Jak w temacie pamiętam ten serialik,chyba nawet dwa razy był emitowany w publicznej telewizorni.Piękne czasy,miało się czas na wszystko.Serial sam w sobie był oczywiście tylko ubogą wersją tego typu seriali jak Magnum P.I.,Knight Rider,ale i tak się miło oglądało.Dziś gdyby go nakręcili to pewnie by wymiatał na maxa,ale w złotych latach 80',gdzie konkurencję miał niesamowitą mógł być tylko serialem II-ej kategorii.
Podejrzewam, że w latach 90', ale pewnie coś koło 95' lub później, bo byłem już oczarowany serialami z Polonii 1, tej pierwszej Polonii 1 z lat 93-94.
Tak więc taki serialik, nawet ze znanym aktorem Brianem Keithem w roli głównej, po prostu nie robił na mnie wrażenia.
Najpierw na Dwójce, po jakimś czasie powtórki były już na Jedynce.
Ja kojarzę tylko dwie emisje.
Aha dzięki
Kurcze tylko pomyśl co by było gdyby nie tylko Polsat dostał koncesje
Polonia 1 i jeszcze 2 inne
TVP by się skichała konkurencja by ich zjadła
Czy to możliwe, że to ten serial? Znalazłem opis jakiegoś odcinka, który jest nieco podobny. Ja szukam czegoś takiego: https://www.filmweb.pl/forum/seriale/Stary+serial%2C+by%C4%87+mo%C5%BCe+Matlock, 3222422
Zaczyna się od tego, że dwóch facetów (być może byli braćmi) znajduje się w brutalnym areszcie. Okrutny klawisz mówi do jednego z nich: "Ty możesz wracać do domu, jesteś wolny", więc ten (prawdopodobnie był to wysoki blondyn) odchodzi spokojnym, niespiesznym krokiem. Pamiętam, że ów więzień idzie długim korytarzem. Wtedy strażnik zdradziecko strzela mu w plecy. Mówi wtedy do drugiego więźnia (chyba nawet pochylającego się nad zwłokami kolegi): "A ty się pomęczysz". Widać przerażenie na twarzy więźnia. Myślę, że nawet płakał.