałem również gorsze, dlatego słaba popularność Hannibala nie idzie w parze z jakością, bo jakość jest w porządku na tle innych produkcji.
A Hannibal Madsa bije na głowę tego Hopkinsowego moim zdaniem. - świetna kreacja, jest kilka elementów fantasy w jego zachowaniu, ale jednak nadaje to fajnego klimatu.

ocenił(a) serial na 10
Asvers

Hmm genialny aktor w przeciętnej produkcji, w przeciętnym serialu, na kanale, który marką serialową nigdy nie by,

Troszkę szkoda, że serialowa adaptacja Lectera pogrzebana została w tym ot o dziełku, ale no cóż, może ktoś nie będzie się tym przejmował i zrobi własny serial?