PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033772}
1,9 tys.
chce zobaczyć
Harry Potter Series Project
powrót do forum serialu Harry Potter Series Project

Pani Rowling zaczarowała mi dzieciństwo i zawsze będę miał do niej szacunek. Poza tym nie rozumiem i nie chcę rozumieć, dlaczego ludzie mają do niej pretensje. Myślę, że ona ma to gdzieś i tak. Ja nie jestem woke ani postępowy, ale kamieniami też w nikogo nie rzucam. Kiedy usłyszałem o angażu Snape'a to nie byłem zbytnio zadowolony, ale dam szansę serialowi. Nie da się ocenić czegoś, czego się nie widziało. Wiedźmina (serial) sprawdziłem i po dwóch sezonach podziękowałem.

jamtaicho

Rola Snapea to typowy przykład tego jak nadal ideologia jest ważniejsza niż materiał źródłowy. Mam nadzieję, że informacje o doborze aktora do wyżej wymienionej roli to tylko kaczka dziennikarska ale jeśli się mylę to pójdzie to w złym kierunku. Rzecz jasna będę serial oglądał bo jestem ciekaw jaką treść I sezon przyniesie ale osobiście wolałbym aby się trzymano treści książki tym bardziej, że każdy sezon ma oddać każdy tom ksiażki a tutaj jest niepowtarzalna szansa na to by na nowo rozpalić w sercach magię tego uniwersum wśród odbiorców. Obawiam się jednak, że komuś bardziej zależeć będzie na rozpalaniu gniewu poprzez kontrowersje i eksperymenty....

khazad7_2

Masz dużo racji. Mnie osobiście do roli Severusa idealnie pasuje Adam Driver. Pytanie czy był w ogóle brany pod uwagę i czy sam chciałby na 10 lat się zaangażować w projekt. Paapa Essiedu chyba nie wie w co się pakuje, fala krytyki za niedopasowanie do roli z góry naliczona. Nigdy go nie widziałem w żadnej produkcji, zobaczymy co z tego wyjdzie.

jamtaicho

Oczywiście wybór chociażby Adama Drivera byłby czymś wspaniałym. Szczerze liczyłem, że ten aktor będzie brany na poważnie pod uwagę.